Startuoja projektas „Vaikas – ne suaugęs!“

Sveikam ir visaverčiam vaiko vystymuisi itin svarbi tinkama mityba.


Tėveliai ypač rūpinasi ką tik gimusio vaikelio mityba, tačiau vos vaikui šiek tiek ūgtelėjus ima nuolaidžiau žiūrėti į tai, kokį maistą jų mažylis gauna. Tai iš dalies lemia informacijos trūkumas – internete, spaudoje yra daugybė informacijos apie kūdikių mitybą, tačiau nuo vienerių metų tėveliai turi patys spręsti, kiek ir kokio maisto jų mažyliui reikia. Dažnai tai lemia įvairius susirgimus ir negalavimus.

Rūpestingi tėvai puikiai supranta, kad vaiką reikia saugoti nuo aplinkos pavojų ir neleisti jam susidurti su iššūkiais, su kuriais kasdien susiduria suaugusieji, tačiau mitybos atžvilgiu mažyliai yra per anksti įmetami į suaugusiųjų pasaulį. Pasitaiko, kad mažesniam nei 3 metų amžiaus vaikui tėvai jau drąsiai duoda tokį patį maistą, kokį valgo patys. Tikriausiai nei vienas tėvelis nesuabejos, kad negalima leisti mažyliui vienam vaikščioti gatvėmis ar vairuoti automobilio, tad kodėl leidžiame jam maitintis netinkamu suaugusiųjų maistu?

Gydytojai pabrėžia, kad tai, kaip mažametis maitinasi trimis pirmaisiais savo gyvenimo metais, turi labai didelę įtaką jo fizinei bei protinei raidai. Mažyliai turėtų su suaugusiųjų maistu susipažinti pamažu, kasdien būti pratinami prie jo, mokomi sveikos mitybos įpročių. Projekto „Vaikas – ne suaugęs“ tikslas – pateikti svarbiausius patarimus apie vaikų iki trejų metų mitybą, paneigti mitus ir papasakoti, kokias klaidas dažniausiai daro tėveliai bei kaip jų išvengti. Visos rekomendacijos buvo sudarytos remiantis gydytojų, dietologų ir vaikų mitybos specialistų patirtimi.

Padėkime savo mažyliui – sudarykime visas sąlygas jam augti sveikam ir laimingam!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis