Mokome vaiką išsipūsti nosį: 2 smagūs būdai

Kai užklumpa sloga, pirmoji pagalba – nosies valymas. Kaip išvalyti nosį vaikui, kuris nemoka pats jos išsipūsti?

Jūsų dėmesiui pateiksime kelis smagius būdus, kaip išmokyti vaiką išsipūsti nosį. Svarbi taisyklė – mokykite vaikus pūsti nosį tada, kai jie yra sveiki. Tai yra, pažaiskite šiuos žaidimus tada, kai mažieji sveiki ir gerai nusiteikę.

Kai vaikas serga, jis prastai jaučiasi, yra irzlus, jautrus, todėl geriausia, jei šiuos pratimus atliksite su sveikais vaikais, o susirgus tiesiog prisiminsite ir pažaisite dar kartą.


Pirmas būdas: lenktynės


Šiam pratimui reikia įprastų apvalių vatos diskelių arba vatos gabalėlių. Padėkite juos ant lygaus paviršiaus (geriausia dar ir slidus, pavyzdžiui, stalas). Tada pasilenkite ir užspaudę vieną nosies šnervę kita pūskite vatos gabalėlį taip, kad jis pajudėtų iš vietos.


Vida Press


Uždenkite kitą nosies šnervę ir vėl analogiškai pūskite vatos gabalėlį.


Galima sugalvoti net varžybas – pūskite jūs ir vaikas. Arba du vaikai. Kieno gabalėlis toliau nuskries nupūstas? Arba pastatykite "vartus", į kuriuos ir reikia įpūsti vatos gabalėlį. Pasvarstykite su vaiku, kuri jo šnervė yra stipresnė ir išpučia daugiau oro?


Antras būdas: vaiduokliukas iš popierinės nosinės


Šiam būdui reiks vienkartinių popierinių servetėlių. Dabar prisiminkite, kaip helovino šventei iš jų darėte vaiduokliukus: pirštais suimkite popieriaus viduriuką ir suformuokite tarsi rutuliuką iš popieriaus. Labai nedaug, kelis milimetrus įkiškite vaikui į nosį. Prispauskite vieną šnervę (tegul vaikas kvėpuoja per burną) ir paprašykite išpūsti "vaiduokliuką" lauk su kita. Tą patį pakartokite su kita šnerve.


Vida Press


Labai svarbu, kad viskas vyktų žaidimo forma. Išmokyti vaiką išpūsti nosį - nelengva užduotis, tačiau tai labai svarbu padaryti kuo anksčiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis