Ką apie vaiką pasako jo Zodiako ženklas? Šaulys

"Nemokyk mokyto" - yra toks posakis, kuris puikiai tinka šeimoms, auginančioms Šaulį. Šio Zodiako ženklo vaikas - tikra dovana tėvams: sumanus, protingas, optimistiškas ir kupinas idėjų.

Šaulys

Lapkričio 23 - gruodžio 22 d.

Šaulys - dėmesio ir įvykių centras

Tai vaikas, kurio negalima nepastebėti - taip, mes kalbame apie Šaulį. Jis nuo mažų dienų yra ryškus, ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Todėl nuo mažų dienų Šaulys tampa visos šeimos dėmesio centru.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išgirsk, ką tau nori pasakyti vaikų neturinti draugė
6 kilogramus svėrusią naujagimę mama pagimdė pati

Ten, kur mažasis Šaulys, ten ir užkrečiamas, nuoširdus juokas bei gera nuotaika. Šaulys yra labai žingeidus ir intelektualus vaikas.

Pomėgių ratas didelis

Šio Zodiako ženklo vaikų yra keli tipai: vienas - labiau intelektualesnis, mėgstantis pažinti pasaulį, linkęs į mokslus, kitas - labiau mėgstantis aktyvias veiklas, besidomintis sportu.

Kuo tiktai nesidomi Šaulys! Jis nepraleis progos mokytis plaukti baseine, joti žirgais, savaitgalį su šeima iškeliauti į žygį su palapinėmis. Žodžiu, gyvenant su tokiu vaiku tėvams bus neliūdna, jie irgi praplės savo akiratį bei pramogų ratą.

Jeigu Šaulys kažkuo susidomi, jam reikia viską išsiaiškinti čia ir dabar, neatidėliojant. Čia kyla tam tikras pavojus, kad tai bus daroma greitai ir paviršutiniškai. Todėl labai svarbu mokyti vaiką nuo mažų dienų, kad pradėtas darbas turi būti pabaigiamas, o ne pradėti šimtą jų ir po to numesti.

"Gimė su marškinėliais"

Šaulys būna apdovanotas charizma, ir aplink jį nesunkiai susirenka gerbėjų ir fanų ratas. Jį mėgsta ir draugai, ir mokytojai. Atrodytų, kad toks vaikas apdovanotas paties likimo, kaip pas mus sakoma, „gimė su marškinėliais".

Iš tiesų panašiai ir yra, o žaviausia, kad šis vaikas moka džiaugtis gyvenimu, neburba ir nezirzia, neapsikrauna pasaulio problemomis, kurių jis ir negalėtų išspręsti.

Šauliui yra būdinga nuoširdžios emocijos, atvirumas ir iškalba. Todėl nieko keisto, kad jis tampa vakarėlių ir susibūrimų centru. Jam lengva išmokti daug teksto, kurio reikia, pavyzdžiui, vaidinimams mokykloje. Šauliai užauga puikiais organizatoriais, lyderio savybes pedagogai puikiai išnaudoja.

Ne tik kritikuoja, bet ir siūlo išeitis

Tačiau yra mažas „bet". Šauliui turi patikti tai, ką sumanė jo auklėtoja ar mokytoja. Jeigu ne, jis gali atsisakyti pagrindinio vaidmens, nes jam tai nepatinka. Tačiau Šaulys turi savybę ne tiesiog kritikuoti, kas jam nepatinka, o išsakyti savo nuomonę pateikiant galimas išeitis. Reikia gerbti Šaulio nuomonę.

Šio ženklo atstovas žino savo tikslą ir jo siekia visomis jėgomis. Jeigu atsiklausite jo nuomonės kokiu nors namų ūkio klausimu, jį taip subtiliai įtrauksite į namų ruošos darbus, gudriai išnaudodami jo silpnybę - norą būti visur nepakeičiamu.

Tačiau visai gali būti, kad panaudojęs visą savo žavesį ir iškalbą, mažasis Šaulys "nusimuilins" nuo buitinio darbo, o jūs pats nustebsite, kaip jis jus įtikino, kad jam iš tiesų geriau šiuo metu būti jojimo treniruotėje, o ne plauti namų langus.

Nedraugauja su skaičiais ir statistika

Apskritai, Šaulys mėgsta pafilosofuoti bendražmogiškomis temomis ir užberti tėvus daugybe klausimų, kas, kaip ir kodėl. Todėl jei norite užsitarnauti Šaulio pagarbą, turite nesnausti ir patys domėtis pasaulio įdomybėmis.

Silpnoji Šaulio vieta - skaičiai, statistika, analizė. Jis domisi „aukštesnėmis" idėjos, ir dėl kažkokių tokių „smulkmenų" nesuka galvos. Todėl Šauliui praverstų pasimokyti logikos mokslų, analizavimo ir faktų dėstymo.

Dėl ką tik paminėtos priežasties, Šaulys mieliau renkasi humanitarinius mokslus. Juk čia galima išdėstyti tai, ką galvoji, savais žodžiais. Negana to, galima pasiūlyti ir savų išvadų! Rečiau susidomi tiksliaisiais mokslais, pavyzdžiui, matematika. „Argi gali būti įdomu tai, kur negali pareikšti savo nuomonės?", - galvoja Šaulys.

Demokratiški tėvai = laimingas vaikas

Auklėjant Šaulį, tėvai turi būti demokratiški. Nei dažnas sakymas „Ne", nei kategoriškumas čia nepadės. Žingeidusis Šaulys tobulėja kelionėse, išvykose, ekskursijose, todėl tėvai turėtų suplanuoti šeimos laisvalaikį taip, kad nereikėtų visiems sėdėti ant sofos, žiūrint televizorių.

Šauliai mėgsta draugauti su kitais panašaus temperamento ženklais - Avinu, Liūtu, Vandeniu. Iš principo, šio ženklo vaikas gali draugauti su bet kurio kito Zodiako ženklo atstovu. Gal tik kiek sunkiau su Dvyniais, kurie sunkiai supranta Šaulio polinkį į filosofiją ir su Mergele, kuri mėgsta labiau draugus, besiremiančius gyvenime faktais ir skaičiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis