Sužinok savo vaiko temperamentą Testas

Sakoma, kad charakteris formuojasi pagal tai, kaip šeima gyvena, kaip auklėja savo atžalą. O temperamentas yra įgimtas. Jis išryškėja vos gimus ir nesikeičia visą gyvenimą. Atsakykite į šio testo klausimus ir sužinosite, koks jūsų vaikas bus užaugęs.

Kaip elgiasi jūsų vaikas, kai išalksta ir prašo maisto?

A.Verkia daug ir garsiai, bet gavęs maisto tuoj pat nurimsta.
B. Išsireikalavęs dar kurį laiką negali nurimti ir mamai sunku jį pamaitinti.
C. Yra labai kantrus ir maisto reikalauja paskutinę akimirką, jau labai išalkęs. Pavalgęs greitai nurimsta.
D.Išalkęs verkia silpnai ir tyliai, pamaitintas vis dar verkšlena.

Kaip miega jūsų vaikas?

A. Lengvai užmiega ir lengvai pabunda, pabudęs nebūtinai ima verkti.
B. Lengvai užmiega, lengvai pabunda. Pabudęs tėvus kviečia garsiai ir daug verkdamas. 
C. Miega daug ir ilgai, lengvai užmiega, bet sunkiai prabunda. Prabudęs ima verkti.
D. Sunkiai užmiega, o miegodamas dažnai prabunda. Atsikėlęs po miego verkšlena.

Kaip jūsiškis reaguoja į pašalinius garsus?

A. Pašaliniai garsai trumpam atkreipia vaikelio dėmesį.
B. Pašaliniai garsai erzina, pravirkdo. Atrodo, kad mažylis pyksta.
C. Mažylis į pašalinius garsus nereaguoja arba beveik nereaguoja, ypač jeigu nėra labai garsūs.
D. Vaikas tampa neramus, dirglus, ima verkšlenti.

Du arba trys atsakymai A - vaikas sangvinikas

Užaugęs jis bus linksmas, nerūpestingas ir optimistas. Toks vaikas mėgsta bendrauti ir yra mėgstamas, visada pasirengęs padėti kitiems. Tačiau žada neapgalvojęs ir todėl ne visada geba ištesėti pažadą. Sangvinikas mažylis nemėgsta monotonijos, linkęs dažnai keisti veiklą, todėl ypatingų laimėjimų gali ir nepasiekti. Jis lengvai susipažįsta ir geba ilgiau išlaikyti gerus santykius su aplinkiniais, nors, kaip ir cholerikas, labiau yra kalbantis ir veikiantis, negu besiklausantis žmogus. Jis elgiasi ne taip impulsyviai, tad, aplinkinių nuomones, tai gana draugiškas ir patikimas žmogus. Sangvinikas - tai neabejotinas lyderis, kuris lengvai imasi atsakomybės ir paprastai lengvai susitvarko su rūpesčiais.

Du arba trys atsakymai B - vaikas cholerikas

Greitai užsiplieskia, greitai nurimsta. Jis labai aktyvus, energija liejasi per kraštus. Atpažinti tokį žmogų bendraudami galime iš jo greitos ir garsios kalbos, įtaigaus gestikuliavimo. Aplinkinių požiūris į jį atsargus, nes jis nemoka valdyti savo emocijų ir greit užsiplieskia. Žmonės sako, kad cholerikas yra sunkiai prognozuojamas. Todėl jo vengia. Į kitų pastabas dėl grubaus elgesio cholerikas dažniausiai reaguoja nustebdamas ir nuoširdžiai negali patikėti, kad jo žodis, gestas ar veiksmas galėjo ką nors įžeisti. Apskritai jis yra ne per geriausios nuomonės apie kitus, todėl energingai imasi vadovauti aplinkiniams. Nepaklūstantiems būna negailestingas. Paklusti jam yra gana sunku, nes choleriką valdo nuotaikos ir įkvėpimas. Todėl dažnai jo dėmesys ir entuziazmas kam nors greitai atšąla ir jis numoja į tai ranka. Dėl šių savybių choleriko su kitais žmonėmis nesieja tvirtesni ryšiai. Įdomiausia tai, kad būdamas energingas optimistas jis visiškai tokiais santykiais pasitenkina.

Du arba trys atsakymai C - vaikas flegmatikas

Augdamas ir užaugęs jis bus šaltakraujis. Flegmatikai nelengvai susijaudina, bet sunkiai ir nusiramina, yra valingi ir principingi, atsargūs, nemėgsta viešumos. Flegmatikas - tai žmogus, kuris galvoja ramiai, nuosekliai ir veikia viską gerai pasvėręs. Bendraudamas su kitais linkęs labiau klausytis nei kalbėti. Kitus kartais erzina lėta flegmatiko galvosena ir veiksmai, tačiau šias neigiamas savybes atperka jo patikimumas. Mat jis nesišvaisto žodžiais ir jei pažadėjo - ištesės. Tai, ką flegmatikas jaučia ir išgyvena, neatspindi nei laikysena, nei kalba. Kartais aplinkiniai flegmatiką skuba apkaltinti šaltumu ir nejautrumu. Tačiau gyvenime retai sutinkami gryni tipai, o daug dažniau temperamentų mišiniai su vyraujančiu vienu ar kelių temperamentų tipu. Taigi toks kaltinimas dažnai yra perdėtas.

Du arba trys atsakymai D - vaikas melancholikas

Augdamas ir užaugęs bus jautrus, nepatiklus, nuolat ras priežasčių nerimauti, įžvelgs sunkumus ir kliūtis. Melancholikas ko nors imdamasis daugiausia galvoja ne apie sėkmę, o apie tai, kaip išvengti nesėkmės. Jis turi stiprų pareigos jausmą, todėl prieš žadėdamas ilgai svarsto, ar tikrai galės ištesėti. Melancholikas - tai jautrus ir pasyvus žmogus, linkęs nuolat nerimauti dėl pavojų, kuriuos įžvelgia aplinkoje. Melancholiką bendraujant galima atpažinti iš graudžios veido išraiškos ir verkšlenančios balso intonacijos. Dažnai jis laikosi atokiau nuo visų. Tai uždaras, nemėgstantis didesnių susibūrimų, nelaimingas žmogus. Tačiau reikia pripažinti, kad žmogui, norinčiam išsiverkti ir ieškančiam paguodos, melancholikas - puikiausia draugija.

Visos trys raidės skirtingos - tikėtina, kad vaiko temperamentas maišytas. Dominuojantis temperamento tipas išryškės vėliau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis