Paraudusios akys gali byloti rimtą bėdą

Jei pastebėjote, kad vaiko akys paraudusios, pavandenijusios, teka išskyros, nevalia nekreipti dėmesio. Paraudusios akys - traumos ar ligos požymis, o galbūt į jas kas nors pateko.

Jei į akį kas nors pateko ar vaikas patyrė traumą


Viena iš priežasčių, kodėl paraudo akys – į jas ko nors pateko. Galbūt pateko dulkių ar blakstiena. Todėl akys gali parausti, sudirgti.


Pastatykite vaiką šviesoje, švariais pirštais pakelkite vieną, paskui kitą voką. Jei ką pastebėjote akyje, pamėginkite pati išimti. Praplaukite akį nuo išorinio kampo į vidinį. Jei išplauti šapelio nepavyko, pamėginkite jį išimti vandenyje pamirkyto rankšluostuko kampu.


Jei išimti daikto iš akies nepavyksta ar pastebėjote traumą, kreipkitės į gydytoją.


Akių nuovargis ir alergija


Akys vaikui gali parausti ir dėl nuovargio. Šiuolaikiniai vaikai per daug laiko praleidžia prie kompiuterio ir prie televizoriaus. Kai žmogus ilgai žiūri į ekraną, jis retai mirksi. Akių gleivinė išdžiūsta, akys sudirgsta. Tegu akys atsipalaiduoja. Pasiūlykite vaikui padėti į šalį prietaisus, išjungti TV ir pažaiskite ramius žaidimus, apsitvarkykite namuose ar, dar geriau, išeikite pasivaikščioti į gryną orą.


Akių paraudimo priežastis gali būti ir alerginis konjunktyvitas. Šios ligos požymiai: limpantys vokai, geltonos išskyros. Šiuo atveju reikia kreiptis į akių gydytoją, kad jis paskirtų vaistų.


Vida Press


Sudėtingos akių ligos


Akys gali parausti ir ne nuo alerginio, o nuo infekcinio konjunktyvito. Namuose galima mėginti jį išgydyti, valant akutes virintu vandeniu arba ramunėlių arbata. Vaistinėje būna lašelių su antibiotikais, tačiau jie parduodami tik su receptu. Jei konjunktyvitas nepraeina, reikia kreiptis į gydytoją.


Akių paraudimas gali signalizuoti ir rimtesnes ligas - uveitą, blefaritą, glaukomą. Jų pasekmės gali būti labai rimtos.

Tad jei akys paraudusios, bijo šviesos, vaikas prasčiau mato, akis skauda, skubiai kreipkitės į gydytoją. Panikuoti nereikia, bet tegu vaiką apžiūri specialistas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis