Septyni būdai, kaip pagerinti seksą po gimdymo

Džiaugiatės kūdikiu, tačiau lovoje – visiškas štilis? Daugeliui ką tik mamomis tapusių moterų grįžimas prie gero sekso tampa rimtu iššūkiu.

Net jeigu pamažu jau susitaikote su mintimi, kad seksualinis gyvenimas (kurį kažkada turėjote) jau amžiams prarastas, turime jums pasakyti: tai netiesa! Naujo tyrimo duomenimis, 95 procentai apklaustųjų ir po gimdymo yra patenkinti savo lytiniu gyvenimu. Svarbu atminti, kad reikia nemažai laiko jam susigrąžinti. Šie septyni patarimai jums atskleis, kas gali pakurstyti aistrą miegamajame.


1. Nereikia visko norėti pernelyg greitai


Jūsų antroji pusė norėtų nieko nelaukti, tačiau jūsų kūnui po gimdymo pirmiausiai reikia ramybės, kad galėtų atsigauti. Akivaizdu, kad laukti teks tol, kol gydytojas pasakys, kad esate pasiruošusi. Paprastai tai trunka apie šešias savaites.


2. Įveikite mintis apie savo papildomus kilogramus...


... arba nuolat šlapias krūtis... arba skausmo baimę. Kūno pasikeitimai po gimdymo gali palaužti net ir labiausiai savimi pasitikinčią moterį. Dėl savęs pačios ir santykių su partneriu turėtumėte trumpam šias mintis išjungti. Palyskite po dušu, įsigykite seksualią liemenėlę maitinančioms mamoms (taip būna ir tokių!) ir pakartokite naująją mamos mantrą: „Mano kūnas byloja apie garbę, kad buvo padovanota gyvybė kūdikiui". Patikėkite, jūsų partneriui visi tie pokyčiai net nerūpės po tokios ilgos pertraukos be sekso...


3. Naudokite labai daug lubrikatų


Net jeigu lubrikatai niekada nebuvo jūsų seksualinio gyvenimo dalis, dabar jie taps geriausiais jūsų draugais. Taip yra todėl, kad maitinant kūdikį gali sulėtėti estrogeno gamyba, dėl ko vagina tampa daug sausesnė.


4. Į priekį eikite žingsnis po žingsnio


Link reikalo eikite neskubėdami. Net jeigu energijos pakanka vien partneriui sujaudinti, padarykite tai. Pabandykite nuogi pasiglaustyti, kartu pagulėkite vonioje arba nusiprauskite po dušu. Visa tai geriau negu nieko. Ir niekada nežinote, kas gali priversti pajausti nusiteikimą seksui.


5. Padarykite tai pati


Palaukite, kaip? Ar neturiu sutelkti dėmesio į partnerį? Tiesą sakant, masturbacija yra raktas, kuris padės susigrąžinti savo lytinį gyvenimą. Jūsų kūnas beveik metus priklausė ne vien tik jums ir dabar atėjo laikas atkurti ryšį su juo.


6. Liaukitės galvojusi apie seksą


Nors tai skamba priešingai, nei tikimasi, tačiau mintys apie tai, kad seksualinis gyvenimas nebėra toks, koks buvo, gali tik dar padidinti distanciją tarp jūsų ir partnerio ir kelti nepasitenkinimą. Taigi, liaukitės tai dariusi. Susikoncentruokite į kitus judviejų santykių aspektus. Prisiminkite kartu praleistas gražias akimirkas. Pakalbėkite tomis temomis, kurios visiškai nesusijusios su jūsų kūdikiu. Tai leis jums prisiminti meilę, kuria gyvenote iki šeimos pagausėjimo.


7. Saugokitės


Ne, deja, maitinimas krūtimi nėra kontracepcijos metodas. Niekas taip nepakirs pagaliau atgimstančios aistros, kaip naujas nėštumas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis