6 vaikų auginimo klausimai, dėl kurių dažniausiai susipeša mamos

Mamų interneto forumai Lietuvoje pamažu prarado savo turėtą populiarumą, kai išpopuliarėjo socialinis tinklas „Facebook“. Daugelis mamų grupių tiesiog persikėlė bendrauti čia.

Tačiau mamų interneto forumai tebėra viena jaunų mamų bendravimo formų. Neretai juose pasitaiko aršių ginčų apie gimdymą, vaiko primaitinimą, auklėjimą, vaikų darželius.

Bene daugiausia ginčų mamų forumuose keliančios temos yra šios:

Cezario pjūvis ir natūralus gimdymas

Nors oficialiai cezario pjūvio pasirinkti be svarių priežasčių nėra galima, tai būsimųjų ir dabartinių mamyčių nestabdo. Ginčijamasi taip stipriai, kad net žiežirbos iš akių lekia. Argumentų jūra, ir visi jie tokie, lyg būtų specialiai atrinkti. Pavyzdžiui, teigiama, kad nepatyrus gimdymo kančių nepavyks mylėti vaiko (tėčiai ir seneliai pagal šią logiką iš esmės nepajėgūs mylėti vaiko).

Maitinimas krūtimi ir mišinukai

Maitinate krūtimi? Viskas aišku – aukojatės taip, kad neturite jokių kitų pomėgių ir reikalų gyvenime. Tikėtina, kad nelikę ir sveikų dantų bei kaulų. Ne ką mažiau tikėtina, kad visa tai atliekate viešose vietose, visiems aplink esantiems žmonėms matant. Pirmenybę teikiate mišinukams? – Nėra ryšio su vaiku, mažylio imunitetas prastas.

Vienas vaikas ir daug vaikų

Jei vienas – užaugs egoistas, daugiau nei du – nuolat kovos dėl motinos meilės, kambario, ledų ir dviračių. Apie pinigus, kuriuos moka mokesčių mokėtojai, net neverta kalbėti. Kol šios siaubingos prognozės dar neišsipildė, mamos aktyviai teritoriją mėgina padalinti forumuose.

Gydytojai, skiepai ir natūralumas

Pediatras ar forumų pagalba? Diagnozė pagal simptomus ar ne? Bruknių lapai ar vaistai? Tabletės, kurių išrašė medikas, ar sirupai, padėję kuriai nors tetai? Atskira tema – skiepai ir neskiepijimas. Žodžiu, jei laiku nesustosite veltis į tokias diskusijas, neurozė jums garantuota.

Miegojimas kartu ir atskirame kambaryje

Vienos aršiai kartoja, kad vaikas kartu ramiau miega, todėl dieną – nešynė, o naktį – miegas bendroje lovoje. Kitos savo ruožtu šaiposi, kad miegos mažylis su tėvais lovoje iki 15 m., o tada jau be psichiatro šeima neapsieis. Vaikai šioje situacijoje elgiasi išmintingiausiai: kol mamos isteriškai daužo klaviatūros klavišus, vaikai patyliukais užmiega ten, kur jiems patogiau.

Auginti namuose 3 metus ar grįžti į darbą po mėnesio?

Teisė į savirealizaciją – puikus dalykas. Nieko blogo, jei mama nori tai daryti darbe, o tuo metu vaikas paliekamas su aukle. Vis tik yra tokių, kurios nori pasišvęsti vaikams 24 valandas per parą, - tai irgi yra gerai. Svarbiausia, kad variantas būtų tinkamas visiems šeimos nariams, bet ne interneto vartotojams. Vis tik panašu, kad daugelis mano priešingai. Višta perekšlė, vaikai užaugs, o pasikalbėti su mama nebus apie ką. Dirbanti mama? Gegutė, nepastebėsi, kaip vaikai užaugs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis