Reikalauja uždrausti auskarus verti mažiems vaikams

Kaip manote, kas yra auskarai mažai mergaitei: gražus papuošalas ar ją žalojanti procedūra? Toks klausimas šiomis dienomis vėl aptariamas mamų bendruomenėse.

Net 40 000 parašų šiomis dienomis surinko Didžiojoje Britanijoje inicijuota peticija, kuria kreipiamasi į Šeimos reikalų ministeriją, kad būtų uždrausta naujagimiams ir kūdikiams verti auskarus.

Peticijos autoriai mano, kad auskarų vėrimas kūdikiams yra tam tikra smurto prieš vaikus forma. Kūdikiai patiria baimę ir skausmą. Nėra jokios naudos. Tai tiesiog bereikšmis tėvų noras, kurį įgyvendinant skriaudžiami vaikai. Peticijos autorė – Susan Ingram.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pirmasis Kate Middleton pasirodymas viešumoje po antrojo gimdymo

Žinomų nėščiųjų stiliaus katastrofos

Šio straipsnio rašymo dieną peticiją (čia) jau buvo pasirašė beveik 40 000 tėvų, kurie pritaria tokiai nuomonei.

Komentaruose savo nuomonę išreiškė ir šiai peticijai nepritariantys. Buvo sakančių, jog tai “visų laikų kvailiausia peticija”. Kiti argumentavo tuo, jog Pietų Amerikoje daugumai naujagimių mergaičių auskarai įveriami pirmą dieną po gimdymo, tai dar gimdymo skyriuje padaro medicinos slaugytojos. “Kiek mergaičių dėl to mirė ar tapo neįgaliomis?”, - retoriškai klausia auskarų mažiems vaikams šalininkai.

Shutterstock nuotr.

Peticiją palaikantys žmonės sako, kad protingiausia yra neskubėti ir leisti vaikui pačiam apsispręsti, nori jis auskarų ar ne. Pasak jų, jei kokia šeima sumanytų auskarą kūdikiui įverti lūpoje, pilve ar kitoje vietoje, tuoj kiltų didelis skandalas, esą kuo nuo to skiriasi auskarų vėrimas į ausį – juk vaikui bet kokiu atveju padaroma žaizda, kurios jis neprašė.

Daugelyje kultūrų auskarų vėrimas mažiems vaikams yra tam tikra tradicija, kuri nekvestionuojama. Medikai yra išreiškę nuomonę, jei procedūra vyksta steriliai ir atliekama kompetentingo specialisto, tai yra saugu. Tačiau tarp tėvų diskusija apie tai vyksta jau ne pirmą kartą. Ir abi barikadų pusės turi savo argumentų.

Laukiame Jūsų nuomonių komentaruose.

_loadQuiz(18026);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis