Kai vaikas nubunda per anksti: patarimai tėvams, kaip prailginti miegą

Jūsų mažylis atsikelia labai anksti? Šie patarimai išmokys jūsų atžalą ilgiau miegoti ir padės jo dienos ritmui prisiderinti prie jūsiškio.

Gana dažnai pasitaiko, kad kūdikis ar vaikas rytais keliasi labai anksti. Deja, tai ne visada reiškia, kad jis apsigimęs vyturys. Kartais tai yra susiję su tam tikrais įpročiais. Žemiau išvardint patarimai padės jums patikrinti savus įpročius ir, esant reikalui, juos pakoreguoti.


Vėliau guldykite į lovą


Jeigu akivaizdžiai matote, kad ankstyvomis rytmečio valandomis jūsų mažylis jaučiasi puikiai pailsėjęs, vakarais guldykite jį vėliau į lovelę. Jeigu vaiką paguldote miegoti aštuntą valandą vakaro, o jis nubunda penktą ryte, labai tikėtina, kad jis būtų išmiegojęs iki šešių, jeigu vakare būtumėte paguldę devintą. Vėliausiai po dviejų savaičių jūsų atžala persiorientuos prie naujojo ritmo. Jeigu taip nenutiktų, greičiausiai jūsų mažylis iš tikrųjų priklauso vyturių kategorijai. Tokiu atveju ir vėl guldykite jį miegoti aštuntą vakaro, kad būtų patenkintas jo miego poreikis.


Vėliau „pusryčiaukite"


Ar jūsų mažylis vos pabudęs gauna kažko atsigerti ar valgyti? Gali būti, kad jis prie to jau taip įprato, kad automatiškai šiuo metu pajaučia alkį, ypač, jei yra žindomas arba geria pieną (arbatą vandenį) iš buteliuko. Tokiu atveju pamėginkite pirmąjį dienos valgymą kiek atidėti. Per tą laiką paimkite jį iš lovelės, tačiau valgyti duokite vėliau. Labai tikėtina, kad taip jis įpras vėliau pusryčiauti ir dėl to ilgiau išmiegos.


Vėliau guldykite pirmojo dienos miego


Jūsų atžala įpratusi anksti atsibusti, tačiau visai netrukus jau eina pirmojo dienos miego? Tokiu atveju turėtumėte pirmąjį pietų miegelį atidėti kiek vėlesniam laikui, nes labai tikėtina, kad šiuo ankstyvu dienos miegu vaikas stengiasi kompensuoti nakties miego stygių.


Atkreipkite dėmesį, kad tarp naujojo norimo nubudimo laiko ir pirmojo pietų miegelio būtų pakankamai valandų, per kurias mažylis turėtų būti budrus. Jeigu jūsų mažylis miega tik vieną kartą per dieną, tai neturėtų būti anksčiau pietų. Jeigu jus lydės sėkmė, jis įpras rytais miegoti ilgiau.


Venkite neramios aplinkos


Kita priežastis, kodėl jūsų vaikas anksti nubunda – įvairūs garsai, kuriuos tuo metu kelia kuris nors iš šeimos narių. Būtent rytmečio valandomis jūsų kūdikis miego metu dažniau natūraliai nubunda, todėl jautriau reaguoja į garsus. Ir jeigu tokiu metu jo miego poreikis didžiąja dalimi būna patenkintas, mažylis taip lengvai nebeužmiega. Jeigu vaikas negali vėl užmigti, o sumažinti triukšmo nėra galimybių, tokiu atveju teks jums susitaikyti su situacija ir keltis. Kita galimybė – pasiimti jį pas save į lovą ir priglaudus bandyti kartu užmigti.


Taigi, tikrai neprivalote priverstiniu būdu susitaikyti su tuo, kad jūsų mažylis anksti atsibunda. Dažnai tai susiję su įpročiais, kuriuos, pasitelkę kantrybę, pamažu galite pakoreguoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis