Kaip išrinkti dovaną pagal Zodiako ženklą

Ką padovanoti vaikui artėjančių švenčių proga, gali pasufleruoti ir mažylio Zodiako ženklas. Kiekvienam iš jų būdingos tam tikros charakterio savybės, į kurias atsižvelgiant ir reikia rinkti dovaną.

Avinas


Kovo 21 - balandžio 20

Planeta: Marsas

Ugnies ženklas

Avinui būdinga: iniciatyvumas, aktyvumas


Vaikas Avinas yra judrus ir smalsus vaikas, nuolat sugalvojantis įvairiausių veiklų. Tėvai, ypač kol Avinas mažas, turi nenuleisti nuo jo akių nė minutei - niekada nežinia, kas mažajam išradėjui šaus į galvą. Avinas pasižymi lakia fantazija, todėl pagalys jo rankose greitai virsta kardu, o skrybėlė ant galvos padaro jį nematomu. Jeigu Avinui kas nors nepatinka, jūs iš karto tai sužinosite - iš garsaus NE, verkimo ir trypimo kojomis. Avinas ir džiaugiasi, ir pyksta labai garsiai.


Ką padovanoti Avinui?


Jam tikrai patiks žaidimai, kurie skatina jį judėti, sužinoti daug naujų, smagių dalykų. Triratukas, dviratis, sniego rogutės, riedučiai, Twister žaidimas - šios dovanos jam ir patiks, ir suteiks pažinimo džiaugsmą. Jeigu manote, kad mažajam nenuoramai reiktų mokytis susikaupimo ir susitelkimo į vieną darbą, padovanokite jam tokių kūrybinių rinkinių, kurie skatins jį susikaupti ir atlikti pradėtą darbą iki galo.


Jautis


Balandžio 21 - gegužės 21

Planeta: Venera

Žemės ženklas

Jaučiui būdinga: praktiškumas, darbštumas


Auginantys Jautį pastebi, kad jei mažylis prie ko nors priprato, sunku jį bus atpratinti. Ir atvirkščiai, pasiūlyti jam kažką naujo gali tapti irgi misija neįmanoma. Jautis gali sakyti, kad nemėgsta žirnių, nes jie neskanūs, nors iš tiesų jis tų žirnių net ragavęs nėra. Jautis gali subręsti anksčiau už savo bendraamžius, jo polinkis į intelektualumą akivaizdus jau anksti. Jautis yra ištikimas ir pastovus ženklas. Mažas Jautukas labai mėgsta tėvų švelnumą ir dėmesio rodymą.


Ką padovanoti Jaučiui?


Jautis įvertins jūsų pastangas padovanoti jam lavinamųjų ir edukacinių žaislų: dėlionių, konstruktorių. Šiek tiek paaugus puikiai tiks kūrybiniai rinkiniai, kurių pagalba vaikai galės siūti, lieti žvakes, verti karoliukus ar statyti namą iš žaislinių plytų.


Dvyniai


Gegužės 22 - birželio 21

Planeta: Merkurijus

Oro ženklas

Dvyniams būdinga: dvasingumas, judrumas


Šis vaikas yra apdovanotas ypatingomis savybėmis prisitaikyti prie esamų sąlygų. Vaikui tai yra labai svarbu. Jau nuo mažų dienų Dvyniai pasižymi didele erudicija, yra smalsūs ir besidomintys įvairiais dalykais. Dvyniams būdingas spontaniškumas, jie greitai keičia veiklas, išbando naujus žaidimus ir žaislus. Dvyniams tėvai turi skirti pakankamai dėmesio jį ugdant ir rodant meilę bei pagarbą. Ypač to prireiks, kai vaikas paaugs ir žengs į paauglystę. Dabar nebegalioja tie patys auklėjimo metodai, kurie tikdavo kūdikiui, su paaugusiu vaiku reikia bendrauti kai lygus su lygiu, išklausant jo nuomonę ir pastabas.


Ką padovanoti Dvyniams?


Vaikiška enciklopedija, užduočių knygos ir pasakų rinkiniai - tai puiki dovana vaikui Dvyniams. Dvynių charakterį puikiai atspindėtų dovanų rinkiniai, kuriuose galima rasti kelis žaidimus vienu metu, arba stalo žaidimai, kuriuos galima žaisti įvairiais variantais. Nors kita vertus, Dvyniai nesutriks ir tada, kai padovanosite, atrodytų, įprastą lėlę ar mašiną. Jis suras daugybę jų panaudojimo būdų.


Vėžys


Birželio 22 - liepos 22

Planeta: Mėnulis ir Jupiteris

Vandens ženklas

Vėžiui būdinga: jautrumas, ištikimybė, prisirišimas prie namų


Mažasis Vėžiukas yra tikra Dievo dovana - švelnus, ramus, ištikimas. Toks, apie kurį sakoma: „Nors prie žaizdos dėk". Tai vaikas, kuriam labai svarbi atmosfera namuose. Ne, ne išorinis spindesys ir prabanga, o šilti, geri tarpusavio santykiai su tėvais, jų tarpusavio sutarimas ir pagarba. Vėžiai turi jautrią sielą ir visada jaučia ypatingą ryšį su tėvais, ypač mama. Vėžiui kaip oras ir vanduo reikia paskatinimo, padrąsinimo ir pastebėjimo, kad jis daro pažangą.


Ką padovanoti Vėžiui?


Vėžiui tiktų dovanoti rankų darbo dovaną, kuri būtų sušildyta jūsų meilės ir pačių gražiausių jausmų jam. Taip pat jam tiktų asmeniška dovanėlė - marškinėliai su jo vardu, puodelis su tėvų ir jo nuotrauka ir panašiai.


Liūtas


Liepos 23 - rugpjūčio 22

Planeta: Saulė

Ugnies ženklas

Liūtui būdinga: autoritetingumas, jėga, gyvybingumas


Mažasis Liūtas namuose yra karalius - nesvarbu, ar jis auga vienturtis, ar turi brolį bei sesutę. Liūtas yra dosnus, nors kartais galima to nepastebėti per jo valdingumą. Liūtai turi unikalią savybę, kurios trūksta daugeliui vaikų - jie savo tikslo siekia visomis jėgomis ir nesustoja pusiaukelėje. „Aš pats", „Aš moku", „Aš galiu" - šiuos žodžius tikriausiai dažnai girdi Liūto tėveliai. Taip, kaip ir siekiant tikslo, Liūtas myli visa širdimi ir liūdi visa širdimi. Liūtas jaučiasi laimingas ir saugus, matydami, kaip jį myli ir gerbia jo tėvai.


Ką padovanoti Liūtui?


Liūtui tinka dovanoti žaislus ir žaidimus, kurie skirti komandiniam užsiėmimui: tai ir stalo žaidimai, ir didelis konstruktorius, kurį konstruoti su pagalbininkais visada smagiau.


Mergelė


Rugpjūčio 24 - rugsėjo 23

Planeta: Merkurijus

Žemės ženklas

Mergelei būdinga: analitiškumas, tvarkingumas, darbštumas


Miela ir maloni Mergelė yra „patogus" vaikas, kurį auginti tėvams yra smagu ir gera. Būdamas kūdikiu, jis mielai stebi pasaulį savo smalsiomis akimis, o atsistojęs ant savo kojų, tvirtai jaučia pagrindą po savo kojomis ir žino, ko nori iš gyvenimo. Mergelė nėra iš tų plepių vaikų, kurie pasakoja tėvams, kaip jie jaučiasi, t. y., atveria visą širdį. Kartais tėvams tenka pasukti galvas, mąstant, kas nutiko jų mažajam stebuklui. Mergelės yra darbštūs vaikai, mielai padedantys namuose tėvams, susitvarkantys savo žaislus ir pasiklojantys lovas (aišku, jei tėvai suteikia jiems tokią progą, nedarydami tai už jį). Tėvų užduotis - stiprinti Mergelės pasitikėjimą savimi, jo savivertės jausmą.


Ką padovanoti Mergelei?


Perkant dovaną Mergelei, reikėtų rinktis tokią, kuri stiprintų jo emocinį intelektą, mokytų labiau reikšti jausmus ir išsakyti susikaupusias mintis. Taip pat tiktų dovanoti jaunojo kulinaro rinkinį, kulinarinę vaikišką knygą ar vaikiškus buities prietaisus - žaislinį siurblį, staliaus rinkinį ir pan.


Svarstyklės


Rugsėjo 24 - spalio 23

Planeta: Venera

Oro ženklas

Svarstyklėms būdinga: harmonija, pusiausvyra, bičiuliškumas


Mažosios Svarstyklės yra žavūs ir mieli vaikučiai. Jie mėgsta dėmesį, yra patenkinti, kai jais žavimasi. Šio ženklo vaikai nuo gimimo yra diplomatai, pasižymi didele intuicija, moka užglaistyti bet kokį konfliktą. Svarstyklės mėgsta būti žmonių apsuptyje, dažnai renkasi kūrybiškas ir meniškas profesijas.


Ką padovanoti Svarstyklėms?


Šio ženklo vaikams dovanų ieškokite žaislų arba kanceliarinių prekių parduotuvėse. Kreidelės, flomasteriai, dažai, vaikiški molbertai, lentos, ant kurių piešiama vandens teptukais - tai tikrai patiks kūrybiškiems vaikams, gimusiems po Svarstyklių ženklu. Tinka ir knygos, meno kūrinių albumai. Mažieji estetai įvertins jūsų pastangas padovanoti jiems vertingą ir širdžiai mielą dovaną.


Skorpionas


Spalio 24 - lapkričio 22

Planeta: Marsas

Vandens ženklas

Skorpionui būdinga: ištikimybė, kūrybiškumas, paslankumas


Apie suaugusiuosius yra sakoma: „jis yra charizmatiškas/a". Būtent tokie yra vaikai Skorpionai. Jie turi įgimto vidinio žavesio, kartais atrodo paslaptingi. Kol vaikas mažas, jam labai reikia mamos ir tėčio prisilietimų, mylavimų, įrodymo, kaip jie myli savo mažą stebuklą. Skorpionas gali būti tikras nuotaikų chameleonas - čia šypsosi, čia pyksta, čia sako „myliu". Tėvai turi gerbti savo vaiką ir neužkrauti jam savo lūkesčių - kiekvienas Skorpionas bus laimingas, pasirinkdamas sau tokį kelią, kokio nori jis, o ne aplinkiniai.


Ką padovanoti Skorpionui?


Skorpionas yra išrankus žaislams ir savo daiktams, todėl dovanokite tik tai, kas iš tiesų jam atneš daug džiaugsmo. Šiuo atveju svarbiau ne konkretus daiktas, o tai, kas atspindi jo pomėgius. Jeigu matote, kad vaikas turi šimtą mašinyčių ir „alpsta" dar dėl vieno modeliuko, jį ir dovanokite, nebandykite jo perlaužti, pirkdami lėlę ar pliušinį meškiuką.


Šaulys


Lapkričio 23 - gruodžio 22

Planeta: Jupiteris

Ugnies ženklas

Šauliui būdinga: laisvamaniškumas, žingeidumas


Šaulys vaikas yra šarmingas mažylis, jis pasižymi komunikabilumu, tačiau, kol yra mažas, gali būti impulsyvokas. Jis labai vertina savo laisvę, todėl autoritarinis auklėjimo metodas jam netinka. Tėvai turi būti autoritetai, o ne diktatoriai šeimoje. Šaulys - labai smalsus vaikas. Gavęs naują daiktą, jis jį bandys tol, kol išsiaiškins visas jo galimybes. Net jeigu tektų jį nepataisomai išardyti. Mėgsta nuotykius, naujus patyrimus.


Ką padovanoti Šauliui?


Šauliui tiktų dovanoti emocijas, nuotykius ir pažinimo džiaugsmą. Tai gali būti jaunojo keliautojo rinkinys, burtininko pradžiamokslis, taip pat įvairios pramogos - kelialapis į baseiną, laipiojimo sienomis mokyklą ar kelionė į kitą miestą. Daug džiaugsmo Šauliui suteiks dovana, kurią jis pats galės prižiūrėti - tai gali būti naminis gyvūnėlis ar žaislas, kurį reikia „auginti".


Ožiaragis


Guodžio 23 - sausio 20

Planeta: Saturnas

Žemės ženklas

Ožiaragiui būdinga: išdidumas, ištvermingumas


Ožiaragis yra patiklus vaikas, kartais - uždaroko būdo. Kantrus ir daug reikalaujantis - ne tik iš savęs, bet ir iš kitų. Savo tikslo Ožiaragis siekia valingai ir tikslingai, todėl kartais galima pastebėti, kad jam šiek tiek trūksta kūrybiško požiūrio į gyvenimą. Vaikų užduotis - padėti atsiskleisti vaikui, leisti jam bandyti ir klysti, renkantis mėgstamą veiklą ar draugus.


Ką padovanoti Ožiaragiui?


Kūrybingumą skatinantys rinkiniai - audimo staklelės, tapymo ir papuošalų gamybos rinkiniai. Taip pat žaidimai, kurie reikalauja vaikiškos kantrybės, pavyzdžiui, sumodeliuoti laivą iš šimto detalių ar sudėlioti dėlionę iš tūkstančio gabaliukų. O štai gavę dovanų saldumynų vaikai Ožiaragiai kažin ar apsidžiaugs - jiems tai pasirodys per daug buitiška.


Vandenis


Sausio 21 - vasario 19

Planeta: Uranas

Oro ženklas

Vandeniui būdinga: laisvės ir nepriklausomybės jausmas, originalumas, intuicija


Šis vaikas nuo mažų dienų apdovanotas intuicija, yra be galo smalsus ir imlus. Jis nuolat siekia naujų potyrių, pažinti tai, kas jam nauja ir netikėta. Dėl to Vandenis dažnai pakliūva į įvairias nenumatytas situacijas, iš kurių tenka kepurnėtis. Vandenis, būdamas vaiku, ne visada moka išreikšti emocijas. Jau gana anksti pasimato šio vaiko perfekcionizmas. Šio ženklo vaikai greitai praranda pusiausvyrą ir juos gali ištikti įsiūčio priepuolis. Tačiau mylimos mamos prisiglaudimas, ir jie jau šypsosi lyg mažos saulutės.


Ką padovanoti Vandeniui?


Šis vaikas mielai gaus dovanų žaislą, kurio jo namuose dar nėra. Naujausi žaislų pramonės išradimai, nauji stalo žaidimai - jam tikrai patiks būti pirmajam, kuris galės tai išbandyti. Kadangi Vandeniui būdingas laisvės jausmas, jam praverstų pieraišumo jausmo ugdymas - tam puikiai tinka vaidmeniniams žaidimams skirti žaislai - lėlių namelis, vaikiški indai, vaikiška virtuvėlė ir pan. Paaugusiam vaikui patiks didelis sieninis pasaulio žemėlapis, kurį pasikabinęs kambaryje, vaikas galės svajoti apie būsimus žygius į tolimas šalis.


Žuvys


Vasario 20 - kovo 20

Planeta: Neptūnas, Jupiteris

Vandens ženklas

Žuvims būdinga: jautrumas, universalumas, atjauta


Jautrios Žuvys iš tėvų turi nuolat girdėti padrąsinimus, paskatinimus, pagyras už atliktą darbą ir padarytą pažangą. Tėvai turi bendrauti jautriai ir švelniai - agresyvumas auginant Žuvis tikrai netinka! Žuvys turi daug baimių, kurios, bėgant metams, pamažu išgaruoja. Tėvai turi mokyti vaiką savitvardos, kad jis perdėtai jautriai nereaguotų į kiekvieną smulkmeną. Žuvys domisi pasaulio pažinimu, todėl jo tėvai dažnai girdės klausimus apie Dievą, žmogaus atsiradimą ir gyvenimo tikslą šiame pasaulyje.


Ką padovanoti Žuvims?

Kol Žuvys visai maži, jiems galima dovanoti žaislų, kuriuos apkabinęs jis jausis mielai ir šiltai. Tai gali būti minkštas pliušinis žaisliukas, lėlytė. Vyresniam vaikui patiks rūpintis tikru gyvūnėliu. Nepamirškite skirti dėmesio vaiko fiziniam stiprinimui, todėl viena iš galimų dovanų galėtų būti žiemos sporto inventorius - pačiūžos, slidės ar rogės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis