Aborto atsisakiusi žemaūgių šeima džiaugiasi naujagimiu

Gimdyti žinant, kad vaikas gims nesveikas - tokį variantą pasirinko du įsimylėję Didžiosios Britanijos gyventojai. Jų istorija ypatinga tuo, kad abu gimę žemo ūgio, jie neseniai susilaukė naujagimio.

Didžiojoje Britanijoje gyvenantys Nathan Phillips ir Laura Whitfield susitiko prieš dvejus metus, kai abu viename TV šou vaidino vienoje žemo ūgio žmonių pantomimos grupėje. Jaunuoliai greitai krito vienas kitam į akį ir tapo pora. Tačiau įsimylėjėliai nė nenutuokė, kad greitai jų gyvenimas pasikeis 180 laipsnių. Kaip ir kiekviena pora, jie pasikalbėdavo apie vaikus, tačiau negalvojo, kad mažylis į jų gyvenimą pasibels taip greitai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
4 vaikų mama apie tai, kodėl jos vaikai auga sveiki
Mano gimdymo istorija: nedarykite tos pačios klaidos

24 metų Laura yra žemaūgė, nes jai diagnozuota achondroplazija - genetinės kilmės liga, kuriai būdingos trumpos galūnės ir žemas ūgis. Beje, Laura vienintelė savo giminėje yra žemo ūgio. Jos sužadėtinis 34 -erių metų Nathan yra taip pat žemaūgis vaikinas, tačiau jo žemaūgystė turi kitokią genetinę priežastį, negu Lauros.

Vida Press

2013 metų kovo mėnesį porelė susižadėjo ir vos po mėnesio, balandį, moteris suprato, kad yra nėščia. Gydytojai buvo negailestingi ir pasiūlė atlikti abortą, nes tikimybė paveldėti kažkurio iš tėvų genetinę ligą buvo didelė. Tačiau pora šį variantą atmetė iš karto. Jie pasiryžo išnešioti ir susilaukti vaiko net žinodami, kad jis negims visiškai sveikas. 

Nėštumo metu moteriai ultragarso tyrimas buvo atliekamas kas savaitę. Kai nėštumui buvo 24 -25 savaitės, medikai ėmė fiksuoti, kad vaisiaus augimas sustojo. Jie moterį ruošė ir pačiam blogiausiam variantui, kad dėl genetinių sklaidos defektų vos gimęs kūdikis gali neišgyventi.

Laurai buvo atliekama cezario pjūvio operacija su visiška nejautra. Ji pasakoja, kad kai pribudo po narkozės, bijojo išgirsti pačių blogiausių naujienų. Tačiau kai atsimerkė, ji pamatė šalia sėdintį vyrą ir lovelėje miegantį sūnų. Tai moteriai prilygo stebuklui.

Gimusį sūnų tėvai pavadino tėčio vardu - Nathan. Po gimdymo jį kruopščiai ištyrę gydytojai nustebo, kad berniukas paveldėjo... abiejų tėvų diagnozes!

Trijų mėnesių sūnelis mamos Lauros rankose.
Vida Press

Kaip sakė šeimą konsultavę ir tyrę medikai genetikos klinikos, tai itin retas atvejis, apie kurį anksčiau neteko girdėti, todėl jie kreipėsi su užklausomis į kitų šalių gydytojus.

Dėl šios priežasties medikai negali pasakyti, kaip augs mažylis, tačiau tėvai tikisi, kad jų sūnus užaugs bei galės gyventi visavertį gyvenimą, kaip šiandien gyvena ir jie abu.

Vaiko gimimas atidėjo planuotas jų vestuves, tačiau pora žada susituokti ilgai nedelsdami - dar šiais arba kitais metais. Beje, Laura yra filmavusis "Hario Poterio" filmuose.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis