Produktas, kurio nauda begalinė, tačiau mes dažnai jį nuvertiname

Kai „sustreikuoja“ virškinimo sistema, skubame į vaistinę ieškoti brangių papildų. Užkietėjus viduriams, karštligiškai dairomės stebuklingo recepto, kuris padėtų. Daugeliu atvejų tiktų kefyras, apie kurio naudingąsias savybes mes kartais pamirštame.

Naudingosios kefyro savybės žinomos jau labai seniai. Iki šių dienų mitybos specialistai bei gydytojai sutaria, kad kefyras yra vienas naudingiausių pieno produktų, kurį gerti sveika dėl daugelio priežasčių. Šiame straipsnyje pateiksime dažniausias priežastis.


Kefyras reguliuoja žarnyno sistemos darbą. Jis naudingas vaikams, kurie neseniai sirgo žarnyno infekcijomis.

Kefyras padeda sureguliuoti ir atstatyti pažeistą žarnyno mikroflorą.


Kefyras yra „gyvas" produktas, turintis „gerųjų“ bakterijų. Pastarosios saugo žarnyną nuo patogeninių mikroorganizmų dauginimosi. Šis efektas pastebimas reguliariai geriant kefyrą.


Kefyras naudingas ir tada, kai dėl ligos yra skirti antibiotikai. Jis slopina antibiotikų neigiamą poveikį gerosioms žarnyno bakterijoms.


Vida Press


Kefyras aprūpina organizmą svarbiomis medžiagomis, tokiomis kaip vitaminai, mikroelementai, peptidai, aminorūgštys.


Kefyras - puiki profilaktikos priemonė nuo vidurių užkietėjimo.


Kefyras kraujyje mažina „blogojo" cholesterolio kiekį.


Kefyre esančios medžiagos stiprina imunitetą, taip pat sumažina alergijų sukeltų reakcijų žalą. Yra atlikta tyrimų, kad geriant kefyrą, apskritai mažėja rizika susirgti alerginėmis ligomis.


Kefyras - baltymų ir kalcio šaltinis, o pastarieji būtini vaiko augimui, kaulų sistemos tvirtumui. Beje, kalcis iš kefyro yra pasisavinamas daug lengviau, negu iš pieno.


Jeigu piene esančios medžiagos per valandą įsisavinamos maždaug 32 procentus, tai kefyre esančios naudingosios medžiagos per tą patį laiką įsisavinamos beveik 100 procentų.


Vida Press


Kaip pasiūlyti vaikui?

Kai kurie vaikai nemėgsta rūgštoko kefyro skonio, o kai kuriems nepatinka jo konsistencija. Tokiems nevalgiukiams galima pasiūlyti „pagerinto" kefyro. Į kefyrą įdėkite sutrintų uogų su cukrumi. Tai gali būti bet kurios vaiko mėgstamos uogos - avietės, braškės, žemuogės, šilauogės ir pan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis