Atsisakiusi aborto šeima džiaugiasi kiekviena sūnaus diena (FOTO)

Vienerių metų gimtadienį ką tik šventusio Jaxono Buell nuotraukas šiomis dienomis pamatė kone visas pasaulis. Su itin retu smegenų apsigimimu gimęs mažylis vadinamas mažuoju stebuklu - tikinčių, kad jis išgyvens buvo vienetai.

Jaxonas Emmetas Buell gimė su itin reta smegenų liga, apsigimimu, kuris sutinkamas rečiau negu kartą per 200 000 gimdymų. Hidrancefalija ir anencefalija (smegenų nebuvimas) - taip skamba mažylio diagnozė, kurią turint dauguma vaikų miršta pirmaisiais gyvenimo metais. Deja, tam nėra jokio gydymo, medicininė prognozė yra bloga

Kartais šis apsigimimas nustatomas tik vaikui gimus, tačiau gali būti nustatytas dar vaikui gyvenant mamos pilve. Būtent taip nutiko ir Jaxono tėvams Brittany (27) ir Brandonui Buell (30).

Vida Press

17 nėštumo savaitę moteris sužinojo, kad laukiasi berniuko, tačiau šią žinią užtemdė kita - ultragarso metu pastebėta, kad būsimo vaikelio smegenys nesivysto taip, kaip turėtų.

Vida Press

Pirmojo vaiko besilaukianti pora buvo siunčiama pas skirtingus gydytojus, kad šie patvirtintų diagnozę. Nei vienas gydytojas nedavė būsimiems tėvams garantijos, ar vaikelis sulauks nėštumo pabaigos, ar gims gyvas, kaip vystysis.

Vida Press

Būdami tikintys, Brittany ir Brandonas apsisprendė nedaryti aborto, nors šią mintį jiems ne kartą sakė aplinkiniai.

2014 metų rugpjūčio 27 dieną po cezario pjūvio operacijos gimė Jaxonas. Svėrė jis net keturis kilogramus.

Vida Press

Pirmąją mėnesį Jaxonas praleido Reanimacijos skyriuje Floridoje, čia jam buvo atlikta daug įvairių tyrimų, kurie patvirtino anksčiau nustatytą diagnozę.

Vida Press

Dauguma tokių vaikučių miršta pirmaisiais gyvenimo metais. „Mes žinome, kad kiekviena Jaxono diena gali būti paskutinė. Mes stengiamės nusiteikti pozityviai, džiaugtis kiekviena drauge praleista diena", - sako tėvai.

Vida Press

Visi morališkai palaikantys Jaxoną ir jo tėvų ryžtą suteikti savo sūnui kaip įmanoma oresnį gyvenimą, renkasi specialiai šeimos sukurtame puslapyje „Jaxon Strong" feisbuke.

Vida Press

Čia galima sužinoti naujausias žinias iš šeimos gyvenimo.

Ypatingą galvos formą dėl savo ligos turinčio mažylio nuotrauka šiomis dienomis apskriejo kone visą pasaulį.

Vida Press

Kaip ir buvo galima numanyti, Jaxono tėvai be didelio palaikymo ir siunčiamų maldų mažyliui, susilaukė neigiamų komentarų. „Kaip jūs drįstate rodyti tokias nuotraukas“, „Abortas būtų buvusi geresnė išeitis“ ir pan. Tačiau tėvai drąsiai sako, kad atsisakyti aborto ir išsaugoti sūnaus gyvybę buvo jų sąmoningas apsisprendimas, dėl kuriuo jie nesigaili. Ir jie nežada užsidaryti tarp keturių sienų ar slėpti savo mylimą sūnų.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis