TOP 5 maisto produktai, gerinantys miegą

Gerai išsimiegoję tėvai, neabejotinai yra geresnės nuotaikos, energingesni ir sveikesni. O tam, kad tėvelių miegas būtų ramus, turi gerai miegoti ir vaikai.

Turime gerų naujienų mamytėms ir tėveliams, kuriems sunku užmigdyti savo atžalas - įtraukę į vaiko racioną kelis produktus, padėsite jiems lengviau užmigti ir ramiai miegoti visą naktį. Šie produktai tinka ir tėvams, kuriuos kamuoja nemiga bei krūtimi maitinančioms moterims. Kartu su pienu vaikas gaus reikalingų medžiagų, kurios užtikrins saldų ir ramų miegą kiekvieną naktį. Vyresniems vaikams šiuos produktus duokite likus maždaug 1-2 valandoms prieš miegą.


Bananai


Bananuose yra daug natūralių medžiagų, kurios atpalaiduoja. Taip pat jie praturtinti kalciu ir vitaminu B6. Vitaminas B6 yra vienas iš svarbiausių natūralių ingredientų, reikalingų melatonino gamybai. Melatoninas ir jo reikšmė miego sutrikimams labai didelė, tik užtikrinus reikalingą šios medžiagos kiekį žmogus gali ramiai miegoti.


Žalios lapinės daržovės


Naujausi moksliniai tyrimai parodė, kad vaikams, kurie sunkiai užmiega, naktį būna neramūs, dažnai prabunda, trūksta kalcio. Daugelis tėvų mano, kad pieno produktuose yra pakankamas paros kalcio kiekis. Taip, tai tiesa, tačiau kalcio įsisavinimui labai svarbūs yra vitaminai C, D ir K. Žalios spalvos lapiniuose kopūstuose bei kitose lapinėse daržovėse yra vitamino K, kuris padeda įsisavinti kalcį, todėl jų vartojimas yra teisiogiai susijęs su stipriais kaulais.

Žinoma, šaltuoju metų laiku sunku gauti šviežių lapinių daržovių, todėl vaikus maitinkite brokoliais. Jie taip turi teigiamos įtakos sprendžiant miego problemas.


Vyšnios ir vyšnių sultys


Mokslininkai įrodė, kad vaikai, kurie rytais išgeria po stiklinę vyšnių sulčių, vakarais daug lengviau užmiega. Vyšniose yra daug melatonino, kuris padeda užmigti. Galingas hormonas melatoninas padeda vaiko organizmui reguliuoti miego ir energijos ciklus. Taip pat teigiamą įtaką turi ir pačių vyšnių valgymas, žinoma, mažiems vaikams prieš tai išėmus kauliukus.


Ramunėlės


Bene seniausia ir populiariausia gydomoji mūsų močiučių arbata – ramunėlės. Šios lietuviškų pievų gėlės nuo seno gydė mūsų protėvių ligas ir padėdavo jiems užmigti bei ramiai miegoti. Vaistinių ramunių arbata ramina nervų sistemą, turi priešuždegiminių, antiseptinių ypatybių. Jos vartojama sergant nervų, kvėpavimo, ginekologinėmis, virškinamojo trakto ligomis.


Melisos


Melisos ramina, slopina spazmus, mažina vidurių pūtimą. Taip pat jos labai padeda vaikams, kurie bijo užmigti, melisos nuramina ir leidžia ramiai užmigti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis