Kauno rajonas gimusiems naujagimiams dovanoja kūdikio kraitelius

Giraitės naujakurių Eglės ir Justino Butėnų šeimoje gimęs Nojus tapo pirmu Kauno rajono kūdikiu, kurio tėvams įteikta ypatinga dovana – 300 eurų vertės kraitelis.

Pirmadienį savivaldybėje apsilankęs J. Butėnas sakė, kad Nojus – labai lauktas kūdikis. Vaikelio atėjimui sutuoktiniai ruošėsi, o Savivaldybės dovanotas kraitelis buvo didelė staigmena.

Butėnų šeima į Giraitę atvyko iš Biržų ir čia įleido šaknis – naujakuriai įsigijo būstą. Sausio 3 dieną gimęs Nojus jame turės savo kambarį.

Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kuriose daugėja gyventojų: kasmet čia gimsta maždaug tūkstantis vaikų. Ypač sparčiai plečiasi Užliedžių, Domeikavos, Raudondvario, Ringaudų, Akademijos seniūnijos.

Meras Valerijus Makūnas tikisi, kad kūdikio kraitelis bus svari pagalba auginant mažuosius pakaunės gyventojus pirmaisiais gyvenimo metais.

Kūdikio kraitelio idėja merui kilo pasidomėjus Skandinavijos šalių patirtimi. „Suomiai jau seniai dovanoja panašius naujagimių kraitelius, valstybė vykdo visuotinę vitamino D programą, daug kitų socialinių projektų, iš kurių verta pasimokyti“, – pastebėjo V. Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė pasakojo, kad kūdikio kraitelis – tai būtiniausių reikmenų rinkinys, leisiantis jauniems tėvams išvengti streso. Jame yra kombinezonas, šliaužtinukas, keletas kitų patogių drabužėlių, sauskelnių, drėgnų servetėlių, vienkartinių paklotų; kūdikių higienos rinkinys, rankšluostis, čiužinukas, neperšlampama paklodė, maitinimo buteliukas ir kiti kūdikiams būtini daiktai.

Viskas sudėta į didelę ir tvirtą, orui pralaidžią dėžę, kuri išvykose galės būti netgi kaip lovelė. Vaikui ūgtelėjus tai bus vieta knygoms ir kitiems daiktams laikyti.

„Atkurtos Lietuvos šimtmetis yra puiki proga pažvelgti į jaunąją kartą. Tikimės, kad šis kraitelis primins Kauno rajoną, iš kurio nesinorės išvykti svetur“, – kalbėjo V. Makūnas.

Kraitelius gaus visi šiemet gimę kūdikiai, kurių bent vienas tėvas yra deklaravęs gyvenamąją vietą Kauno rajone, kartu čia pasirinkus gyvenamąją vietą ir mažyliui.

Šaltinis: Kauno rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis