Nepakeičiamas produktas tiems, kas neseniai susilaukė vaikų

Kraitelį vaikui rūpestingi tėvai pradeda ruošti dar iki gimimo. Vaikų prekių parduotuvės, prekybos centrai ir vaistinės lūžta nuo prekių gausos, todėl neretai galima pasiklysti ir visko prisipirkti per daug.

Ko mes paprastai linkime naujagimio susilaukusiems tėvams? Ramių naktų, sveikatos mažyliui ir mėgautis kiekviena akimirka auginant mažylį. Tačiau realybė yra tokia, kad pirmieji gyvenimo mėnesiai ir metai pareikalauja iš tėvų nemažai pastangų ir naujų įgūdžių.


Jauni tėvai turi apsiprasti su pasikeitusiu gyvenimo ritmu, priimti naujus iššūkius, kuriuos atneša vaiko gimimas. Kodėl mano kūdikis verkia? Kodėl naktį jis kėlėsi penkis kartus? Kodėl jo užpakaliukas paraudo? Ar jis sočiai pavalgęs? Šie ir dar šimtai kitų klausimų kiekvieną dieną apninka mažylio tėvus.


Viena dažniausiai pasitaikančių kūdikį auginančių tėvų iššūkių – jo odelės priežiūra.


85 metų patirtis ir tėvų rekomendacijos


Renkantis kosmetikos priemones kūdikiui, rekomenduojama pirmenybę teikti toms, kurių patikimumas įrodytas tyrimais, jos yra patikrintos laiko ir rekomenduojamos kitų tėvų.


„Sudocrem" kremas būtent toks ir yra. Jis tinka ir suaugusiųjų, ir kūdikių odos priežiūrai.


Mažylių oda yra itin jautri ir reaguoja į įvairius dirgiklius. Netinkamos sauskelnės, ne iki galo išsausintos kūdikio odos raukšlelės po maudynių ar higienos procedūrų lemia, kad oda parausta, sudirgsta, iššunta. „Sudocrem" kremas padeda atsigauti paraudusiai bei sudirgusiai odai – ramina ir švelnina ją. Svarbu, kad jis nesusigeria į sauskelnes, o vandeniui nepralaidus kremo pagrindas sudaro apsauginį barjerą, neleidžiantį dirginančioms medžiagoms (šlapimui ir išmatoms) liestis su oda.


Kai kūdikis neramus, ieškokite to priežasties


Dėl sauskelnių mūvėjimo atsiradęs odos būklės pablogėjimas yra viena iš dažniausių kūdikių odos problemų. Jeigu oda pažeista stipriai, mažylis gali jausti ne tik diskomfortą, bet ir skausmą, dėl to gali pasidaryti neramus ir įprastos priemonės jį nuraminti nepadeda.


Todėl tėvai turi atminti, kad kūdikiams sauskelnes reikia keisti reguliariai – po gimimo tai gali tekti daryti 10 -12 kartų ir daugiau kartų per dieną, vėliau – 6-8 kartus. Visada pakeiskite sauskelnes pasituštinus bei kai kūdikis gausiai pasišlapina. Kad nekiltų odelės problemų, suteikite galimybę kūdikiui kuo ilgiau pabūti be sauskelnių. Tokios „oro vonios" kas kartą keičiant sauskelnes leidžia odelei kvėpuoti ir yra specialistų rekomenduojama iššutimų profilaktika.

Atminkite, kad odelę dirgina ne tik šlapimas ir išmatos, esančios sauskelnėse, bet ir netinkamai parinktas prausiklis, muilas, skalbimo milteliai. Netikti kūdikiui gali ir tam tikrai sauskelnių rūšis.


Vandeniu nuplautą ir nusausintą užpakaliuką patepkite „Sudocrem". Jeigu odelės būklė nepagerėja, ilgai neišnyksta ryškus raudonis arba atsiranda baltų arba rausvų spuogų, kreipkitės pagalbos į gydytoją, kuris paskirs tinkamą gydymą.


Naudingumą patvirtina tyrimai


Susidūrę su sauskelnių bėrimu, tėvai imasi visų priemonių, kad jų mažylis vėl galėtų krykštauti iš džiaugsmo. Tai, kad „Sudocrem" yra iš tiesų veiksmingas, patvirtina ir tyrimas*, kuriame dalyvavo 2159 respondentai.


Net 1818 tyrimo dalyvių buvo naudoję „Sudocrem" ne mažiau kaip 6 mėnesius, o jų vaikai buvo susidūrę su sauskelnių bėrimo problema. Tyrimo išvados rodo, kad dauguma apklaustųjų respondentų patvirtino teigiamą kremo įtaką odai. Daugiau kaip 50 procentų apklaustųjų nurodė, jog sauskelnių bėrimas ėmė mažėti tą pačią dieną, kai jie pradėjo naudoti „Sudocrem", o net 94,5 procentai nurodė, kad sauskelnių bėrimas sumažėjo ir odos būklė pagerėjo per tris dienas.


Iš 1804 tyrime į šį klausimą atsakiusių respondentų 72,5 proc. nurodė, kad nuo kremo naudojimo pradžios per 3 dienas bėrimas visiškai išnyko. Tai, kad bėrimas visiškai išnyko per 5 dienas, nurodė 94,7 proc. respondentų.

*Šaltinis: Goldman M., Lodhi I. A real-world evidence study evaluating a treatment for nappy rash. British Journal of Nursing, 2016, Vol 25, No 8)


Ilgametė kremo naudojimo istorija


Sudocrem" istorija siekia jau 85 metus. Būtent tiek metų jį renkasi mamos ir tėčiai įvairiose pasaulio šalyse. Už jį turime būti dėkingi Dubline gyvenusiam vaistininkui Thomui Smithui. Farmacijos profesorius 1931 metais sukūrė kremą, kurio formulė praktiškai yra nepakitusi iki šiol. 1960 metais raminančiu poveikiu pasižymintis kremas išpopuliarėjo ir gavo Sudocrem" pavadinimą.


Baigiantis 20 amžiui, „Sudocrem" buvo vienu populiariausių kremų tarp vaikus auginančių tėvų ne tik Airijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje bei kitose šalyse. Iki šiol kremas gaminamas Airijoje, jo pagrindinės sudedamosios dalys liko nepasikeitę, o milijonai tėvų jį vertina už minkštinamąjį ir raminamąjį sudirgusios odos poveikį.


3 pagrindinės sudedamosios dalys


Pagrindinės kremo sudedamosios dalys suteikia odai veiksmingą apsaugą.


Cinko oksidas sumažina skysčių netekimą audiniuose, minkština bei ramina sudirgusią odą.


Hipoalerginis lanolinas minkština ir ramina sudirgusią odą.


Levandų aliejus pasižymi antibakterinėms savybėmis, ramina nudegusią ar nuo vabzdžių įkandimo nukentėjusią odą.


Apdovanojimai


„Sudocrem" yra sulaukęs daugiau kaip 15 įvairiausių tarptautinių apdovanojimų. Jį vertina ir rekomenduoja milijonai mamų ir tėčių daugiau kaip 40 pasaulio šalių.


Svarbu naudoti taisyklingai


„Sudocrem" galite naudoti kas kartą, jei keičiate kūdikiui sauskelnes. Tiesiog paimkite kremo ant pirštų galiukų ir švelniai įmasažuokite sukamaisiais judesiais. Kremas turi susigerti, lieka matoma vos peršviečiama plėvelė. Jeigu pateptas vaiko užpakaliukas liko baltos spalvos, vadinasi, užtepėte per daug ir kitą kartą naudokite mažiau.

„Sudocrem" yra gaminamas trijų patogių pakuočių – 60 gramų, 125 gramų ir 250 gramų. Mažiausiąją pakuotę itin patogu pasiimti su savimi, kai keliaujame ar su kūdikiu išvažiuojame pasisvečiuoti kitur.

Užsakymo nr.: PT_72868112

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis