Ką apie vaiką pasako jo Zodiakas? Vėžys

Tai mažas stebuklas, visų šeimos narių numylėtinis. Kai jis žiūri savo didelėmis, giliomis akimis, atrodo, kad žvelgia kiaurai - mato ne tik išorę, bet ir vidų.

Vėžys (birželio 22 - liepos 22)


Svarbiausia - geri santykiai šeimoje


Mažieji vėžiukai yra jautrūs viskam, kas vyksta aplink, o ypač – šeimoje. Jie lyg sugertukai perima tėvų nuotaiką, nerimą, džiaugsmą. Jautrus, švelnus, atidus – toks paprastai būna Vėžiukas. Dažnai jis informaciją iš aplinkos suvokia ne protu, o jaučia širdimi. Pajutęs mažiausią leduką iš aplinkinių, jis gali užsisklęsti ar tiesiogine žodžio prasme pasislėpti po lova.


Dėl to vėžiuką auginantys tėvai turi atminti, kad visas naujienas jis priima atsargiai. Susidraugauti su nauja aukle, priprasti prie naujos lovelės, kitokios formos čiulptuko jam gali būti ypač sunku.


Vėžiukas puikiai jaučia, kas šiuo metu vyksta mamos ar tėčio viduje, todėl neapgaudinėkite nei savęs, nei jo, sakydami, kad viskas gerai, kai gerklėje užstrigęs ašarų gumulas. Atviras ir nuoširdus pokalbis – tai, ko tikisi mažasis vėžiukas iš jūsų.


Augdamas vaikas ims pats rūpintis kitais šeimos nariais. „Kaip tai sekėsi šiandien darbe, mama? – nenustebkite išgirdę tokį klausimą iš savo mažojo Vėžiuko. Nesvarbu, kad tokiam „rūpintojėliui" vos treji ar ketveri metai...


Kai jautrumas virsta kaprizais


Tačiau nereikia idealizuoti vėžiukiško jautrumo ir atidumo – kartais tai gali tapti padidėjusiu jautrumu, kuris pasibaigia garsiais skandalais, ašaromis ir kaprizais. Paaiškinti savo tokio elgesio jis tikrai nesugebės - priežastys, greičiausiai, slepiasi jo paslaptingos sielos gelmėse.


Paaugęs vaikas vėžiukas – tikras „naminukas". Jam patinka dirbti mažus namų ūkio darbelius, padėti namuose. Jis žino, kur stovi tėčio atsuktuvas ar naujoji mamos staltiesė. Šį vaiko bruožą galima išnaudoti, nuo mažų dienų prašant jo padėti nudirbti darbus namie - padengti stalą, išplauti puoduką ar susitvarkyti žaislus. Žinoma, nereikia to daryti griežtai, antraip pražudysite vaiko smalsumą. Geriau parodykite vaikui, kaip vertinate jo pastangas padėti.


Vėžys nori jaustis svarbiu ir reikalingu


Jis nori būti autoritetu ne tik tarp bendraamžių, bet ir tarp suaugusiųjų. Tačiau jis nebus lyderiu tokiose bendraamžių grupėse, kur reikia daug fizinio aktyvumo, sporto sugebėjimų. Todėl kartais tėvams gali atrodyti, kad vėžiuko fizinis pasirengimas yra mažesnis, negu bendraamžių. Jis mieliau pieš, dainuos, lipdys, skaičiuos ir skaitys, negu gainios futbolo kamuolį.


Toks vaikas pasaulį pažįsta iš lėto, neskubėdamas. Mokyklinio amžiaus vėžiai neretai susidomi istorija, archeologija, mitologija, psichologija. Svarbu nepražiopsoti tokio momento, nes tai gali tapti būsimos profesijos pradžia. Tarp kitko, Vėžys – geras psichologas, net jei ir nepasirinks šios profesijos.


Būna muzikalūs, mėgsta būti gamtoje


Įdomūs vėžių santykiai su tėčiais – jie neretai bijo valdingų tėčių, bijo nepateisinti jų vilčių, todėl ieško užuovėjos švelnesnės mamos glėbyje. Dėl to labai svarbu, kad tėtis ir mama sutartų svarbiausiais auklėjimo klausimais, būtų abu autoritetai savo vaikams. Neretai tėvų klaida yra ta, kad vienam priėmus vieną ar kitą sprendimą vaiko atžvilgiu, kitas „susileidžia", paprieštarauja nustatytai taisyklei, ir tada vaikas žino, kad jei tėtis neleidžia dviejų porcijų ledų per dieną, mama tikrai leis.


Jeigu vaikui sudaromos tinkamos sąlygos, jis auga apgaubtas meilės ir harmonijos, skleidžiasi visi jo talentai. Kurių vėžiukai turi labai daug.


Įgimtas tvarkos ir tradicijos jausmas


Vėžiukų patartina neskubėti atiduoti į mokyklą anksčiau laiko. Greičiausiai, jie visiškai subrendę tam bus tik septynerių metų. Dėl įgimto tvarkos ir disciplinos jausmo adaptuotis seksis neblogai. Vėžiai mėgsta laikytis tradicijų, todėl pedagogas vaikui bus autoritetas, kuriam reikia paklusti ir jį gerbti. Jeigu nesusiklosto nepalankių aplinkybių vėliau, šio ženklo žmonės retai tampa nusikaltėliais ar tvarkos pažeidėjais.


Vėžiukai nelekia strimgalviais į priekį, kartais atrodo, kad tikslo jie siekia eidami aplinkeliais, tačiau iš tiesų tėvams nereikia dėl to jaudintis, tikslą jie tikrai pasieks. O štai skubinami, raginami ir spaudžiami jie atvirkščiai, gali sustoti. Gera emocinė savijauta – svarbiausia priemonė pasiekti norimo rezultato.


Silpnosios Vėžio pusės


Kruopščiai rinkite maistą mažajam vėžiukui, nes skrandis – jo silpnoji vieta. Labai svarbi taisyklė – neverskite jo valgyti per prievartą arba kai jis blogai nusiteikęs! Dantys taip pat nėra stiprioji šių vaikų pusė, todėl kruopščiai valykite dantukus tol, kol ji pats išmoks, nepamirškite profilaktiškai lankytis pas odontologą. Renkantis draugus Vėžiukas pirmenybę teikia panašiems į save – jautriems, romantiškiems, draugiškiems. Agresyvūs ir pernelyg aktyvūs vaikai jam netinka į kompaniją.


Geriausiai sekasi santykiai su Žuvimis, Skorpionais, Jaučiais, neblogai – su Mergelėmis. Prasčiau klojasi su Avinu, Svarstyklėmis, Ožiaragiu. O štai Vandenis ir Šaulys jam išvis tarsi nusileidę iš kitos planetos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis