Teo ir Ieva pristato: 4 lavinantys užsiėmimai, kurie patiks ir mergaitėms, ir berniukams

Kuo dažniau saulėtos dienos džiugina mus, tuo daugiau laiko praleidžiame lauke. Ir kai kurie kambario žaidimai pamažu išsikrausto į lauką. Juk lauke - tikras nuotykių pasaulis.

ČIUOŽYKLA AUTOMOBILIAMS

Netgi paprastas mašinėlių stumdymas, kuris namuose jau buvo pabodęs, lauke gali tapti tikra atrakcija.

Mes su Teo jo lauko čiuožyklą pavertėme tikru tramplynu, kuriuo mašinos slydo dažais pateptais ratais.

Asmeninis archyvas

Paišymas, tapymas ir kitos su dažais bei mašinomis susijusios veiklos – Teo pačios mėgstamiausios! O jei jos gali nuo šiol vykti lauke, tai tik dar vienas pliusas!

ŽVEJYBA

Dar viena veikla, iš namų iškraustyta į lauką, – pramogos su vandeniu. Su vandeniu žaisti patinka tikriausiai visiems vaikams! Šis užsiėmimas ne tik prikaustys mažojo dėmesį ilgesniam laikui, bet ir lavins smulkiąją motoriką, akies-rankos koordinaciją.

Į dėžę su vandeniu galima pridėti bet kokių daiktų rūšiavimui. Mūsų pasirinkimas - tyrelių kamštukai, kuriuos puikiai naudojam įvairiems spalvų rūšiavimo žaidimams.

Asmeninis archyvas

MOKOMĖS SPALVAS

Nupiešus ar iš spalvoto popieriaus iškirpus mašinėles, tuos pačius tyrelių kamštukus naudojame kaip mašinėlių ratus, kuriuos reikia sudėlioti pagal atitinkamą spalvą.

Asmeninis archyvas

Puikus spalvų atpažinimo žaidimas, kuris taip pat lavina smulkiąją motoriką, kuri ikimokyklinio amžiaus vaikučiams labai svarbi.

LAVINAMOJI LENTA

O kadangi lavinančios lentos dabar "ant bangos", nutariau vieną tokią visai paprastą pagaminti pati. Mažiems pirštukams ypač patinka viską sukinėti, sukti, atsukti. Todėl ši, taip pat iš tyrelių kamštukų pagaminta lenta, bus puiki lavinamoji priemonė namuose.

Asmeninis archyvas

Reikės tik kurį laiką kaupti kamštukus ir nukirpti užsukimo mechanizmus, kuriuos su karštais klijais reikia priklijuoti prie storesnio kartono, drobės ar lentos. Ir viskas, smulkiosios motorikos bei spalvų pažinimo lavinamoji lenta pagaminta!

Smagaus atradimų ir žaidimų laiko linkim mes, Ciao_Teo komanda!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis