Ką apie vaiką pasako jo Zodiako ženklas? Mergelė

Nuo mažų dienų Mergelė į pasaulį žvelgia smalsiai ir mąsliai, matematikos uždavinius gliaudo lyg riešutus, o aplinkiniams atrodo melancholiška asmenybė.

Pasaulį šis Zodiako ženklas pažįsta tikslingai ir noriai, tačiau šiek tiek kitokiu būdu, negu jo bendraamžiai. Jis neapkraus tėvų šimtu kvailų klausimų apie sunkiai suvokiamus, fantastinius ir „kosminius" dalykus. Jam įdomiau apčiuopiamas, žemiškas pasaulis, kurį vaikas Mergelė pamažu „įsisavina" ir prisijaukina. Toks vaikas dažnai yra atsargesnis ir kuklesnis, negu jo bendraamžiai, jis nepuola stačia galva bendrauti su kitais vaikais. Nėra iš tų, kurie veliasi į avantiūras, tačiau yra pavojus, kad gali būti įkalbėtas grupėje tą daryti kitų vaikų. Jis gerbia vyresniuosius ir stengiasi jų akyse pasirodyti pats suaugęs ir protingas. Augdamas jis iš tiesų taps puikiu mamos ir tėčio pagalbininku, o jo patarimų verta išklausyti.


Mėgsta tvarką ir tikslumą


Šio Zodiako vaikas turi mažą mielą silpnybę – mėgsta rašyti įvairius dienoraščius, ataskaitas, kur fiksuoja visus savo gyvenimo įvykius, o paaugęs – išlaidas, finansus ir veda kitą statistiką. Tvarka ir tikslumas yra tai, ką mėgsta Mergelė. Tačiau nemanykite, kad jo kambaryje viskas blizga ir tvarkinga, anaiptol, ten gali būti visiškas chaosas, tačiau svarbiausia, kad Mergelė žino, kiek ir ko jis turi, viskas yra suskaičiuota ir susistematizuota jo galvoje. Mergelė mėgsta įsisavinti naujų žinių, todėl nenustebkite, jei anksti išmoks skaityti, rašyti ar skaičiuoti. Tada jau bus sunku atitraukti nuo mėgstamos knygos (o ir nereikia). Mergelės ženklo melancholija gali kelti tėvams įtarimų, ypač, jei mama ar tėtis yra aktyvesnių Zodiako ženklų atstovai. Tačiau pamažu įprasite, kad rami, atsargi, kartais liūdna laikysena šio ženklo vaikams yra kasdienybė.


Nemeluokite ir neišsisukinėkite išgirdę Mergelės klausimą


Kadangi Mergelė apdovanotas analitiniu protu, jis gali ir netikėti tokiais išgalvotais personažais kaip Dantukų fėja ar Kalėdų senelis. Jis daug kartų klaus, kodėl, kas, kaip. Jeigu vaikas klausia jūsų, atsakykite sąžiningai ir teisingai, kaip tik išmanote. Nei juokai, nei melagystės čia nepadės. Būkite sąžiningi su vaiku, o jei nežinote kokio nors atsakymo į augančio smalsučio klausimus, taip ir ir pasakykite, o radę laisvą minutę pasidomėkite tuo.


Tėvai turi paaiškinti vaikui (tai labai svarbu jo emociniam stabilumui), kad kartais nutinka tokių dalykų, kurių negali iš anksto žinoti, nuspėti. Svarbiausia, kad pasiekus aukščiausio rezultato, visada yra kažkas, svarbesnis už patį tikslą. Tai - patirtis, kurios mes įgyjame tikslo siekdami.


Darbštūs vaikai


Kad ir koks būtų praktiškas, ūkiškas ir sumanus, Mergelė kartais gali parodyti ir kitokių charakterio bruožų, nelabai jam įprastų, tai – susierzinimas, skubėjimas, chaotiškumas. Atkreipkite dėmesį, kas išprovokavo tokį vaiko elgesį. Neretai tai gali būti smulkmena, kuri pasirodė svarbi jūsų vaikui ir sukėlė sumaištį jo galvoje.


Mergelių silpna nervų ir virškinimo sistema. Pasistenkite, kad vaiko maiste būtų tonizuojančių citrusinių vaisių, turtingų kalio bei magnio vaisių, uogų ir daržovių.


Nepaisant to, kad šio Zodiako ženklo vaikai yra darbštūs, nereikia tuo piktnaudžiauti. Bet kokios vaiko pastangos be tėvų įvertinimo greitai sumažės, o gal ir išgaruos. Vaikas turi suprasti, kad tėvai mato ir vertina jo triūsą. Mergelė mėgsta tvarką, todėl jam itin svarbu kokybiškai atliktas darbas. Kai tokio vaiko taupyklėje susikaupia šūsnis pinigų, jis niekada jų neišleis kažkokioms niekingoms smulkmenoms, kaip paprastai mėgsta vaikai, o taupys rimtesniam ir kokybiškesniam daiktui. Pavyzdžiui, nusipirks vaikišką enciklopediją ar gražią užrašų knygutę, kuriai patikės visas savo mintis.


Kalbant apie aprangą ir išvaizdą, šio ženklo vaikus galima suskirstyti į dvi grupes: vieni aprangą kruopščiai derina, kiti jai neteikia jokios reikšmės.


Mokykloje – kruopštus mokinys


Mokykloje Mergelei sekasi gerai įvairius terminus jis gliaudo kaip riešutus, teoremas, uždavinius ir lygtis irgi. Jis lengvai įsimena datas. Tačiau kyla pavojus, kad toks sausas mokslų kalimas netaps kūrybišku požiūriu į mokslą, kas labai svarbu šiais laikais. Suradus raktą į spalvingą Mergelės intelektinį pasaulį, pasisektų ir jam, ir tėvams, ir mokytojams. Mergelės paprastai mėgsta matematiką, istoriją, užsienio kalbas. Sunkiau sekasi su literatūros mokslais.

Kartais sunku suprasti, kas gi vyksta mandagaus ir malonaus Mergelės viduje. Pergyvenimus ir dvejones jis slepia giliai viduje ir nerodo savo jausmų. Jo manymu, gyvenimas susideda iš faktų, o jausmai gali tik trukdyti juos suprasti.

Dėl to jam kartais būna sunku surasti kontaktą su bendraamžiais. Nors jis ir mandagus, atidus, jam trūksta vaikiško spontaniškumo ir nuoširdumo.


Didžiausia rizika – tapti paniurėliu


Didžiausi Mergelės priešai pernelyg didelis kritiškumas, skepticizmas ir smulkmeniškumas. Kartais polinkis į analizę ir pasvarstymus gali peraugti į paniurėliškumą ir nuobodumą. Daug protingiau vaiko vidines jėgas nukreipti kuriant savo asmenybę, o ne kritikuojant kitus.


Mergelės gali būti linkusios į dailę, menus, būti apdovanoti gera klausa. Ateityje iš vaikų Mergelių išauga puikūs meno kritikai. Jie mėgsta konstruoti iš mažų detalių, todėl paaugusios mergaitės mėgsta siuvinėti, megzti, kurti rankdarbius. Iš tiesų jas tai puikiai ramina. Kalbant apie vaikų sveikatą, jau buvo užsiminta silpna virškinimo sistema. Taisyklinga mityba ir vitaminai Mergelei būtini. Labai sveika užsiiminėti sportu ir lankyti sporto būrelį.


Artimiausi Zodiako ženklai


Mergelės dažnai renkasi mediciną, ekonomiką, finansus, mokslo sritį. Bet kokiu atveju, tai, ką dirbs, jis stengsis atlikti preciziškai tiksliai ir gerai. Sunkiau jam seksis darbas, kuriame reikia kūrybos, fantazijos, vaizduotės, organizacinių sugebėjimų, iniciatyvos. Visai gali būti, kad jis puikiai susidoros ir su tuo, tačiau tai pareikalaus itin didelių jo moralinių ir fizinių resursų.


Mergelė mėgsta draugauti su tokiu pat patikimu, mąstančiu, kaip ir jis pats, tai Jautis, Ožiaragis. Geri santykiai būna su Skorpionu, „naminiu" Vėžiu. Į Mergeles kažkuo panašūs Dvyniai, tačiau neretai erzina savo nenuoseklumu ir visąžiniškumu. Žuvys Mergelei yra kažkas nepasiekiamo, tarsi vaikščiojantis idėjų lobynas, kurių ne kiekvieną žodį jis supranta, tačiau būtent tai ir traukia jį artyn.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis