Pilvo diegliai: 7 būdai padėti vaikui

Kai vaiką kamuoja pilvo diegliai, tėvai išbando ne vieną būdą, kuris galėtų padėti mažyliui.

Pilvo masažas ir mankšta


Kad pilvo raumenys atsipalaiduotų ir iš žarnyno lengviau išeitų dujos, keletą minučių pilvą švelniai, vos paspausdama, glostykite laikrodžio rodyklės kryptimi. Tada kojas per keliukus sulenkite, prispauskite prie pilvuko, palaikykite ir vėl ištieskite (keletą kartų). Kaip taisyklingai atlikti pilvo masažą ir mankštelę, turėtų parodyti vaikutį gydanti gydytoja ar slaugos darbuotoja. Masažą atlikite šiltomis rankomis.


Guldymas ant pilvo


Keisdama sauskelnes ar iki maitinimo likus 20 minučių, kūdikį paguldykite ant pilvuko. Tai stiprina pilvo raumenis. Gelbsti ir kitas būdas. Paguldykite vaiką ant savo rankos taip, kad galvas būtų delne, o liemuo – ant dilbio, ir pasūpuokite, panešiokite. Pilvas remiasi į ranką, spaudžiami raumenys pradeda judėti ir pasišalina dujoms.


Oda į odą


Kūdikį paguldykite pilvuku žemyn ant savo pilvo. Jausdamas, kaip jis ramiai dirba, vaikelio žarnynas gaus „pavyzdį", kaip reikia dirbti. Be to, vaikui jūsų žarnyno judesiai ir garsai yra įprasti, girdėti dar gyvenant įsčiose, todėl juos jausdamas greičiau nurims. Jei mama labai sunerimusi, pavargusi, gali padėti tėtis.


Maudynės


Šiltame vandenyje gerai atsipalaiduoja pilvo raumenys, nurimsta žarnyno spazmai. Tad kūdikį paplukdykite vonioje arba užsirašykite į baseiną kūdikiams.


Vaistai


Lašiukų nuo pilvo pūtimo yra įvairių. Vaistų poveikis taip pat įvairus, todėl juos pirkdama atidžiai perskaitykite informacinį lapelį. Girdant vienais reikia žinoti vaikučio svorį, kitų poveikis ilgesnis.


Gydytojo konsultacija


Jei kūdikiui skauda pilvuką dėl refliukso, jis gausiai atpylinėja, tuomet pilvuko dieglius reikia malšinti dar kitokiais vaistais. Dėl jų pasitarkite su gydytoju.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis