Kokio Zodiako ženklo vaikus auginti lengviausia?

Ar tikrai vaikas Liūtas yra namuose karalius, o Vėžiukas toks švelnus, kad nors prie žaizdos dėk? Apžvelkime dažniausias vaiko Zodiako ženklų savybes.

Avinas


Vaikas Avinas yra judrus ir smalsus vaikas, nuolat sugalvojantis įvairiausių veiklų. Tėvai, ypač kol Avinas mažas, turi nenuleisti nuo jo akių nė minutei - niekada nežinia, kas mažajam išradėjui šaus į galvą. Avinas pasižymi lakia fantazija, todėl pagalys jo rankose greitai virsta kardu, o skrybėlė ant galvos padaro jį nematomu. Jeigu Avinui kas nors nepatinka, jūs iš karto tai sužinosite - iš garsaus NE, verkimo ir trypimo kojomis. Avinas ir džiaugiasi, ir pyksta labai garsiai.


Jautis


Auginantys Jautį pastebi, kad jei mažylis prie ko nors priprato, sunku jį bus atpratinti. Ir atvirkščiai, pasiūlyti jam kažką naujo gali tapti irgi misija neįmanoma. Jautis gali sakyti, kad nemėgsta žirnių, nes jie neskanūs, nors iš tiesų jis tų žirnių net ragavęs nėra. Jautis gali subręsti anksčiau už savo bendraamžius, jo polinkis į intelektualumą akivaizdus jau anksti. Jautis yra ištikimas ir pastovus ženklas. Mažas Jautukas labai mėgsta tėvų švelnumą ir dėmesio rodymą.


Dvyniai


Šis vaikas yra apdovanotas ypatingomis savybėmis prisitaikyti prie esamų sąlygų. Vaikui tai yra labai svarbu. Jau nuo mažų dienų Dvyniai pasižymi didele erudicija, yra smalsūs ir besidomintys įvairiais dalykais. Dvyniams būdingas spontaniškumas, jie greitai keičia veiklas, išbando naujus žaidimus ir žaislus. Dvyniams tėvai turi skirti pakankamai dėmesio jį ugdant ir rodant meilę bei pagarbą. Ypač to prireiks, kai vaikas paaugs ir žengs į paauglystę. Dabar nebegalioja tie patys auklėjimo metodai, kurie tikdavo kūdikiui, su paaugusiu vaiku reikia bendrauti kai lygus su lygiu, išklausant jo nuomonę ir pastabas.


Vėžys


Mažasis Vėžiukas yra tikra Dievo dovana - švelnus, ramus, ištikimas. Toks, apie kurį sakoma: „Nors prie žaizdos dėk". Tai vaikas, kuriam labai svarbi atmosfera namuose. Ne, ne išorinis spindesys ir prabanga, o šilti, geri tarpusavio santykiai su tėvais, jų tarpusavio sutarimas ir pagarba. Vėžiai turi jautrią sielą ir visada jaučia ypatingą ryšį su tėvais, ypač mama. Vėžiui kaip oras ir vanduo reikia paskatinimo, padrąsinimo ir pastebėjimo, kad jis daro pažangą.


Liūtas


Mažasis Liūtas namuose yra karalius - nesvarbu, ar jis auga vienturtis, ar turi brolį bei sesutę. Liūtas yra dosnus, nors kartais galima to nepastebėti per jo valdingumą. Liūtai turi unikalią savybę, kurios trūksta daugeliui vaikų - jie savo tikslo siekia visomis jėgomis ir nesustoja pusiaukelėje. „Aš pats", „Aš moku", „Aš galiu" - šiuos žodžius tikriausiai dažnai girdi Liūto tėveliai. Taip, kaip ir siekiant tikslo, Liūtas myli visa širdimi ir liūdi visa širdimi. Liūtas jaučiasi laimingas ir saugus, matydami, kaip jį myli ir gerbia jo tėvai.


Mergelė


Miela ir maloni Mergelė yra „patogus" vaikas, kurį auginti tėvams yra smagu ir gera. Būdamas kūdikiu, jis mielai stebi pasaulį savo smalsiomis akimis, o atsistojęs ant savo kojų, tvirtai jaučia pagrindą po savo kojomis ir žino, ko nori iš gyvenimo. Mergelė nėra iš tų plepių vaikų, kurie pasakoja tėvams, kaip jie jaučiasi, t. y., atveria visą širdį. Kartais tėvams tenka pasukti galvas, mąstant, kas nutiko jų mažajam stebuklui. Mergelės yra darbštūs vaikai, mielai padedantys namuose tėvams, susitvarkantys savo žaislus ir pasiklojantys lovas (aišku, jei tėvai suteikia jiems tokią progą, nedarydami tai už jį). Tėvų užduotis - stiprinti Mergelės pasitikėjimą savimi, jo savivertės jausmą.


Svarstyklės


Svarstyklėms būdinga harmonija, pusiausvyra, bičiuliškumas. Mažosios Svarstyklės yra žavūs ir mieli vaikučiai. Jie mėgsta dėmesį, yra patekinti, kai jais žavimasi. Šio ženklo vaikai nuo gimimo yra diplomatai, pasižymi didele intuicija, moka užglaistyti bet kokį konfliktą. Svarstyklės mėgsta būti žmonių apsuptyje, dažnai renkasi kūrybiškas ir meniškas profesijas.


Skorpionas


Apie suaugusiuosius yra sakoma: „jis yra charizmatiškas/a". Būtent tokie yra vaikai Skorpionai. Jie turi įgimto vidinio žavesio, kartais atrodo paslaptingi. Kol vaikas mažas, jam labai reikia mamos ir tėčio prisilietimų, mylavimų, įrodymo, kaip jie myli savo mažą stebuklą. Skorpionas gali būti tikras nuotaikų chameleonas - čia šypsosi, čia pyksta, čia sako „myliu". Tėvai turi gerbti savo vaiką ir neužkrauti jam savo lūkesčių - kiekvienas Skorpionas bus laimingas, pasirinkdamas sau tokį kelią, kokio nori jis, o ne aplinkiniai.


Šaulys


Šaulys vaikas yra šarmingas mažylis, jis pasižymi komunikabilumu, tačiau, kol yra mažas, gali būti impulsyvokas. Jis labai vertina savo laisvę, todėl autoritarinis auklėjimo metodas jam netinka. Tėvai turi būti autoritetai, o ne diktatoriai šeimoje. Šaulys - labai smalsus vaikas. Gavęs naują daiktą, jis jį bandys tol, kol išsiaiškins visas jo galimybes. Net jeigu tektų jį nepataisomai išardyti. Mėgsta nuotykius, naujus patyrimus.


Ožiaragis


Daug bemiegių naktų tėvams garantuota. Deja, bet taip jau yra. Gimusiam Ožiaragiui reikia pasikartojančio dienos režimo, panašios dienotvarkės kiekvieną dieną. Pasistenkite laikytis panašaus dienos ir režimo, jei auginate Ožiaragį. Kad ir kaip tai būtų sunku, kūdikis tada jausis daug saugesnis ir jums atsidėkos ramiu miegu naktį. Ožiaragiui reikia daug šilumos ir mylinčių tėvų rankų - jam patiks būti glostomam, myluojamam, čiūčiuojamam. Tikrai negalioja taisyklė, kad vaiką „reikia auklėti griežtai nuo gimimo". Ožiaragiui to nereikia. Jam reikia jaustis ir būti mylimam. Ožiaragis yra patiklus vaikas, kartais - uždaroko būdo. Kantrus ir daug reikalaujantis - ne tik iš savęs, bet ir iš kitų. Savo tikslo Ožiaragis siekia valingai ir tikslingai, todėl kartais galima pastebėti, kad jam šiek tiek trūksta kūrybiško požiūrio į gyvenimą. Tėvų užduotis - padėti atsiskleisti vaikui, leisti jam bandyti ir klysti, renkantis mėgstamą veiklą ar draugus.


Vandenis


Šis vaikas nuo mažų dienų apdovanotas intuicija, yra be galo smalsus ir imlus. Jis nuolat siekia naujų potyrių, pažinti tai, kas jam nauja ir netikėta. Dėl to Vandenis dažnai pakliūva į įvairias nenumatytas situacijas, iš kurių tenka kepurnėtis. Vandenis, būdamas vaiku, ne visada moka išreikšti emocijas. Jau gana anksti pasimato šio vaiko perfekcionizmas. Šio ženklo vaikai greitai praranda pusiausvyrą ir juos gali ištikti įsiūčio priepuolis. Tačiau mylimos mamos prisiglaudimas, ir jie jau šypsosi lyg mažos saulutės.


Žuvys


Jautrios Žuvys iš tėvų turi nuolat girdėti padrąsinimus, paskatinimus, pagyras už atliktą darbą ir padarytą pažangą. Tėvai turi bendrauti jautriai ir švelniai - agresyvumas auginant Žuvis tikrai netinka! Žuvys turi daug baimių, kurios, bėgant metams, pamažu išgaruoja. Tėvai turi mokyti vaiką savitvardos, kad jis perdėtai jautriai nereaguotų į kiekvieną smulkmeną. Žuvys domisi pasaulio pažinimu, todėl jo tėvai dažnai girdės klausimus apie Dievą, žmogaus atsiradimą ir gyvenimo tikslą šiame pasaulyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis