Patarimai, kaip išsirinkti kokybiškus ir ilgaamžius drabužius vaikams

Renkantis rūbelius patiems mažiausiems šeimos nariams, svarbūs yra keli aspektai: drabužio patogumas, kokybė, funkcionalumas ir, aišku, grožis. Jau 10 metų Lietuvoje esančio vaikiškų prekių parduotuvių „Sterntaler" tinklo direktorė Lina Grendienė sako, kad šiuolaikiniai tėvai tampa vis labiau reiklūs ir sąmoningi.

Kaip keičiasi jaunų tėvų apsipirkimo įpročiai?

Atsiranda daugiau jaunų žmonių, kurie supranta, kas yra kokybė. Pastebiu, kad šiuolaikiniai tėvai yra linkę išleisti daugiau, kad įsigytų vaikui kokybišką prekę. Jiems svarbu ne tik tai, kad prekės vaikams būtų gražios, bet labai svarbūs kokybės reikalavimai. „Sterntaler" istorija prasidėjo 1965 metais Vokietijoje. Kokybė, funkcionalumas, dizainas – trys kertiniai bruožai. Klientai kartais sako „Gal pas jus brangoka?", tačiau pabandę, sugrįžta vėl ir tampa nuolatiniais klientais. Kokybė atitinka kainą. Daiktai atsiperka, nes naudojami ne vieną sezoną.

Gamintojo archyvas

Kas lemia tokius apsipirkimo įpročių pokyčius?

Pabrėžčiau tėvų domėjimąsi, sąmoningumą ir atsakingumą. Šiandien jauniems tėvams prieinama labai daug pačios įvairiausios informacijos. Vos gimus naujagimiui, tėvai žino, kad prekės patiems mažiausiems turi atitikti pačius aukščiausius kokybės standartus. Tai galioja ir maistui, ir drabužiams, ir žaislams. Tėčiai ir mamos dalijasi savo patirtimi internete, todėl informacija pateikta kaip ant delno. Būsimieji ir esamieji tėvai domisi, tampa sąmoningesni. Pavyzdžiui, mūsų kai kurios prekės, tarkim, žaisliukai, kuo puikiausiai gali tarnauti ir vienam vaikui, ir antram, ir trečiam. Jie gali nebent morališkai pabosti, bet išlieka kokybiški.

Sterntaler" parduotuvėse pabrėžiama informacija, kad visi gaminiai pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų, yra testuojami ir atitinka ES keliamus reikalavimus. Ką tai reiškia?

Žaislams yra taikomi itin griežti reikalavimai, kad jie būtų saugūs kūdikiams ir mažiems vaikams. Negali būti smulkių detalių, kurios keltų mažyliams pavojų. Atliekami testai, ar smulkios žaislo dalys nėra lengvai nuplėšiamos, atkandamos ir pan. Kiekviena žaislo dalis, pavyzdžiui, meškiuko ranka, koja ar kita dalis, testuojama su jėga, kuri daug didesnė, negu kūdikio ar vaiko. Tik griežtą atranką praėję žaislai patenka į parduotuves.

Visi rūbai kažkiek apsaugo odą nuo saulės – ji turi ilgiau kaitinti, kad spinduliai per rūbą pasiektų odą. Mūsų gaminiams su UV50+ filtru atliekami specialūs testai, įvertinantys, koks yra medžiagos atsparumas saulės spinduliams. Tik tada dedama etiketė, kad atliktas testas ir nustatytas tam tikras medžiagos apsaugos nuo UV spindulių lygis.

Sterntaler" būdingas estetinis lygis – ir žaislų, ir rūbų, ir aksesuarų. Nėra neskoningų neoninių spalvų detalių ar populiariosios kultūros herojų.

Tai yra sąmoninga „Sterntaler" politika, kuriama patyrusios dizainerių komandos. Vyriausiosios žaislų ir tekstilės dizainerės dirba jau po keliasdešimt metų, stengdamosios išlaikyti stiliaus vientisumą. Vyrauja vaikiški personažai, o ne vadinamasis cool stilius. Tam tikri motyvai atsikartoja ir žaisluose, ir aprangoje. Spalvų yra visokių – ir pastelinių, ir ryškesnių, nes kol mažų vaikų rega nesusiformavusi, kūdikiai labiau mato kontrastingas spalvas.

Gamintojo archyvas

Kokias prekes išskirtumėte kaip labiausiai mėgstamas tėvų?

Išskirtiniai mūsų produktai – ropliukų pėdkelnės ir kojinės. Kojinės turi „stabdžius" – ant kelties pritvirtintos gumelės. Paprastai kūdikiui ropojant kojinytės slysta atgal, o „stabdžiai" padeda nepaslysti.

Gamintojo archyvas

Ant ropliukams skirtų pėdkelnių kelių vietose tvirtinamos gumos apsaugo nuo paslydimo.

Gamintojo archyvas

Šie produktai labai populiarūs. Kas išbando, sugrįžta dar, ateina ir jų draugai.

Gamintojo archyvas

Visų laikų mūsų viena populiariausių prekių – kepurės.

Gamintojo archyvas

Mėgstamos yra kaklaskarės, kurios gali būti panaudojamos 7 būdais: kaip galvos juosta, kaklaskarė, skirtingų formų kepurė. Tėvams patinka rūbo funkciškumas, kad ją galima panaudoti ne tik kaklo apsaugai.

Iki kokio amžiaus vaikams skiriama jūsų produkcija?

Pas mus panašiai, kaip ir su stalo žaidimais, ant kurių būna prierašas „skirta žmonėms iki 99 metų". Būna, ateina šeima apsipirkti, ir kol mamos renka kažką vaikui, tėčiai nusiperka kepurę sau. Turime jų ne tik su vaikiškais motyvais, bet ir vienspalvių. Net moterys randa sau kažką, pavyzdžiui, populiarios yra skrybėlaitės su lanku, kurias labai patogu susukti ir įsidėti į rankinę, o po to išsilankstyti ir užsidėti ant galvos. Jų irgi turime vienspalvių. Tačiau didžiausias mūsų prekių asortimentas yra skirtas vaikams iki maždaug 10 metų. Aš pati auginu tris vaikus, du mažiausieji iki šiol auga su „Sterntaler".

Gamintojo archyvas

Ši vasara prognozuojama karšta, patarkite, ką turi žinoti tėvai, pirkdami vaikui vasarinius rūbus.

Poilsiaujant prie vandens turėti maudymosi kostiumėlį tiesiog privaloma. Tėvai žino apie UV spindulius ir jų kenksmingumą vaiko akims, odai, todėl ieško tinkamai akis apsaugančių akinukų ir maudymosi kostiumėlių, turinčių UV50+ filtrą. „Sterntaler" maudymosi kostiumėliai kokybiški, stilingi ir funkcionalūs: galima rinktis kostiumėlius ilgomis ar trumpomis rankovėmis, šortukus, glaudes, vientisus maudymosi kostiumėlius mergaitėms.

Visi maudymosi kostiumėliai iki 92 dydžio turi apsaugą nuo „nemalonių atsitikimų" vandenyje. Šiuose maudymosi kostiumėliuose yra įsiūtos papildomos kelnaitės, kurios sulaiko „didelius nemalonumus" ir neleidžia jiems ištekėti, todėl papildomų sauskelnių segti nereikia.

Be to, visi „Sterntaler" maudymosi kostiumėliai „apginkluoti" UV50+ filtrais. Šie filtrai saugo ypač jautrią ir ploną mažylių odą nuo žalingų saulės spindulių. Pasirinkus maudymosi kostiumėlius ilgomis rankovėmis ir šortukais saulėje galima būti ilgiau, nes didžioji vaiko kūno dalis uždengiama ir saugoma nuo ultravioletinių spindulių.

Nepamirškite ir kepurės su kaklo apsauga, tai ypač aktualu mažiems vaikams, kurie žaidžia atsitūpę, pasilenkę ir jų kaklai bei nugaros būna atkišti saulei. Kepurės su kaklo apsauga labai patogios ne tik atostogaujant, bet ir einant į vaikų darželį.

Užsakymo nr.: PT_78198713

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis