Kaip gimimo data nulemia charakterį ir sėkmę gyvenime (1)

Senovės graikai nustatė, kad kiekvienas skaičius turi magišką reikšmę, o tam tikras skaičių derinys daro įtaką žmogaus likimui.

Ir nors skaičiavimų būdų – daugybė, siūlome „buitinėmis sąlygomis“, namuose, praskleisti numerologijos šydą. Gal prieš parinkdami vaikui vardą, „išskaičiuosite“ jo reikšmę?

„Magija“, paremta mokslu

Ne vienam žmogui kuris nors skaičius labiau prie širdies nei kiti – atrodo, kad štai jis atneš sėkmės, kad būtent tokio numerio reikia ieškoti loterijos biliete ir pan. Skeptikai pasakys, kad visa tai – niekai, skaičiai reiškia tik ko nors kiekį ar eilės numerį. Ir nieko daugiau. Bet kodėl tada daugelis taip kratosi tryliktuko arba trijų šešetukų kombinacijos?

Magišką skaičių vaidmenį mūsų gyvenime aiškina senovės ezoterinis numerologijos mokslas. Remiantis tam tikromis skaičių kombinacijomis, susijusiomis su žmogaus gimimo data, vardu, pavarde ir pan., galima nusakyti jo charakterį, stipriąsias ir silpnąsias puses, netgi nuspėti ateitį ar numatyti tinkamiausią laiką svarbiems sprendimams priimti. Numerologija neapsaugos mūsų nuo gyvenimiškų sunkumų, neatneš sėkmės ant lėkštutės, bet pasufleruos, į kokias duris belstis ir kokiu keliu eiti. Tai – ne burtai, ne spėjimai, tai – žinios, padedančios susidoroti su gyvenimo užduotimis.

Pavyzdžiui, renkant vaikui vardą galima pasitelkti numerologiją ir taip išrinkti tokį, su kuriuo bus lengviau gyventi. Be to, numerologija padės numatyti, kokioje veiklos srityje šiam žmogučiui seksis geriausiai ir, jei paaiškės, kad tai – meniškos prigimties asmenybė, tėvams nereiks verstis per galvą ir bandyti įtikinti, kad matematika – jo gyvenimo prasmė.

Bendra ar individualu?

Tikriausiai kyla klausimas, ar galima, tarkim, tuo pačiu periodu gimusiems žmonėms taikyti bendrą numerologinį apibūdinimą. Specialistai atsako, kad iš dalies galima: pvz., vaikai, gimę po 2000-ųjų iš esmės jau kitokie. Gimusieji 1997, 1998 ir ypač 1999 m. turi daug devintukų (šis skaičius – stiprios ambicijos), tad minėtais metais gimusieji dažniausiai yra ambicingi, audringo charakterio. O štai tie, kurie gimė jau po 2000-ųjų, į gyvenimą žiūri paprasčiau, jie – tarsi tuščias popieriaus lapas, ir tėvų užduotis tą lapą užpildyti tinkamai. Žinoma, absoliučiai visiems to taikyti negalima, tai tik – bendra tendencija.

Numerologai sako, kad tėvai, pasidomėję savo vaiko gimimo datos reikšme, daug galėtų sužinoti. Pvz., kai kurių vaikų gimimo datą lydi vadinamasis Angelo skaičius, tad galima manyti, kad mažylis į šį pasaulį atkeliavo atlikti angelo sargo misijos – galbūt saugo savo mamą, o gal ir visą šeimą...

Čia panašiai kaip su horoskopais – vos ne kiekviename leidinyje, o ir internete mirga marga bendro pobūdžio pranašavimų: kai ką sau galime prisitaikyti, kai kas lyg ir nelabai tinka. Bet, jei pasitelkus mokslą sudaromas individualus horoskopas, net nustebsime, kiek visko sužinosime. Taip ir numerologija. „Pakapstę“ kiekvieno žmogaus gimimo datą, jo vardą, pavardę, numerologai gali pasakyti konkrečią, tik jam priklausančią, informaciją.

Skaičiai gyvenime

Nėra nei gerų, nei blogų skaičių, numerologijoje viskas harmoninga ir tiesiog turi savas reikšmes. Daugelis skaičių 7 vadina laimingu, tačiau, kaip teigia šios srities žinovai, ne visiems jis reiškia kažką ypatinga. Septynetukas – filosofų, išminčių skaičius, ir jei jis jums prie širdies, jei „limpa“, tai ir galima laikyti sėkmės skaičiumi. Būna, kad žmogus net nežino, koks jo sėkmės skaičius, bet šis vienokiose ar kitokiose situacijose lydi jį visą gyvenimą.

Paimkime kelis gyvenimiškus pavyzdžius ir pažiūrėkime, kaip „žaidžia“ skaičiai. Automobilių numeriai... Dauguma mielai rinktųsi su trimis septynetais, neva, tai atneštų sėkmę ir būtų saugu važinėti. Iš dalies taip: jei tris septynetukus sudėsime, gausime 21, 2+1=3, o trejetukas – tai sėkmė. Na, o jei sudėjus visus automobilio numerio skaičius išeina 5, tikėtina, kad mašina mėgsta jus nustebinti staigmenomis, ir ne visada maloniomis. O jei skaičių suma 8, toks automobilis, gali būti, nelabai norės praleisti kitus ir veršis į priekį. Bet vėlgi – griežtai taikyti to visiems be išimties nereikėtų, nes nelygu, ir kas vairuoja, ir kada...
Tiesa, sėkmingu laikomas septynetas – kartu ir vienišumo simbolis, tad, jei vienišas žmogus gyvens 7-ame bute, visko gali būti, kad antrosios pusės ieškos labai ilgai...

O jei žmogus gimė 13 d., tai negi jam visą gyvenimą nesiseks? Toli gražu. Numerologijoje skaičius 13 laikomas karmine skola. Tai jokiu būdu nereiškia, kad tokią dieną gimusį žmogų kažkas prakeikė ar kad jis nelaimingas, tiesiog greičiausiai jam visą gyvenimą teks daug dirbti, kryptingai siekti savo tikslų, „nesimėtyti“ į šonus, neužsiimti nereikšmingais dalykais.

Skaičiai 666 numerologijoje traktuojami kaip negatyvūs, tačiau išsigąsti nereikia, nes minusus galima paversti privalumais! Jei žmogaus psichomatricoje (psichomatrica – detalus psichologinis asmenybės portretas, visos mūsų įgimtos savybės, išreikštos skaičiais) yra trys šešetukai, jis turėtų itin galvoti, ką ir kaip sako, netgi mąsto, nes mintys materializuosis. Tokiems žmonėms nepatartina užimti aukštų, atsakingų postų, turėti valdžią. Jiems vertėtų studijuoti filosofiją, užsiimti joga – tai apvalys, nuramins, padės nukreipti jų galingą energiją teigiama linkme.

O dabar – pažaiskime, arba Likimo numerologija

Likimo skaičius mums gali padėti geriau save suprasti, atsakyti į tokius klausimus, kaip bendrauti su kitais žmonėmis, kaip ugdyti savo sugebėjimus ir pan. Kitaip tariant, tai – gyvenimo kelio skaičius. Itin verta jį apskaičiuoti vaikams: tėveliams tai būtų tarsi gairės, į ką labiausiai atkreipti dėmesį, kur link vaiką pakreipti ir, aišku, padėtų geriau jį suprasti. Pavyzdžiui, „užkoduota“, kad vaikutis – lyderis, maištingas, stipraus charakterio. Ir jei tėvai tokiam nuolat sakys „nagi, nusileisk jaunesniajam broliukui...“ Nebus gerai, tiesa?

Kaip „rasti“ likimo skaičių? Pvz., žmogaus gimimo data – 2005 04 15. Sudėkime visus skaičius 2+0+0+5+0+4+1+5=17. Tuomet – 1+7=8. Jo likimo skaičius – 8.

Ką gi reiškia šis likimo kodas?

1 – „vienetukai“ sąžiningi, siekia šlovės, nori būti galingi. Dažnai būna lyderiai, jų tikslas – pirmauti. Tvirtos valios, užsispyrę, turi savo nuomonę daugeliu klausimų. Užtikrintai siekia savo tikslų – tokie žmonės gyvenime gali pasiekti labai daug.

2 – vienu metu ir pusiausvyra, ir kontrastai. Įvairiapusė ir spalvinga asmenybė. „Dvejetukai“ siekia harmonijos ir pusiausvyros visose gyvenimo srityse. Tai – diplomatiškos asmenybės, nemėgsta konfliktų ir kaip įmanydami jų vengia.

3 – šie žmonės gerai prisitaiko, yra lankstūs, imlūs, jų stipriai išvystyta intuicija. Linksmi, bendraujantys, nemėgsta apsisunkinti gyvenimo ir, jei pasitaiko lengvesnis kelias, renkasi jį. Jiems daug kas sekasi lengvai, be didelių pastangų. Tokie žmonės sulauks daugiau pasisekimo, jei visgi nesirinks lengviausių kelių, nevengs sunkumų ir užtikrintai sieks savo tikslų.

4 – „ketvertukai“ patikimi, stabilūs. Jie labai sąžiningi (pirmiausia – sau), atsargūs, nelinkę rizikuoti ir veltis į abejotinus dalykus, darbštūs. Jie – geri darbuotojai: pavestas užduotis atliks sąžiningai, patikimai ir laiku.

5 – „penketukai“ mėgsta ieškoti nuotykių, yra nepriklausomos, laisvos asmenybės, mėgsta keliauti, kitaip tariant, visą laiką juda, kruta, kažką veikia, organizuoja... Puikiai prisitaiko tiek prie pasikeitusių aplinkybių, tiek prie įvairių žmonių. Gabūs kalboms, kupini optimizmo, išradingi.

6 – patikimi ir sąžiningi. „Šešetukai“ – šeimos žmonės, itin vertina jaukumą, patogumą, stabilumą. Kalbant apie santykius, jiems labai svarbu pasitikėjimas ir patikimumas. „Šešetukai“ nelinkę nuvilti ir to paties tikisi iš kito.

7 – paslapties, žinių simbolis. Šių žmonių stipriai išvystyta intuicija, turtinga vaizduotė, puikūs intelektualiniai sugebėjimai. „Septynetukai“ – vienišos, atsiskyrėliškos natūros.

8 – tikėtina, kad „aštuonetukai“ nejaus nepritekliaus, pasirūpins savo materialine gerove. Jie drąsūs, sėkmingi. Tai – biznio žmonės. Apskritai darbe jiems puikiai sekasi. Patikimi, valingi, stipraus charakterio.

9 – sėkmė, dideli gabumai ir aukšti pasiekimai. Štai tokie yra „devynetukai“. Šie žmonės turi didelį potencialą ir, eidami tinkama kryptimi, gali pasiekti labai daug. Daugelio iškilių asmenybių – išradėjų, muzikantų, mokslininkų – likimo skaičius buvo 9.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis