A. Jasaitytė-Čeburiak - apie didžiausią metų atradimą

Neseniai antrosios durelės susilaukusi Aistė Jasaitytė - Čeburiak mėgsta su dukrytėmis pasivaikščioti dar nematytomis Vilniaus ir jo apylinkių vietomis. Kokios jos, ir ar visos pritaikytos šeimoms su vaikais, pasakoja jauna mama.

Dažnai jaunos šeimos, planuodamos pasivaikščiojimus su savo atžalomis, apsiriboja įprastais takais netoli namų ir net nepagalvoja, kad puikių maršrutų gali rasti ir kitose savo miesto vietose ar jo apylinkėse.

Manekenė ir psichologė Aistė Jasaitytė-Čeburiak sako naujų kelių pasivaikščiojimams su mažyliu ieškanti nuolat.

Pasak neseniai antrą kartą mama tapusios moters, mieste yra gausu dar nepažintų vietų, tinkamų pasivaikščiojimams su vaiku, kurias būtent mažylis padeda pamatyti kitu kampu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Auskarai kūdikiui: taip ar ne?
12 berniukų auginanti šeima svajoja apie mergaitę

Naujas maršrutas Aistės žemėlapyje

Prieš metus socialinei iniciatyvai „Draugiški mažyliams pasivaikščiojimo takai" A. Jasaitytė-Čeburiak pristatė savo mėgstamiausią pasivaikščiojimo trasą Žvėryno rajone, Vilniuje. Šiemet A. Jasaitytė-Čeburiak teigia itin pamėgusi pasivaikščiojimus toliau nuo namų.

Išsiruošusi trumpai išvykai už miesto A. Jasaitytės-Čeburiak šeima pastaruoju metu dažniausiai lankosi Kairėnuose esančiame Vilniaus universiteto Botanikos sode. Šį parką manekenė vadina didžiausiu metų atradimu.

„Nepaisant to, jog Botanikos sodas įsikūręs už miesto, skatinu tėvus nepatingėti ir išsiruošti pasivaikščiojimui būtent ten. Vasarą sodas vilioja jaukiomis pievelėmis piknikams ant žolės, stebina originaliai suplanuotų gėlynų gausa. Lankantis ten su šeima niekuomet nenusibosta, kadangi visada galima pasirinkti, ar tądien norite piknikauti, ar aplankyti žirgyną, ar pavakarieniauti restorane", - sako A. Jasaitytė-Čeburiak.

Bernardinų sodas nesužavėjo

Kitas tolimesnis maršrutas, kurį neseniai išmėgino A. Jasaitytės-Čeburiak šeima, veda Bernardinų sodo takais. Visgi pastaruoju metu didelio dėmesio sulaukiantį parką Vilniaus centre manekenė sako vertinanti atsargiai.

„Parkas labai gražus ir puikiai sutvarkytas, tačiau apsilankę ten su šeima nustebome dėl dangos pasirinkimo. Akmenukais grįstas kelias, deja, nepatogus vežti vaiko vežimėlį. Be to, parke lankosi daugybė žmonių, taigi neretai vaikams tenka laukti eilėse prie žaidimų aikštelės. Būtent todėl kol kas neįtraukiame Bernardinų sodo į savo pasivaikščiojimo maršrutus. Galbūt šiek tiek paaugus vaikams, kai ten bus patogu vaikščioti visiems kartu, lankysimės Bernardinų sode ir dažniau", - sako A. Jasaitytė.

Per pastaruosius metus naujų ir jaukių pasivaikščiojimų vietų toliau nuo namų ėmusi ieškoti moteris teigia, jog pokyčius ji pastebi ir mieste.

„Smagu matyti mieste daug naujų žaidimų aikštelių, skirtų vaikams, sostinėje taip pat atsirado ir daugiau patogių bei sutvarkytų šaligatvių", - teigia A. Jasaitytė-Čeburiak.

Moteris skatina tėvus nuolat ieškoti naujų vietų savo šeimos laisvalaikiui, neprisirišti prie namų apylinkių bei drąsiai išsiruošti į tolimesnius pasivaikščiojimus.

Svarbiausia - nepamiršti skėčio ir užkandžių vaikams

„Skyrę šiek tiek laiko bei pasidomėję plačiau, galime rasti naujų ir nenuobodžių maršrutų. Tuomet pasivaikščiojimai taps kasdieniu įpročiu, be kurio nebegalėsite gyventi. Svarbiausia visuomet tinkamai jiems pasiruošti ir niekuomet nepamiršti skėčio, užkandžių bei gėrimų, kad smagus pasivaikščiojimas staiga neapkarstų prapliupus lietui ar ištroškus vaikams. O tuomet jau galima leistis į naujų takų paieškas", - sako A. Jasaitytė-Čeburiak.

Jei jauna moteris visgi nusprendžia skirti dieną trumpam pasivaikščiojimui, ji lieka ištikima savo namų Žvėryne apylinkėms arba keliauja į itin pamėgtą Vingio parką. Žvėryne A. Jasaitytė-Čeburiak turi savo mėgiamą taką, vedantį iki Rusijos ambasados, kur su vaikais ji keliauja maitinti gulbių. Vingio parkas, pasak moters, labai tinkamas pasivaikščiojimams su vežimėliu, čia įrengtos patogios žaidimų aikštelės, kuriose laiką leisti mėgsta vyresnioji ketverių metų dukra.

„Draugiškas mažyliui" - tai bendra socialiai atsakingų tėvų ir „Johnson Johnson" iniciatyva, kuria siekiama atrasti ir spręsti problemas, su kuriomis viešose miesto vietose nuolat susiduria mažylių tėvai. Viena iš pirmųjų projekto iniciatyvų - interaktyvus pasivaikščiojimo takų žemėlapis, raginantis atkreipti dėmesį į pasivaikščiojimo svarbą. Tėvai yra kviečiami prisijungti prie projekto puslapio www.draugiskasmazyliui.lt ir dalintis jų pamėgtomis pasivaikščiojimo trasomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis