Tik 9 sakiniai, bet juose telpa visa motinystės ir tėvystės esmė

Apie vaikų auklėjimą yra prirašyta tonos knygų, tačiau svarbiausia esmė telpa vos į 9 sakinius. Štai jie.

Būkite nuoseklūs. Ribos, kurias brėžiate vaikui, turi būti priimtinos abiems tėvams ir jų laikomasi visada – ir pirmadienį, ir sekmadienį.


Shutterstock


Būkite teisingi. Pasekmės vaikui už netinkamą elgesį turi būti adekvačios ir iš anksto aptartos su vaiku.


Adobe Stock


Nežadėkite to, ko negalėsite išpildyti. Geriau prikąskite liežuvį, jei žadate vaikui aukso kalnus, kad tik pasiektumėte norimą elgesio rezultatą, tačiau nė neketinate žodžio laikytis.


Shutterstock


Negąsdinkite vaiko. Bet koks psichologinis smurtas „Atiduosiu tave tam dėdei, jei neklausysi", „Paliksiu tave ir negrįšiu, jei nebaigsi verkti" turi liautis.


Adobe Stock


Būkite pavyzdžiu savo vaikams. Jums turi galioti tos pačios vertybės ir namų taisyklės, kurių reikalaujate iš vaiko.


Shutterstock


Skatinkite vaiko iniciatyvumą. Pastebėkite net menkiausią vaiko pažangą ir pagirkite už ją, tegul vaikas gauna jūsų dėmesio visada, ne tik tada, kai pasielgia netinkamai.


Adobe Stock


Niekada nežeminkite savo vaiko. Patyčioms – ne vieta ne tik ugdymo įstaigose, bet ir jūsų namuose.


Adobe Stock


Priimkite savo vaiką tokį, koks jis yra. Kiekvienas vaikas atkeliauja į šį pasaulį su savo temperamentu ir charakteriu, nesistenkite jo „perlaužti" ar „perauklėti", o priimkite tokį, koks jis yra.


Vida Press


Mylėkite savo vaiką. Besąlyginės jūsų meilės vaikui reikia visada – ir kai jam sekasi, ir kai nesiseka, ir kai jis žengia pirmuosius žingsnius, ir kai išdygsta pirmieji paauglystės spuogai. Meilė, pagarba ir pasitikėjimas yra svarbiausi gerų tarpusavio santykių kertiniai pamatai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis