9 įdomieji faktai apie karališkuosius kūdikius

Ar žinojote, kad Didžiosios Britanijos karalienė Anne buvo nėščia net... 18 kartų. Arba kad princo Williamo ir kunigaikštienės Catherine sūnelis yra sunkiausias karališkasis kūdikis? Šie ir kiti įdomieji faktai apie karališkuosius vaikučius - mūsų parengtoje apžvalgoje.

1. Kadaise karališkų kūdikių gimdyme privalėjo dalyvauti vyriausybės
pareigūnai. Tai garantuodavo, kad kūdikis nebus sukeistas. Tačiau karaliaus Jurgio VI laikais šios tradicijos buvo atsisakyta.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

2. Princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine pirmagimis George'as Alexanderis Louisas yra 3-ias eilėje į karūną. Pirmasis yra jo senelis princas Čarlzas, antras - tėtis princas Williamas, trečias - pats George'as Alexanderis Louisas, o ketvirtas - jo dėdė princas Harris.

3. Princas Williamas buvo pirmasis karališkasis kūdikis, kuris dėvėjo ne vystyklus, o vienkartines sauskelnes.

4. Pasak mokslininkų, kad karališkasis pirmagimis George'as Alexanderis Louisas giminiuojasi su reperio Jay-Z ir dainininkės Beyonce atžala Blue Ivy Carter. Teigiama, kad mažyliai yra 23 eilės pusbrolis ir pusseserė.

5. Pagal tradicijas karališkųjų kūdikių vardai nėra atsklaidžiami iš karto. Tai gali užtrukti savaitę ar net mėnesį.

6. Princo Williamo ir Kembridžo hercogienės pirmagimis - sunkiausias karališkasis kūdikis per 100 pastarųjų metų. Jis svėrė 3 kg ir 800 g.

7. Karalienė Viktorija buvo pirmoji karališkosios šeimos atstovė gimdymo skausmus slopinusi nuskausminamaisiais. Princesė Diana, gimdydama princą Williamą, atsisakė anestetikų, nors gimdymas truko 16 valandų.

8. Karališkieji kūdikiai neturi pavardžių.

9. Didžiosios Britanijos Karalienė Anne buvo pastojusi 18 kartų, tačiau tik vienas jos sūnus Williamas išgyveno, kiti gimdymai buvo nesėkmingi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis