Vaikas ir naktipuodis: svarbūs patarimai

Išmokyti vaiką naudotis tualetu nėra labai lengva užduotis, kaip gali pasirodyti mums, suaugusiesiems. Laikas, kuomet vaikai susidraugauja su naktipuodžiu, irgi labai individualus.

Amerikos pediatrijos akademijos duomenimis, laikas, kai vaikas pradeda prašytis ant puoduko, priklauso nuo kiekvieno vaiko ypatumų, na bet įprastai vaikai ima prašytis ant puoduko nuo pusantrų iki dvejų su puse metų amžiaus. Daugelis tėvų noriai nustoja dėti vaikui sauskelnes, bet kartais virsmas „dideliu berniuku ar didele mergaite" nebūna lengvas.


Rekomendacijos, kada mokyti vaiką prašytis ant puoduko:


- Vaikas pradeda dėti daiktus į savo vietas.


- Vaikas ima demonstruoti nepriklausomybę, sakydamas „ne".


- Vaikas ima domėtis tualetu (eina paskui jus į vonios kambarį).


- Vaikas moka vaikščioti, gali atsisėsti.


- Iš pradžių vaikas pasako, kad daro tą ar aną (mažą ar didelį reikalą), paskui pasako, kad nori mažo ar didelio reikalo.


- Vaikas jau moka nusirengti ir apsirengti, pasideda drabužius.


Jei jūsų vaikas jau daro šiuos svarbius dalykus, pats metas mokyti jį prašytis ant puoduko.


Vida Press


Nedarykite savo vaiko standartų vergu


Vaikai skirtingi, kiekvienas ima prašytis ant puoduko skirtingu laiku. Nesilygiuokite į draugų vaikus ar į vyresnio vaiko pavyzdį. Žinoma, jei vaiku ketveri ar penkeri, o jis dar nesiprašo ant puoduko, pasitarkite su pediatru. Pamėginkite įžvelgti priežastis, kodėl vaikas nesiprašo ant puoduko, galbūt taip yra dėl sveikatos sutrikimų.


Nedėkite vaikui sauskelnių


Mokant vaiką prašytis ant puoduko, vienas iš svarbiausių dalykų - mauti kelnaites. Bent jau dieną jokiu būdu nedėkite sauskelnių. Kad vaikas suprastų, jog yra sausas ar šlapias, jis turi jausti drėgmę oda. Na, o sauskelnės sugeria drėgmę.


Svarbu žinoti vaiko ritmą


Kad sėkmingai išmokytumėte vaiką prašytis ant puoduko, stebėkite vaiko ritmą, kada jis įprastai nori mažo ar didelio reikalo. Pavyzdžiui, vieni vaikai nori tuštintis vos pabudę ar iš karto po pusryčių. Paisykite šio ritmo, kad laiku pasodintumėte vaiką ant puoduko.


Jokių negatyvių pastabų


Kam patinka piktas, bambantis bosas. Nešaukite ant vaiko, jei kas nors atsitiko nelaidykite piktų pastabų. Daugelis vaikų nesimauna kelnaičių, nes tiesiog nenori. Pagirkite vaiką, jei jis pasiprašė ant puoduko. Arba jei vaikas nepridarė į kelnes, pasiprašė ant puoduko, vertėtų jį kaip nors paskatinti.


Tegu mokymasis prašytis ant puoduko būna smagus


Visų pirma, jei vaikas neprisišlapino į kelnes ir pasiprašė ant puoduko, patartina jį apdovanoti. Galima duoti kokią mielą smulkmenėlę. Dar viena strategija - galite padainuoti su vaiku ar, kol jis sėdi ant puoduko, paskaityti jo mėgstamą pasaką.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis