Vaikas miega vienoje lovoje su tėvais: yra privalumų

Miegojimas bendroje lovoje turi daug privalumų, ypač auginant kūdikius ir mažus vaikus. Pirma, galite stebėti savo atžalos miegojimą. Tai daugiausiai susiję su kvėpavimo kontrole, kuri itin svarbi pirmuosius tris mažylio gyvenimo mėnesius.

Anksčiau mokslininkai perspėdavo, kad miegas bendroje lovoje gali išlepinti vaiką. Esą, miegojimas šeimos lovoje galėtų suformuoti nesveiką prisirišimą prie tėvų. Vis dėlto, dabar ši tezė jau ganėtinai tvirtai paneigta. Miegas vienoje lovoje kaip tik įrodo, kad šeimoje laikomasi į vaiką orientuoto auklėjimo principų.

Pasirinkus miegojimą bendroje šeimos lovoje dėmesio centre yra vaiko gerovė. Saugumo jausmas nakties metu užtikrina sveiką ir ramų miegą. Tai galioja ir vaikui, ir mamai, ir tėčiui. Ir tai neturi nieko bendro su atžalos lepinimu. Miegojimas vienoje lovoje su tėvais ne lepina vaiką, o skatina jo brendimo procesą.

Šiuo atveju labai svarbu tai, kiek ilgai mažylis miega bendroje šeimos lovoje. Dažnai vaikai patys savo noru palieka tėvų lovą.

Vida Press

Ar miegojimas vienoje lovoje leis atgauti jėgas?

Šeimos lova yra skirta sveikam ir ramiam miegui. Šiuo atveju labai svarbus vaidmuo tenka miegui skirtos vietos dydžiui. Jeigu lova pernelyg maža, kyla pavojus, kad nei vienas joje miegantis neturės pakankamai vietos. Vartymasis ir grumtynės lovoje neigiamai veikia miego ritmą. Jeigu šeimos lova pakankamai didelė, tokio pavojaus nėra.

Vida Press

Jeigu lovoje yra du pakankamai platūs čiužiniai, viduryje liks užtektinai vietos ir atžalai. Jeigu vaikų daugiau, atitinkamai reikia rinktis didesnę lovą, kad į ją tilptų visi mažyliai. Be to, yra dar keletas dalykų, į kuriuos reiktų atsižvelgti prieš pradedant miegoti vienoje lovoje.

Vida Press

Taigi, miegoti kartu su vaiku galima tuo atveju, jeigu:

  • abu tėvai sutinka miegoti bendroje lovoje su vaikais;

  • čiužinys yra pakankamai tvirtas, kad galėtų be problemų atlaikyti papildomą svorį;

  • nėra jokių plyšių, į kuriuos vaikas galėtų nusiridenti;

  • nei vienas iš tėvų nerūko ar nepiktnaudžiauja alkoholiu.

Visos šios priemonės užkerta kelią staigios kūdikio mirties sindromui. Tai įrodė Amerikos pediatrų akademijos atliktas tyrimas. Jeigu laikysitės aukščiau išvardintų nuostatų, suteiksite galimybę savo atžalai gerai išsimiegoti.

Vida Press

Miegojimo bendroje lovoje privalumai

Miegojimas vienoje lovoje leidžia vaikui jaustis saugiau. Tai turi teigiamos įtakos sklandžiam žindymui. Naktį besigaminančio pieno sudėtis yra ypatingos sudėties, todėl pažindyti vaikelį būna daug patogiau, negu keltis iš lovos, prieiti prie vaiko lovos, jį iš ten išimti, pažindyti ir po visko vėl nunešus paguldyti.

Vida Press

Kartu su tėvais miegančio mažylio netrikdys košmarai ir įvairios baimės. Be to, tėvų artumas patenkina vieną iš pagrindinių kūdikių ir mažų vaikų poreikių. Kai tėvai arti, naktį nubudęs kūdikis nusiramina kur kas greičiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis