Spalvų medžioklė: lavinantis žaidimas gamtoje

Šis linksmas žaidimas ne tik suteiks jums daug smagių emocijų, bet ir bus naudingas lavinamuoju aspektu. Žaisdami jį, vaikai mokosi pažinti spalvas bei rūšiuoti daiktus pagal tam tikrus jų požymius.

Kai saulė lepina savo šiluma, norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. O ten visokių grožybių pilna, todėl kurti gamtoje labai smagu.

Šiandien su dideliu džiaugsmu drauge su vaikais pasileidome į spalvų medžioklę. Šį žaidimą reikės būtinai pakartoti po kelių savaičių, po to - dar po kelių. Nes šylant orui, gamtoje skleidžiasi vis kitokie žiedai, bet to, vasarą gausu įvairių uogų, vaisių, daržovių. Tai labai smagus kūrybinis žaidimas.


Jam reikia:


spalvotų kreidelių;


įvairių spalvų „gamtos dovanų": lapelių, žiedelių, akmenėlių ir pan.


Kaip žaisti?


Ruošiantis šiai spalvų medžioklei ginklų nereikia - apsiginkluokite kreidelėmis ir sukaupkite visas jėgas spalvų paieškai.


Asmeninio archyvo nuotr.


Nupieškite ant asfalto kreidutėmis įvairių spalvų stačiakampius plotelius. Užduotis vaikams: surasti kuo daugiau tų spalvų dalykėlių (lapelių, gėlių, šakelių, akmenukų ir t.t.) gamtoje.


Taip susipažinsite ne tik su spalvomis, bet ir rastais augalėliais. Jei nežinosite, pasidomėkite, koks rastos gėlytės pavadinimas.


Asmeninio archyvo nuotr.


Smagių žaidimų!


Šaltinis: www.amatukai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis