Kurio Zodiako ženklo vaiką auginti lengviausia, o kurio – sunkiausia

Jeigu auginate keletą vaikų, greičiausiai pastebėjote, kokie jie kartais būna skirtingi. Rodos, genai tie patys, auklėjimas tas pats, o vaikų reakcija į vieną dalyką gali kardinaliai skirtis. Tai gali būti nulemta vaiko Zodiako ženklo savybių.

Ožiaragis


Daug bemiegių naktų garantuota. Deja, bet taip jau yra. Gimusiam Ožiaragiui reikia pasikartojančio dienos režimo, panašios dienotvarkės kiekvieną dieną. Pasistenkite laikytis panašaus dienos ir režimo, jei auginate Ožiaragį. Kad ir kaip tai būtų sunku, kūdikis tada jausis daug saugesnis ir jums atsidėkos ramiu miegu naktį.


Ožiaragiui reikia daug šilumos ir mylinčių tėvų rankų - jam patiks būti glostomam, myluojamam, čiūčiuojamam. Tikrai negalioja taisyklė, kad vaiką „reikia auklėti griežtai nuo gimimo". Ožiaragiui to nereikia. Jam reikia jaustis ir būti mylimam.


Vandenis


Kantrybė ir supratingumas - šių dviejų savybių labai prireiks pirmaisiais gyvenimo metais, jei jums gimė mažasis Vandenis. Šio ženklo kūdikiai yra labai smalsūs pasaulio tyrinėtojai. Jums atrodo, kad jis nemoka vartytis ir paliekate vieną ant sofos? Jis dar nešliaužioja, todėl kaktusas kambario kampe jam nepavojingas? Nebūkite tuo tikri.


Vandeniai greitai visko mokosi, yra imlūs ir labai smalsūs, todėl budrumo turite neprarasti nė sekundei. Vandeniams yra būdingas laisvės pojūtis, jie mėgsta įspūdžius, pramogas, besikeičiančius vaizdus. Jeigu su tokiu kūdikiu nueisite į ankstyvojo lavinimo mokyklėlę, jis tikrai nenuobodžiaus joje.


Žuvys


Mes jums nuoširdžiai pavydime. Auginti šio Zodiako ženklo vaiką, kol jis kūdikis, yra tikrai paprasta. Ne vaikas - auksas! Jums belieka išmokti dainelių, pasakėlių, žaidimų ir mėgautis motinyste ir tėvyste. Žuvų bruožas - jautrumas, todėl tėvai turėtų viską daryti su ypatinga meile, atida ir rūpesčiu.


Griežtą auklėjimą galite pamiršti - šiuo atveju jo tikrai neprireiks. Žuvys yra labai charizmatiškos asmenybės, todėl nieko keisto, kad šiais vaikais žavimasi nuo lopšio. „Koks gražutis", „Koks mielumas", „Koks saldutis" - neabejojame, šiuos žodžius girdėsite ne kartą.


Žuvys dažnai pravirksta, tačiau lygiai taip pat greitai ir nusiramina. Mėgaukitės pirmaisiais mažylio gyvenimo metais, nes jie labai greitai prabėga.


Avinas


Tai vaikai, kurie žino, ko nori. Ir žino tą nuo tos akimirkos, kai išvydo šį pasaulį. Tačiau gera žinia yra ta, kad Aviną labai lengvai galima pasukti reikiama linkme, kol jie maži. Vaikai besąlygiškai tiki tėvais, stebi juos, mielai jų klauso ir mokosi iš jų (iš elgesio,ne žodžių!).


Avinui reikia išsidūkti, jis turi daug jėgų, todėl jei migdote kūdikį pusvalandį ar ilgiau, o jis niekaip neužmiega, variantai keli: arba jis dar nepavargo, arba atvirkščiai, pervargo ir jūs praleidote tinkamą akimirką užmigdyti jį lengvai. Į mažylio kaprizus reaguokite ne impulsyviai, o bandydami išsiaiškinti tikrąją priežastį, kodėl jis taip elgiasi. Ką jis nori tuo jums pasakyti?


Jautis


Jaučiui labai reikia tėvų meilės, pirmaisiais gyvenimo metais jis yra labai pažeidžiamas. Pagyrimas, padrąsinimas, apsikabinimai - šių dalykų mažyliui reikia kaip maisto. Ne veltui sakoma, kad be prisilietimų ir meilės naujagimiai neišgyventų. Jaučiui ši tiesa tinka ypač. Jaučio fantazija yra beribė, todėl gavęs dovanų barškutį ar naują žaislą, jis gali jį panaudoti visai ne pagal paskirtį. Nepykite už tai, verčiau pasidžiaukite kūrybišku mažyliu.


Jaučiai labai mėgsta padėti tėvams namuose, todėl jau kūdikį galite neštis į pagrindines namų veiksmo vietas - virtuvę, kai gaminate valgyti, svetainę, kurioje valysite langus. Nepastebėsite, kaip pamažu užsiauginsite mažąjį padėjėją.


Dvyniai


Jeigu Dvyniai kažko užsigeidė, jie tai turės. Kaip žinia, kūdikių kalba yra verksmas, todėl nusiteikite, kad pirmaisiais gyvenimo metais jūsų naujagimis daug kalbės. Nesijaudinkite, jei iš pradžių nesuprantate, ko nori jūsų atžala - valgyti, gerti, miegoti ar žaisti. Pamažu išmoksite atskirti verksmo atspalvius. Kaip mažyliui reikia laiko priprasti naujame pasaulyje, taip ir jums reikia laiko apsiprasti su mamos pareigomis.


Dvyniai - smalsūs ir žingeidūs vaikai. Po kelerių metų jūs išgirsite daug „Kodėl?" Na, o dabar jūs taip pat galite padėti jam pažinti pasaulį - net jei jūsų mažyliui mėnuo ar du, kalbėkite su juo.


Pasakokite, dainuokite, kalbėkite su juo keisdami sauskelnes, maitindami, rengdami, žaisdami. Net jei naujagimis nesupranta jūsų žodžių, jį raminančiai nuteiks balso tembras ir tonas. Juk jūsų balsą jis girdėjo ar mamos pilve.


Vėžys


Jautrūs ir mieli vėžiukai - šeimos žmonės. Jiems reikia daug meilės ir švelnumo, tačiau su kaupu viso to jie ir atiduoda patys aplinkiniams. Žinote, kur ir kada Vėžys yra laimingiausias? Kai mama jį laiko ant rankų, žiūri į akis ir sako: „Myliu tave". Vėžiai, skirtingai negu kiti Zodiako ženklai, jau kūdikystėje moka kurį laiką pabūti vieni. Žinoma, tiek, kiek jiems leidžia amžius.


Jie susiranda veiklos gulėdami lovelėje ar kėdutėje - gali ilgai stebėti šešėlį ant sienos ar ilgai nepavargs žiūrėdami į save veidrodyje. Vėžiai neretai turi baimių, todėl jei mažylis bijo užmigti tamsoje, paalvokite, gal jam praverstų maža naktinė lemputė. Na, o baimes geriausiai nugali kantrybė, raminantys žodžiai ir tėvų suteikiamas saugumas.

Jei pirmuosius metus Vėžys augs apsuptas meilės, darnos ir harmonijos, galima sakyti, kad jo tolimesnio gyvenimo pamatai yra tvirtai pakloti.


Liūtas


Kas jūsų šeimoje svarbiausias? Ačiū, galite neatsakyti, mes ir taip žinome. Žinoma, jis - jauniausias šeimos narys. Mažasis Liūtas. Tėvų užduotis - nepavėluoti ir laiku paaiškinti vaikui, kas yra tinkama, o kas - ne.


Auklėjant Liūtą nereikia būti per daug liberaliems arba per daug griežtiems. Labiausiai tiktų aukso viduriukas, kurį ir linkime jums surasti. Liūtai moka parodyti savo jausmus ir emocijas, jie nori visada būti dėmesio centre. Viena vertus, jie lyg karaliai, kurių žodis - paskutinis, tačiau mamos glėbyje jie dažnai virsta mažais švelniais pūkuotais kačiukais.


Mergelė


Šio ženklo vaikai yra protingi, imlūs, todėl juos auginti tam tikra prasme nesunku. Jie paklūsta taisyklėms, yra nuoseklūs. Mėgsta tvarką. Estetiškai įrengtas vaiko kambarys arba namų kampelis jam tikrai patiks. Patarimas tėvams - neverskite vaiko daryti tai, ko jis nenori, ypač valgyti per prievartą. Jeigu matote, kad pietų lėkštė apypilnė, o jis jau suka galvą šalin ir muistosi, sustokite. Vakarienę jis sušveis visą (aišku, jei iki tol neduosite kas pusvalandį duoniuko, obuolio, sausainio, jogurto).


Šio Zodiako ženklo vaikai yra labai imlūs tėvų auklėjimui. Tačiau tai nereiškia, kad dabar turite išbandyti visas naujausias auklėjimo teorijas ir aklai vykdyti specialistų patarimus. Ne, atsirinkite tai, kas tinka jūsų šeimai ir - nepamirškite klausyti vidinio savo balso. Net jei tai jums pirmas vaikas, motiniška intuicija yra galingas įrankis. Pasinaudokite juo.


Svarstyklės


Šio ženklo vaikai nėra labai iniciatyvūs, todėl tėvų pagalba ir naujovių parodymas visada jiems į naudą. Žinoma, viską daryti reikia atsargiai ir švelniai. Svarbu atminti vieną pagrindinę tėvystės ir motinystės taisyklę - kiekvienas vaikas yra individualus, todėl nereikia jo ir jo pasiekimų lyginti su bendraamžių. Šešių mėnesių Jonukas sėdi, o jūsiškis dar ne? Tai puiku, vadinasi, jūsiškiui dar neatėjo laikas.


Bendraamžiai noriai kerta bulvių tyrelę, o jūsų - brokolių? Irgi valio! Tai yra jūsų vaikas, jo skonis neturi būti toks, kaip kaimynų Igno. Jūsų vaikas yra nuostabus ir nepakartojamas! Svarstyklių tėvai galėtų džiaugtis tuo, kad šio Zodiako ženklo vaikai yra įvardijami kaip mažiausiai keliantys rūpesčių tėvams. Sveikiname laimėjus laimingą loterijos bilietą!


Skorpionas


Skorpionai yra tvirto charakterio žmonės, turintys savo nuomonę, kurią pakankamai nelengva pakeisti. Dėl to jūs galite kartais sutrikti, kai mažylis pasielgia visai ne taip, kaip jūs tikėjotės. Pavyzdžiui, buvote įsitikinę, kad kelionę į svečius pas močiutę jūsų mažyliui atneš daug džiaugsmo, o paimtas senelių ant rankų jis, lyg tyčia, verkia... Arba nuperkate turguje pirmųjų braškių, manydami, kad vaikas katučių suplos jų ragaudamas, o jis - tik susiraukia ir spjauna jas lauk... Pasistenkite būti lankstesni.


Buvimas tėvais - lyg važiavimas linksmaisiais kalneliais, niekada nežinai, kas laukia už kampo. Auklėjant Skorpioną, nereikia būti per daug griežtiems, nenaudoti jokios prievartos - nei emocinės, nei fizinės. Ir berniukai, ir mergaitės yra tikri gamtos vaikai, todėl stenkitės kuo dažniau būti gamtoje.


Šaulys


Jeigu auginate kūdikį Šaulį, tikriausiai pastebite, kaip jam viskas įdomu: čia beldžia šaukštu į puodą, čia nuropojęs prie šuns guolio jau bando ragauti jo pietų likučius, čia jis vėl kitame kambario gale susidomėjęs kažkuo nauju. Dėmesio ir atidumo Šaulys reikalauja nuolat. Toks jau jis yra, jo galvoje nuolat verda šimtai įvairiausių minčių.


Jis tikrai nenusėdės ilgai vienoje vietoje. Auginant šio ženklo vaiką, namuose patartina turėti augintinį, kurį mažylis iš pradžių galėtų stebėti, vėliau - susidraugauti ir tapti jo prižiūrėtoju. Jeigu Šaulys kam nors prieštarauja, priešinasi, geriausia jo palankumą laimėti gudrumu, pasitelkus išmintį ir humorą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis