Specialistai įspėja: vėžiniai odos susirgimai - tai mamų aplaidumo rezultatas

Mokslininkai, dermatologai, onkologai perspėja - saulė vis labiau yra žalinga. Ypač atidžioms ir atsakingoms saulės atžvilgiu reikėtų būti mamoms, auginančioms vaikus.

Vaikas ir saulė

Mažų vaikų ir kūdikių oda skiriasi nuo suaugusiųjų odos - ji plonesnė, be to, vaikų apsaugos nuo UV spinduliuotės mechanizmai dar nėra visiškai susiformavę. Todėl jų oda greičiau nudega nuo saulės.

Dažnai mamos palieka kūdikius, ypač mažyliai saule mėgaujasi prie jūros. Tačiau dermatologai griežtai įspėja, kad kūdikių ir vaikų iki trejų metų negalima palikti ant saulės. Jų oda gali stipriai nudegti jau po kelių minučių.

Tyrimai rodo, kad vaikystėje patirtas nudegimas saulėje yra svarbus veiksnys, lemiantis piktybinės melanomos vystymąsi suaugusiesiems. Todėl labai svarbu riboti vaiko buvimą saulėje ir naudoti produktus, kuriuose yra UVA ir UVB spinduliuotes saugantys filtrai.

Kaip saulė veikia mūsų odą?

Praeito amžiaus 9-ajame dešimtmetyje buvo pradėta platinti informacija apie žalingą saulės spinduliuotės poveikį odai. Naujausiais tyrimų duomenimis patvirtinta, jog žala, kurią žmogaus organizmas patiria dėl įdegusios odos, yra priešlaikinis odos senėjimas, pigmentinės dėmės, fotodermozės, o kartais netgi odos navikai.

Daugelį metų pagrindine visų odos problemų, atsirandančių dėl saulės spindulių poveikio, priežastimi buvo laikoma UVB spinduliuotė. Šiuo metu yra žinoma, kad daugelį odos pakitimų sukelia UVA spinduliuotė, kuri sudaro daugiau nei 98% saulės UV spektro. UVA spinduliuotė veikia odą ištisus metus. Ji prasiskverbia pro lango stiklus, debesis, plonus drabužius. Kenksmingi UVA spinduliai pasiekia tikrąją odą tuomet, kai daugiau negu 90% UVB spinduliuotės absorbuoja raginis odos sluoksnis, kuriame ji veikia odos ląsteles.

Ląstelių DNR pažeidimas

Ląstelėje esantis DNR yra veikiamas daugelio veiksnių, taip pat ir ultravioletinės spinduliuotės. Dažnai saulės arba soliariumo spindulių veikiamos odos ląstelėse gali įvykti nepataisomi pakitimai.

Pavojingiausiais laikomi rimti DNR sutrikimai - taip vadinamos mutacijos, kurios laikui bėgant kaupiasi ląstelėje. Jei nepradeda veikti DNR taisymo mechanizmai, tai ląstelė gali tapti vėžine, o tai gali būti melanomos išsivystymo priežastis. Ultravioletinės spinduliuotės sukeliamos imuninės sistemos susilpninamas papildomai stiprina mutageninį UV spindulių poveikį.

Žinoma, kad daugiau nei 90% visų odos vėžio atvejų atsiranda dėl ultravioletinės spinduliuotės poveikio.

Unikalus mokslininkų išradimas

Dermatologinė kosmetikos linija apsaugai nuo saulės Iwostin Solecrin - savo sudėtyje turi unikalų imuninį filtrą Antileukine 6. Būtent šis filtras saugo odą iš vidaus nuo ląstelių DNR pažeidimo. Buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, jog naudojant Iwostin Solecrin apsauginį kremą ar emulsiją, pažeistų ląstelių skaičius sumažinamas net 44%. Šios priemonės ne tik saugo odą iš vidaus, bet taip pat ir iš išorės - veikiant unikaliam organinių ir mineralinio filtrų deriniui.

Kokios priemonės tinkamos vaikams?

Visų pirma, vaikams reikia naudoti tik tas priemones nuo saulės, kurios skirtos vaikams arba kurios leidžiamos ir vaikams, ir suaugusiems - ši informacija yra ant produktų pakuotės. Vienos iš jų - Iwostin Solecrin produktai nuo saulės, tinkami naudoti kūdikiams nuo 6 mėnesių amžiaus.

„Iki 9 metų patartina visai neleisti vaikams degintis atviroje saulėje, nes vėliau tai gali turėti rimtų pasekmių odai. Visiškai pakanka, kad vaikai gauna saulės maudydamiesi, tačiau žaidimams geriau rinktis pavėsį, mechanines apsaugas - skėčius, lengvus drabužius, apsauginius kremus. Daugelis mamų pergyvena, kad jei vaiko neleis pabūti saulėje, šis per mažai gaus vitamino D, bet vitaminui D pasisavinti visiškai pakanka pusvalandį palaikyti plaštakas, atgręžtas į saulę.", - pataria Santariškių klinikų gydytoja dermatovenerologė Nadežda Jarušina.

Vaikų odą patartina dažnai (ne rečiau kaip kas dvi valandas) kruopščiai ištepti storu apsauginės priemonės sluoksniu. Labai svarbu nepamiršti papildomai patepti apsaugine priemone vaikams išsimaudžius, nusišluosčius rankšluosčiu ar suprakaitavus. Apsaugos nuo saulės priemonėmis būtina pasitepti iš anksto, likus ne mažiau kaip 15 minučių iki deginimosi. Tėvai turėtų pasirūpinti, kad vaiko galva būtų pridengta galvos apdangalu - tai padės apsaugoti nuo saulės smūgio. Vaiko odą būtina saugoti ne tik paplūdimyje - UV spinduliai prasiskverbia net kai dangų dengia debesys ir veikia odą pro lango stiklą ar drabužius.

Šiuo metu verta įsigyti Iwostin Solecrin priemonių, skirtų apsaugai nuo saulės. Kartu gausite naudingą dovaną - guminį laikroduką - UV testerį, kurio pagalba nustatysite, koks ultravioletinių spindulių lygis yra tą dieną, kai jūs būsite saulėje su vaikais. Pagal tai pasirinksite tinkamą odą apsaugančią priemonę. Visi Iwostin Solecrin produktai parduodami vaistinėse.

Užsakymo nr.: PT_61591601

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis