Kodėl vasarą gimę vaikai yra ypatingi

Manoma, kad gimimo laikas turi įtakos žmogaus charakterio savybėms, jo elgsenai. Taigi, kas yra būdinga vasarą gimusiems vaikams?

Kalbų apie tai, kad vasarą gimę vaikai serga mažiau už gimusius žiemą, kad jie turi daug talentų ir ypatingų savybių, būta jau senų senovėje. Tai pastebi ir mamos, kurios augina ne vieną vaiką, ir jie būna gimę skirtingais metų laikais - šaltuoju ir šiltuoju.

Sveikatos ypatumai

Manoma, kad vaikai, kurie gimė vasarą augdami serga mažiau, negu jų bendraamžiai, gimusieji žiemą. Tai aiškinama keliais aspektais. Pirmiausia, moteris, kuri gimdo vasarą, pastojo rudenį, šiuo metų laiku prabėga ir pirmieji nėštumo mėnesiai, kurie yra be galo svarbūs, nes tada vystosi visi vaiko organai, Rudenį mūsų mityba kaip niekad yra sveika ir įvairiapusė - mes valgome daug šviežių vaisių, daržovių.

Be to, vasarą daugelis iš mūsų atostogaujame, tad pailsime emociškai, esame stabilesnės psichinės sveikatos, o tai irgi labai svarbu užsimezgant naujai gyvybei bei jai vystantis pirmuosius mėnesius.

Vasarą gimęs naujagimis daugiau būna gryname ore, negu, pavyzdžiui, gimęs darganotąjį lapkritį ar šaltąjį vasarį. Būdami gryname ore, tokie mažyliai geriau papildo savo vitamino D atsargas.

Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais vasarą gimę kūdikiai serga mažai arba visai neserga - nėra didelės temperatūrų kaitos, virusų sezonas dar toli, mažai veiksnių, neigiamai veikiančių sveikatą.

Patarimai tėvams

Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikiams nereikia papildomų priemonių, kurios stiprintų jų imunitetą. Mamos pienas, tėvų meilė ir kasdienės oro vonios - tai, ko labiausiai reikia mažyliui.

Vystymosi ypatumai

Psichologai, besidomintys, kaip gimimo laikas turi įtakos vaiko raidai ir jo charakteriui, pastebi, jog vasarą gimę vaikai yra ryškios asmenybės. Jie yra komunikabilūs, emocingi, jų emocinis intelektas yra didesnis - jie sugeba įsijausti į kito žmogaus kailį, atjausti, yra empatiški.

„Vasarinukai" jaučia stiprų ryšį su tėvais. Jie yra labai žingeidūs, smalsūs, geros širdies. Jie noriai pažįsta aplinkinį pasaulį, visą gyvenimą siekia išmokti ir sužinoti naujų dalykų, turi tikslą, kurio siekia. Dažniausiai šie vaikai yra kantrūs siekdami savo tikslo, todėl jiems sekasi moksle, o vėliau - profesiniame gyvenime.

Patarimai tėvams

Sakoma, kad vasarą gimusieji vaikai net šypsosi dažniau, negu visi kiti. Tai - ne tik dovana jums, tėvams, bet ir įpareigojimas išlaikyti šeimoje darnius santykius, sukurti tokią atmosferą, kurioje jūsų mažylis atskleistų visas gražiąsias savo galias bei talentus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis