Kokias charakterio paslaptis mums atskleidžia akių spalva

Tikriausiai teko girdėti vaizdų posakį, kad mūsų akys yra tarsi sielos veidrodis. Nežinia, kiek čia yra tiesos, o kiek - pramanų, tačiau egzistuoja teorija, kad akių spalva nulemia žmogaus charakterį.

Gimus vaikui, tėvai mėgsta paspėlioti, kieno akių spalvą paveldės mažylis: mamos, tėčio, o gal senelių?

Tačiau žvelgiant į naujagimį, spėlioti yra pakankamai rizikinga, mat tikroji kūdikio akių spalva gali išryškėti tik po kelių mėnesių ar pusmečio. Naujagimių akys būna tamsios spalvos, o laikui bėgant jos gali tapti ir žydromis, ir tamsiai rudomis.

Kviečiame susipažinti, kokių charakterio bruožų turi skirtingų akių spalvų savininkai:

Rudos akys

Tamsiai rudų akių vaikai yra itin temperamentingi, komunikabilūs, drąsūs. Jie labai meilūs ir mėgsta fizinį kontaktą. Tamsiaakiai mėgsta žmonių kompanijas, lengvai adaptuojasi naujoje vietoje. Šviesiai rudų akių vaikai yra drovesni. Jie labiau svajotojai, turintys lakią fantaziją. Yra darbštūs, savarankiški, stebina tėvus savo užsispyrimu gerąja prasme (pradėję darbą, jį pabaigs iki galo).

Silpnoji rudaakių pusė - jie neretai pavargsta nuo didelio krūvio, daugybės emocijų, todėl labai svarbu laikytis dienos režimo, paisyti miego dienotvarkės ir vos pajutus, kad rudaakio energija silpsta, laiku pasiūlyti jam pailsėti. Kitaip, pražiopsojus tinkamą momentą, galima ir isterija, ir ašaros, ir pykčio priepuoliai.

Vida Press

Mėlynos akys

Manoma, kad mėlynakiai yra iš prigimties jautrūs, emocionalūs. Neretai būna taip, kad iš pradžių jie kažką padaro, o tik tada - pagalvoja. Tėvams auginti tokius vaikus yra nelengva, tačiau labai įdomu. Šis vaikas savo tėvams parodys visas vaikystės spalvas - ir juoką, ir ašaras, ir džiaugsmą, ir nusivylimų.

Mėlynakiai mėgsta (ir moka ginčytis), todėl tėvams patartina tai žinoti ir nesileisti į galimus konfliktus. Visada tesėkite savo žodį, jei norite išsaugoti savo autoritetą tarp vaikų. Jeigu jūsų vaiko akys yra tamsiai mėlynos, jo charakteryje dera dvi iš pirmo žvilgsnio nelabai suderinamos savybės - atkaklumas ir jautrumas. Jeigu mėlynos akys turi šviesesnį, žydrą, atspalvį, toks vaikas yra ramesnio charakterio, moka siekti užsibrėžto tikslo.

Fotolia nuotr.

Pilkos akys

Tai protingi ir gudrūs vaikai. Susidūrę su problemomis, jie bando pirmiausia patys jas spręsti, o tik tada, jei nepavyksta, kviečiasi pagalbos. Kol yra visai maži, jiems labai reikia tėvų meilės, auklėjimo be fizinių bausmių ir emocinio smurto. Pilkų akių vaikučiai yra labai smalsūs ir aktyviai domisi pasaulio pažinimu. Jiems reikalingas ne tik fizinis, bet ir intelektualinis lavinimas.

Vida Press

Žalios akys

Aplinkiniai tokius vaikus gali pavadinti „sunkiai sukalbamais", bet tai nėra visiška tiesa. Tokie vaikai turi stiprią valią, tvirtą charakterį, kuris, tinkamai auklėjant gali išaugti į tvirtą ir ryškią asmenybę. Nuo mažų dienų tarkitės su tokiais vaikais, įsiklausykite į jų norus. Griežtumas šiuo atveju ne tik nepadės, bet ir gali pakenkti.

Žaliaakiai vaikai yra šiek tiek paslaptingi, ne veltui nuo senų laikų įvairios miško fėjos ir kaukučiai yra vaizduojami su žaliomis akimis. Žaliaakiuose slypi vidinė jėga, kuri gali būti panaudota labai svarbiems gyvenimo tikslams pasiekti.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis