9-ą mėnesį nėščias transseksualas vedė savo išrinktąją FOTO+APKLAUSA

Neįprastos transseksualų vestuvės Argentinoje susilaukė didžiulio dėmesio: susituokė jis ir ji, jaunikis nėščias jau devintą mėnesį.

Alexis Taborda (26) ir Karen Bruselario (28) svajonė išsipildė. Jie ištarė vienas kitam „taip". Tai pirmoji oficiali transseksualų santuoka Argentinoje. Iškilmingą dieną jaunikis ir jaunoji neslėpė savo džiaugsmo - ir dėl įvykusio santuokos įregistravimo, ir dėl dar vienos priežasties - jie tuoj susilauks vaikučio. Jaunikis laukiasi jau devintą mėnesį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Beata Nicholson atskleidžia geriausių dovanų sąrašą
Ginekologas apie kontraceptikus ir tai, ką reikia žinoti 30 - metėms

Kūdikio besilaukiantis jaunikis Alexis gimė kaip mergaitė, jo išrinktoji Karen gimė kaip berniukas. Tačiau abu jie nesijautė laimingi būdami tos lyties, kurią jiems skyrė gamta. Nei Alexis, nei Karen neturėjo lyties keitimo operacijų, kurios pašalintų jų turimus lytinius organus ir suformuotų kitos lyties, tačiau savo noru jie priskyrė save kitai lyčiai - tą leido jų šalies įstatymai.

AFP/Scanpix

Argentinos Šiaurės rytuose esančiame Viktorijos mieste civilinė santuoka buvo įregistruota savivaldybės atstovų. Pora susipažino dalyvaudami judėjime už transseksualų teises.

2010 metais Argentina tapo pirmąja Lotynų Amerikos šalimi, kuriame  buvo įteisintos homoseksualų santuokos. 

AFP/Scanpix

Taborda ir Bruselario yra pirmoji santuoką sudariusi transseksualų pora, kurie neturėjo lyties keitimo operacijų. „Mūsų svajonė sudaryti įstatymu patvirtintą civilinę santuoką išsipildė", - sakė 26 -erių metų jaunikis, kuris maždaug po mėnesio turėtų gimdyti.

AFP/Scanpix

 Spėjama, kad porai gims mergaitė. Jau yra žinoma, kad kūdikis gims po iš anksto suplanuotos cezario pjūvio operacijos. Tai pirmasis atvejis Argentinoje, kai gimdys vyras.

AFP/Scanpix

Alexis žiniasklaidai užsiminė, kad nežindys naujagimės. Jis žada nutraukti savo pieno, kurį iš buteliuko mažylei sumaitins Karen. "Ji yra tikroji mama", - sako būsimas tėtis, kuris prisipažįsta, kad paskutinį nėštumo metu jaučiasi šiek tiek išvargęs.

AFP/Scanpix

Pora svajoja ir apie bažnytinę santuoką ir dėl to kreipėsi į Popiežių Pranciškų, beje, kilusį iš Argentinos. Jokio atsakymo į savo laišką jie kol kas nesulaukė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis