TOP 10 šunų veislių, kurios labiausiai tinka turintiems vaikų

Įsigyti keturkojį namų draugą – atsakingas sprendimas. Šunis auginantys žmonės paliudys – gyvenimas jau nebebus toks, koks anksčiau. Na, o jei jūs susilaukėte vaikų, rinkdamiesi šuns veislę, atkreipkite dėmesį, kurios iš jų yra draugiškiausios vaikams.

Biglis


Bigliai anksčiau buvo medžiokliniai šunys, na, o dabar galite juos auginti, jei turite judrių vaikų - tvirto sudėjimo biglis niekada nepavargsta žaisti. Išmintingi, draugiški, visada džiaugsmingai nusiteikę bigliai įprastai puikiai sutaria su kitais gyvūnais (na, kartais gali pavaikyti katinus). Jie nesiseilėja, taip pat palyginti nedaug šeriasi. Tačiau jei biglis mažai mankštinsis, jo elgesys gali tapti destruktyvus, jis gali įprasti daug loti. Šis nedidelis šuo gali būti gana mielas, bet netinkamai auklėjant ir neužtikrinant fizinės veiklos, jis gali pridaryti rūpesčių.


Bulterjeras


Ši veislė nepelnytai vadinama agresyvia. Iš tiesų bulterjerai buvo išveisti auginti namuose. Jie draugiški, mėgsta tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Bulterjerai nėra jautrūs skausmui, tad puikiai tiks, jei jūsų vaikai pašėlę ir dar tik mokosi, kaip tinkamai elgtis su šunimis. Pitbulterjerai jau gana seniai kenčia nuo išankstinio žmonių nusistatymo jų atžvilgiu. Filmuose šie šunys dažniausiai vaizduojami kaip monstrai. Nepaisant šio stereotipo, jie iš prigimties nėra agresyvūs koviniai šunys, juos galima išauklėti kaip žaismingus ir draugiškus vaikams. Šis šuo reikalauja minimalaus treniruočių režimo, beveik nesišeria.


Kolis


Filmas „Lesė" išgarsino šią šunų veislę. Koliai - švelnūs, nuspėjami šunys, juos lengva treniruoti, jie retai būna agresyvūs, o tai puikiai tinka šunų anksčiau neauginusiems ir jų elgesio per daug neišmanantiems žmonėms. Koliai puikiai sutaria su vaikais, jie su džiaugsmu klauso šeimininkų ir juos saugo. Koliai buvo išvesti saugoti bandą, o šiais laikais ši jų savybė gali būti panaudota žaidžiant su vaikais. Stebėtina, kokie koliai yra protingi ir lengvai dresuojami. Nors šios veislės šunys labai šeriasi, jie taip pat yra vieni švariausių šunų. Šios veislės šuo gali būti geriausias pasirinkimas šeimoms su vaikais.


Niufaundlendas


Niufaundlendai ne veltui vadinami auklėmis - jiems patinka vaikai, jie juos saugo. Švelnūs, ramūs, kantrūs niūfaundlendai - tarsi motinos Teresės šunų pasaulyje. Tiek vaikai, tiek vyresni greit pamilsta šiuos didelius, taikius šunis. Šis šuo kilęs iš Kanados provincijos, jis yra vienas iš draugiškiausių šunų – net su žmonėmis, kuriuos mato pirmą kartą. Ši veislė buvo išvesta padėti žvejams, tad šie gyvūnai dideli ir stiprūs, sveriantys ne mažiau nei 45 kg, ir nepaprastai kantrūs bendraudami. Didžiausias jų minusas – jie šeriasi. Tačiau vaikams, niūfaundlendas suteiks daug džiaugsmo.


Airių seteris


Garsėjantys ryškia kailio spalva airių seteriai žaismingi, energingi, mėgsta būti su žmonėmis, žaisti su vaikais. Šiems šunims reikia daug judėti, jie puikiai tiks į draugiją aktyviems vaikams ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančioms šeimoms. Išmintingi, lengvai treniruojami airių seteriai ypač tinka name su kiemu gyvenantiems žmonėms.


Labradoro retriveris


Ši veislė - viena populiariausių tarp šeimų su vaikais, ir ne šiaip sau. Labradoro retriveriai žaismingi, kantrūs, myli ir saugo žmones, patikimi. Labradoro retriveriai gali žaisti visą dieną, ir po to reikalauti dar. Nesvarbu, kokius žaidimus su juo žaistumėte, ar kaip jį dresuotumėte, labradoras vis vien prašys dar žaidimų. Šio šuns būna pilni namai, ir tai akivaizdžiai matosi, nes jis visur palieka savo plaukus - labradoro retriveriai daug šeriasi. Tačiau net ir tai gali tapti pliusu, jei susitarsite su vaikais, kad jie kiek dažniau valytų kambarius dulkių siurbliu - vakare vaikai greičiau užmigs, jausdami sveiką nuovargį nuo fizinės veiklos.


Auksinis retriveris


Auksiniai retriveriai mažesni už Labradoro retriverius. Jie savimi pasitikintys, išmintingi, švelnūs ir ištikimi šunys. Jie nebūna nei agresyvūs, nei baikštūs. Auksiniai retriveriai be galo kantrūs, todėl puikiai tinka vaikus auginančioms šeimoms. Jiems reikia daug judėti, bet tai įgyvendinama - jie mėgsta žaisti.


Garbanotasis bišonas


Jei nesvajojate nuolat dulkių siurbliu valyti kambario, vos jame pasirodo šuo, garbanotasis bišonas yra geras pasirinkimas. Šios veislės šunys mažai šeriasi, bet tai nereiškia, kad galima visai jų neprižiūrėti. Jų kailis gana tankus, purus ir reikalauja nuolatinės priežiūros. Šie šunys labai maži, tad gerai jaučiasi gyvendami ir užmiesčio name, ir mažame miesto bute. Nors bišonai ir maži, jie labai energingi, tad jiems reikia reguliariai prasimankštinti. Bišonas labai mėgsta žaisti su vaikais, bet kadangi jis nedidelis, jam gresia mažo šuns sindromas – gali tapti ūmus, valdingas ir įkyrus. Tačiau jei skirsite dėmesio šuns priežiūrai, mankštinimui ir asmeninių savybių lavinimui, garbanotasis bišonas jūsų namams suteiks daug džiaugsmo.


Buldogas


Buldogas - tvirto kūno, tad puikiai tinka pasiautėti ir padūkti mėgstantiems vaikams. Tiesa, jis ne pats energingiausias šuo. Paklusnus, draugiškas ir ištikimas buldogas puikiai sutars su kitais jūsų augintiniais, taip pat ir šunimis. Buldogai gali gyventi dideliuose namuose ir mažuose butuose.


Pudelis


Pudelis yra labai geras pasirinkimas, jei gyvenate netoli vandens telkinio ir mėgstate maudytis. Vandenyje su šios veislės šunimi labai smagu, nes pudeliai labai mėgsta atnešti toli į vandenį nusviestus daiktus. Reguliariai nesimankštinantys pudeliai gali labai sustorėti, be to, jiems reikia daug bendrauti su šeimos nariais, nes kitaip jiems gali išsivystyti išsiskyrimo nerimas. Tai puikus, žaismingas šuo, bet reikalauja daugiau atsidavimo. Jie mažai šeriasi, todėl juos galima auginti, net jei jūsų vaikai kam nors alergiški. Tiesa, juos reikia reguliariai šukuoti, antraip susivels kailis. Šie elegantiški šunys taip pat rūpestingi, ištikimi. Labai retai supyksta, jiems retai būna nuobodu. Jie bus puikūs žaidimų draugai jūsų atžaloms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis