Kokio Zodiako ženklo tėčiai ir mamos yra rūpestingiausi tėvai savo vaikams

(1)

Kokie bruožai būdingi tėčiams ir mamoms pagal jų Zodiako ženklą? Horoskopas ir mamai, ir tėčiui.

Tėtis Avinas


Tai tėtis, kuris nekantriai laukė savo vaikučio gimimo. Jeigu tai berniukas, Avinas gali jį priimti kaip konkurentą, su kuriuo dabar reiks dalintis žmonos dėmesiu. Tuo tarpu dukros tėtį lengviau „apvynios" aplink pirštą, siekdamos savo tikslo. Auklėdamas savo vaikus šio Zodiako ženklo atstovas laikosi trijų svarbiausių principų: teisingumas, atvirumas ir reiklumas.


Mama Avinas


Šios mamos stengiasi, kad jų vaikai atskleistų savo visus talentus, augtų savarankiški. Šio ženklo moterys pačios yra savarankiškos ir nepriklausomos, todėl joms svarbu, kad ir vaikas toks augtų - mokantis atsakyti už savo žodžius ir veiksmus, neprapultų šiandieninio gyvenimo džiunglėse. Tai atsakingos ir rūpestingos mamos, kurios motinystei atiduoda visas jėgas ir širdį.


Tėtis Jautis


Šio ženklo tėčiai yra pakankamai konservatyvūs auklėdami vaikus. Dažnai jų moto būna: „O mūsų laikais..." Tačiau šie tėčiai yra patikimi it uolos. Visomis jėgomis jie sieks aprūpinti savo vaikus, kad jiems nieko nestigtų.


Mama Jautis


Tai labai prieraišios mamos, kurių prieraišumas kartais gali peraugti į savininkiškumą. Joms svarbus išorinis žavesys, todėl mėgsta puošti vaikus. Šeima - svarbiausia šių moterų gyvenime, jos yra labiau realistės, negu idealistės. Į motinystę jos neria visa galva, ir visiškai save realizuoja.


Tėtis Dvyniai


Šio ženklo vyrai neskuba tapti tėvais. Tačiau tapę jais, Dvyniai sugeba su vaikais bendrauti kaip lygūs su lygiais. Tai labai svarbu vaiko raidai. Tėčio Dvynių vaikai turi turtingą vaizduotę, yra iškalbingi, diplomatiški ir komunikabilūs.


Mama Dvyniai


Daug dėmesio skiria vaikų ugdymui ir lavinimui. Mėgsta žaisti su vaikais, domisi jų raidos ypatumais. Ji žino, koks stalo žaidimas šiemet madingiausias, koks vaikiškas spektaklis - įdomiausias. Dažnai savo vaikams tampa ne tik mamomis, bet ir draugėmis. Todėl žino savo atžalų visas paslaptis, gali laiku ateiti į pagalbą.


Tėtis Vėžys


Geresni šio ženklo tėčiai būna tada, kai vaiko susilaukia vyresni, o ne labai jauno amžiaus. Šio ženklo tėčiams būdinga tai, kad jie lengvai randa emocinį kontaktą su vaiku, moka pelnyti jo pasitikėjimą. Trūkumas galėtų būti tas, kad kartais jis pamiršta, jog vaikas - ne jo nuosavybė, ir nereikia už jį patį planuoti jam ateities.


Mama Vėžys


Tai labai švelnios ir rūpestingos mamos. Joms svarbi kiekviena detalė auginant vaikus, be to, jos spėja apgalvoti du žingsnius į priekį. Net jei vaikas pradeda lankyti darželį, ji jau domisi, kokia mokykla būtų tinkamiausia ir artimiausia. Visiškai atsiduoda vaikams, perduoda jiems savo šeimos vertybes. Sunkiai susitaiko su faktu, kad augant vaikams, jiems vis mažiau reikia tėvų... Net ir suaugus jiems, stengiasi išlaikyti gerus santykius su vaikais, o po to tampa puikiomis močiutėmis vaikaičiams.


Tėtis Liūtas


Tai pats valdingiausias tėtis iš visų Zodiako ženklų. Vaikui gali tapti ir autoritetu, ir despotu. Jis be galo myli savo vaikus, tačiau nepamiršta iš jų reikalauti atsidavimo ir paklusimo. Todėl iškilus konfliktinėms situacijoms su vaiku, šio ženklo tėtis gali nusivilti vaikais ir prarasti norą toliau juos pats auklėti.


Mama Liūtas


Linkusios į autoritarinį auklėjimą, kuomet jų žodis - paskutinis. Šeimoje vyrauja aiškios ribos, kas galima, o kas - ne. Tarp kitko, ribų ir taisyklių žinojimas vaikams ne visada yra blogai. Pragmatizmas šio ženklo mamose dera su šiluma. Šio ženklo mama turi puikų humoro jausmą, yra organizuota. Motinystė atskleidžia gražiausias šios moters puses.


Tėtis Mergelė


Į tėvystę šio ženklo vyrai žiūri labai rimtai. Jis visomis jėgomis stengiasi šeimai uždirbti daugiau pinigų, ir dėl to kyla pavojus prarasti emocinį ryšį su vaikais. Namuose iš vaikų jis reikalauja disciplinos, tikslumo, tvarkos. Kilus konfliktui su vaiku, apeliuoja ne į jo jausmus, o į protą. Jeigu vaikas turi meninių talentų, linkęs į kūrybą, tėtis Mergelė jam ne daug pagelbės šioje srityje.


Mama Mergelė


Savarankiškos ir ištikimos - tokios yra šio ženklo mamos, visiškai atsidavusios motinystei. Vaikai auga saugūs, žinodami, kur ieškoti pagalbos prireikus. Kartais gali būti linkusios per greitai panikuoti, dramatizuoja vieną ar kitą situaciją. Ypač tai akivaizdu, kai vaikai auga, o jos vis dar rūpinasi jais, it penkiamečiais.


Tėtis Svarstyklės


Iš išorės šie tėčiai atrodo „minkšti" ir švelnūs, tačiau iš tiesų šio Zodiako tipo vyrai linkę į patriarchalinį šeimos modelį. Dažnai vaikus auklėja saldainio ir botagėlio principu. Slapčia svajoja, kad jo vaikai taptų žinomais, išskirtiniais, todėl pats ragina vaiką lankyti muzikos, dailės, šokio ar kitus meninius būrelius.


Mama Svarstyklės


Yra šiek tiek bohemiškos, nors jei gyvenimas teka ramiai ir vienodai, moka prisitaikyti ir prie šių sąlygų. Motinystė joms - malonumas, o ne sunkus darbas. Jos negaili vaikams vertingų patarimų, taip pelnydamos jų pasitikėjimą. Jos gali susierzinti nebent tada, kai mato blogas vaiko elgesio manieras ar prastą skonį.


Tėtis Skorpionas


Kartais Skorpionas net neišklauso vaikų nuomonės, priimdamas vieną ar kitą sprendimą. Kaip ir žmonos, beje. Žiūrint iš šono jis gali atrodyti emociškai šaltokas, tačiau širdyje jis yra ne galo prisirišęs prie šeimos, vaikų. Tiesiog jis ne visada moka parodyti, ką jaučiąs.


Mama Skorpionas


Yra šiek tiek linkusios savintis - ir vaikus, ir vyrą. Šeimoje jos nori būti dėmesio centre. Dažnai neieško kompromiso, manydamos, kad tai, ką siūlo, yra geriausia visiems. Iš mamos vaikai mokosi kantrybės, pernelyg stipriai nereaguoti į nesėkmes. Tapimas mama šio ženklo moterį tarsi sustiprina, ji turi ambicijų, kad jos vaikai užaugs dideliais žmonėmis. Ne ūgiu, žinoma.


Tėtis Šaulys


Šauliai tėčiai yra vaikų numylėtiniai. Ypač, jeigu augina mergaites, tada tampa ne tik jų gynėjais, bet ir vyro idealais. Tuo tarpu vyras Šaulys, kuris dar nėra tėtis, sunkiai supranta tėvystės misiją. Jis randa būdų kuo ilgiau išsisukti ne tik nuo santuokos, bet ir tapimo tėčiu.


Mama Šaulys


Tai energingos ir entuziastingos mamos, skatinančios vaiką nuolat tobulėti, sužinoti naujų dalykų. Joms atrodo, kad vaikas išnaudoja ne visas savo galimybes. Šio ženklo moteriai būdinga šiluma ir moteriškumas neleidžia užgesti jų šeimos židiniui, kurį ji vis pakursto. Vaikams smagu augti tokioje šeimoje, kur mama šypsosi ne tada, kai iš mokyklos parnešamas prastesnis pažymys. Jų auklėjimo principas - su vaiku reikia kalbėtis ir kantriai jam aiškinti įvairias gyvenimo tiesas.


Tėtis Ožiaragis


Ožiaragis rimtai žiūri į savo vaikų auklėjimą. Tačiau dabartinė karta jam atrodo pernelyg nesuprantama ir keista, dėl to ir kyla daugiausia konfliktų šeimoje. Emocionalumo trūkumas neretai sukuria tik formalius santykius tarp tokių tėčių ir vaikų. Tačiau šio ženklo tėčiai puikiai vaikus paruošia savarankiškam gyvenimui ir perduoda jiems visą savo gyvenimiškąją išmintį.


Mama Ožiaragis


Tai labai atsakingos mamos. Jos nuolat tobulėja ir nori būti vis geresnėmis mamomis - domisi naujausiomis auklėjimo tendencijomis, lavina vaikus. Jų vaikai paprastai auga realistais, turinčiais neiškreiptą požiūrį į pasaulį. Net ir turėdamos nedidelį šeimos biudžetą, šio ženklo moterys moka jį idealiai paskirstyti.


Tėtis Vandenis


Šio ženklo tėčiai turi savitą ir dažnai originalų požiūrį į vaikų auklėjimą. Jis stengiasi vaikui perduoti savo platų pomėgių ratą, lavindamas jo ir loginį, ir kūrybinį mąstymą. Moka susitarti su juo nenaudodamas jėgos, yra ne tik jo tėtis, bet ir draugas.


Mama Vandenis


Savo vaikus jos apglėbia meile ir švelnumu, ir, kadangi, turi platų akiratį, krūvą draugų, vaikai socialinio bendravimo mokosi nuo pirmų dienų. Šioms mamoms būdingas laisvės jausmas, todėl vaikai greitai supranta, kada jų mama yra užsiėmusi, ir negalės jiems skirti dėmesio. Mamų Vandenių vaikai užauga savarankiškais žmonėmis, kurie puikiai integruojasi į visuomenę.


Tėtis Žuvys


Ši ženklo tėtis gali laikytis požiūrio, kad vaikų auklėti nereikia, nes jie auga patys. Jis suteikia vaikams didelę elgesio ir minčių laisvę. Tai, turbūt, laisvamaniškiausias tėtis iš visų Zodiako ženklų. Vaikai jam - didelis džiaugsmas, kuriais tereikia džiaugtis. Toks tėtis turi stiprų dvasinį ryšį su savo atžalomis.


Mama Žuvys


Jautrios ir švelnios, jaučiančios kiekvieną savo vaiko nuotaikos svyravimą. Joms labai svarbu, kad vaikas gautų gerą išsilavinimą, dėl to jos gali paaukoti kažką kito. Motinystė yra jų gyvenimo tikslas, kurio jos siekia su meile ir aistra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis