10 rečiausių Lietuvos garsenybių vaikų vardų

Holivude žinomi tėvai kone varžosi, kuris suteiks gimusiam vaikui labiau retesnį ir išskirtinį vardą. Žinomi tėveliai Lietuvoje šiuo klausimu kuklesni. Tačiau kai kurie išdrįsta vaikui duoti tikrai retą vardą. Išrinkome 10 rečiausių vaikų vardų, kuriuos saviškiams suteikė žinomi tėčiai ir mamos.

Frida

Viena garsiausių Meksikos dailininkių Frida Kahlo įkvėpė ne vieną žinomą Lietuvos tėtį ir mamą. Štai savo pirmagimę šiuo retu mergaitišku vardu pavadino dizaineriai Dovas Serapinas ir Indra Dovydėnaitė. Tiesa, jų mažylė turi du vardus - Frida Ava. Fridos vardą pirmagimei išrinko ir ką tik tėvais tapę dainininkas Edgaras Lubys bei žurnalistė Živilė Vaškytė -Lubienė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Žaliavalgių šeimos dukrytė nėra ragavusi mėsos
Tiesa ir mitai apie temperatūrą: kada reikia mažinti, o kada - verta palūkėti

Cecilija

Šventą Cecilijos vardą savo daugiau kaip prieš metus gimusiai pirmagimei dukrytei suteikė aktorius Mantas Stonkus su žmona Indre. Pora neslėpė, kad šis vardas jų šeimoje yra tradicija - Indrės ir mama, ir močiutė, ir prosenelė buvo Cecilija.

Atas

Šių metų sausio pradžioje gimęs prodiuserio Rolando Skaisgirio ir jo žmonos Vaidos Poderytės sūnus gali didžiuotis retu Ato vardu. Atas - vienas iš A.Dumas knygos „Trys muškietininkai" herojų. „Abu mėgstame knygą „Trys muškietininkai". Mums buvo svarbu, kad vardas gražiai skambėtų ir tiktų vaikui, turėtų prasmę. Atas simbolizuoja stiprybę, orumą, garbingumą ir išmintį", - DELFI portalui yra pasakojusi jaunoji mama.

Adija

Retą Adijos vardą savo pirmagimei davė choreografė Ieva ir šokėjas Adomas Norkūnai. Kaune gyvenanti šeima džiaugiasi naujais namais bei tuo, jog prieš kelias savaites mergaitė buvo pakrikštyta pagal senuosius papročius.

Kernius

Šis vardas kildinamas iš legendinio Kernavės kunigaikščio vardo. Kaune gyvenanti verslininkė Inga Budrienė augina tris sūnus - Nojų, Kernių ir Mantą.

Indija

Žurnalistės Jovitos Valeikaitės dukrytė Indija Marija šį rudenį švęs penkerių metukų gimtadienį. Retą mergaitės vardą paaiškina tamsus jos gymis - mergaitės tėtis - iš Sudano kilęs verslininkas.

Meilė ir Rojus

TV laidos „Mamyčių klubas" vedėja Eglė Skrolytė augina du vaikučius - penkerių metų Meilę ir keleriais metais jaunesnį Rojų. Išskirtinius vardus savo vaikučiams ji išrinko kartu su buvusiu vyru ir vaikučių tėčiu - Juozu Liesiumi.

Oliveris

Oliveris - kol kas vienintelis viešųjų ryšių specialistės Rimos Olberkytės - Stankus bei jos vyro krepšininko Žydrūno sūnus. Ilgai užsienyje gyvenusi pora šiuo metu gyvena ir dirba Lietuvoje.

Majus

Majaus vardą turi dainininkės Karinos Krysko - Skambinės bei šokėjo Sauliaus Skambino pirmagimis. Sūnaus gimimo išvakarėse susituokusi garsioji pora sako, kad sūnui ieškojo išskirtinio ir prasmingo vardo. Beje, Majaus vardas patiko ir modeliui Giedrei Rusytei, kuri jį suteikė savo pirmagimiui. Su mama berniukas šiuo metu gyvena JAV, kur jau lanko mokyklą.

Ulijona

Žurnalistė Rūta Janutienė dukrytės Ulijonos su operos solistu Algirdu Janutu susilaukė perkopusi 40 - metį. Iš ankstesnių santykių žurnalistė turi vyresniąją dukterį Ievą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis