5 aukso vertės palinkėjimai vaikų turintiems tėvams

Manote, kad jūsų vaikas nusipelnė tobulų tėvų? Ne. Tėvų troškimas būti tobuliems susijęs su noru mylėti savo vaiką besąlygiškai, nes savęs juk besąlygiškai mylėti negalime. Tobulumas nėra būtinas tėvams. Mes neturime būti tobuli, mes turime mylėti savo vaikus.

Nustokite siekti tobulybės


Jūsų vaikas taip pat niekada nebus tobulas, nes jis žmogus. Matydamas tobulus tėvus, jis gali blogai jaustis. Jei nuolat atmintyje perkratote savo elgesį, smerkiate save, manote, kad reikėjo pasielgti kitaip, manote, kad esate kalti dėl netinkamo vaiko elgesio, situaciją tik apsunkinate. Įsidėmėkite, kad jūs nesate tobuli ir niekada nebūsite. Tobulybė nėra jūsų tikslas. Tikrasis tikslas – širdies atvėrimas, meilės pasauliui skleidimas. Tobulybės siekimas tik atitolina jus nuo meilės.


Nustokite kritikuoti save


Teigiamas savęs vertinimas – priešingybė savigraužai ir gėdai. Tai padeda pozityviai mąstyti ir rodyti savo meilę. Netgi jei susinervinate, net jei prarandate kantrybę, pasakykite sau, kad nors esate pavargę, jūsų kūnas geba atsilaikyti, kad esate dėkingas už tai, kad turite vaikų, namus, esate sveikas. Vidinę kritiką pakeiskite savo angelu sargu, jums jis reikalingas. Elkitės su savimi tarsi su mylimiausiu giminaičiu, kuriam reikia dvasinio palaikymo, palepinimo. Toks elgesys padeda.


Labiau pasitikėkite


Mūsų smegenys užprogramuotos saugoti, o ne rūpintis laime. Todėl mes nuolat nerimaujame, visur ieškome savo kaltės, visada norime viską atlikti kuo geriau. Reikia stengtis išeiti iš šio užburto rato. Stenkitės nesijaudinti, pasakykite sau, kad viskas bus gerai. Sakykite: man nereikia žinoti, ką daryti ir kaip auklėti, man užtenka mylėti. Turiu pasitikėti savo instinktais. Meilė niekada neapgauna.


Rinkitės meilę


Jūs manote, kad turite būti griežtas savo vaikui, kitaip jo neišauklėsite? Turite trūks plyš įrodyti savo teisumą sutuoktiniui? Geriau pailsėkite ir atsipalaiduokite. Rinkitės meilę taip dažnai, kaip tik galite. Jūsų gyvenimas priklauso nuo jūsų pasirinkimų ir sprendimų. Jūs, be abejo, ne kartą klysite. Bet klaidos nebus tokios reikšmingos, jei jūsų veiksmai bus padiktuoti meilės. Niekas negali sugrįžti į praeitį ir ją pakeisti, bet jūs galite pradėti šiandien ir kurti naują ateitį.


Atleiskite sau


Mes pernelyg save teisiame. Atlaidumas ugdo mūsų jautrumą, visos religijos moko atleisti. O atleisti sau sunkiau nei kitiems. Jei jūs pamilsite save, meilė apsups jus. Leiskite išsilaisvinti jūsų širdžiai. Būkite tokie, kokie esate. Gerai, jūs suklydote. Tai žmogiška. Visi mes klystame. Jūs vis tiek galite būti laimingas, atsakingas tėvas ar mama. Lengviau pripažinti netinkamai pasielgus ir sau atleisti. Jūs pakankamai brandūs, kad pripažintumėte padarę klaidą. Pasistenkite nieko nekaltindami išspręsti problemą. Jei jūs atleisite sau, tai padės sustiprinti jūsų ryšius su vaiku. Vaikas, matydamas, kad jūs klystate, atsiprašote, mokysis ir jam tai bus svarbiausios pamokos gyvenime.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis