Teo ir Ieva pristato: kai prireikia greitai užimti vaiką čia ir dabar

Kiekvieną antradienį portale www.tavovaikas.lt svečiuojasi tinklaraštininkė Ieva ir jos sūnelis Teo, kurie dalijasi savo išbandytais smagiais žaidimais bei lavinimaosiomis veiklomis.

Tikriausiai ne vienas sutiks, kad kūrybingiausias sutvėrimas yra mama, kuriai reikia 5 minučių "laisvės". Auginant savo stebuklus, mamos dažniausiai susiduria su šiokiu tokiu iššūkiu, kai reikia greitos geros veiklos vaikui užimti, kad galėtum ramiai išsimaudyti, nueiti tualetą ar ramiai išgerti kavos puodelį.

Kadangi didžiąją laiko dalį Teo auginu viena, man yra ypač svarbios kelios minutės, kurias galiu skirti tik sau.

Todėl dalinuosi savo 5 minučių "laisvės" receptais! Greitai pagaminamomis dėlionėmis, kurios ne tik užims jūsų mažylį 5 ar net 10 minučių, bet ir bus puiki smegenų mankšta, kuri skatins loginį mąstymą, kūrybiškumą, mokys koncentracijos.

Sena dėlionė tampa siurprizu

Turbūt vienas paprasčiausių būdų, būtų paimti jau turimą vaiko dėlionę ir jos dalis susukti į popieriukus. Taip vaikas, išlankstant vis naują detalę, patirtų dar ir atradimo džiaugsmą.

Ieva Andrulytė-Ptakienė

Aš tokio tipo dėliones namuose laikau paslėpusi būtent tom 5 minutėm "laisvės". Ir vaikui neatsibosta, kai jos nėra nuolat matomos, ir man visuomet suveikia šis dėlionės staigmenos būdas.

Dėlionė iš vienkartinių lėkščių

Kitas smagus ir itin pigus būdas – dėlionė iš vienkartinių lėkštučių. Tereikia jas nuspalvinti ar kitaip dekoruoti, perkirpti, ir naujas lavinamasis žaidimas - dėlionė pagamintas.

Ieva Andrulytė-Ptakienė

O marginimo būdai juk gali būti įvairiausi! Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.

Gyvūnų dėlionė

Pati populiariausia mūsų namuose yra gyvūnų formų dėlionė! Ir pigus, ir kūrybingas būdas. Be to, kas kartą gali būti skirtingas.

Ieva Andrulytė-Ptakienė

„Virtuvinė“ dėlionė

Na, o jei gaminant pietus ar vakarienę mažasis vis zuja aplink jus, galite pagaminti dėlionę iš virtuvėje turimų virtuvės įrankių ir rakandų. Jiems kažkodėl visuomet suteikia ne mažai džiaugsmo, žaidžiant su puodais ar samčiais.

Ieva Andrulytė-Ptakienė

Tokia dėlionė ne tik mankštins smegenėles, bet ir leis susipažinti iš arčiau su virtuve. Gal jūs jau auginate būsimą šefą ar šefę.

Vaikai, kurie reguliariai dėlioja dėliones, moka geriau surinkti informaciją, įvertinti situaciją ir greičiau randa sprendimus problemoms spręsti! Dėlionė – paprastas nepaprastų galių turintis žaidimas.

Išbandykite, tikrai veikia!

Smagaus atradimų ir žaidimų laiko linkim mes, Ciao_Teo komanda!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis