Dainininkė Baiba: „Antanėliui nedraugiški daug produktų“

TAVO VAIKO žurnalo rugpjūčio mėnesio viešnia – dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė, su kuria kalbėjomės apie motinystės džiaugsmus ir iššūkius.


Dainininkės Baibos Skurstenės–Serdiukės (34 m.) ir jos vyro Mykolo (27 m.) namuose jau devyni mėnesiai krykštauja sūnelis Antanas. Pilni namai malonaus klegesio, mus pasitinka du pagrindiniai ir aktyviausi veikėjai – prie durų vaikštynėje laukia rudaakis Antanėlis ir jo ištikimas palydovas katinas Pedro. Antanukas visur keliauja ropomis arba stumdamas suolelį, lyg su kokia vaikštyne.


Baiba tokia pat liekna, kaip ir iki gimdymo, Mykolas pagaminęs puodą šaltibarščių, kviečia vaišintis. Šeimos idilė, kitaip nepavadinsi.


Kalbėjomės su jumis, kai iki gimdymo buvo likęs vos mėnuo, ar išsipildė visi jūsų lūkesčiai gimus Antanukui?


Oi, 200 procentų! Toks geras vaikas mums pavyko, aišku, buvo visko, paverkia, kai skauda, bet 3–4 mėnesį naktį išmiegodavo po 6–7 val. Net bijodavau kam nors pasakyti, kad toks ramus vaikas, taip pažiūrėdavo, lyg meluočiau. Būdavo, jau pačiai darosi neramu, galvoju, gal žadinti, gal jis valgyti nori, paskui nusiraminau, nes supratau, kad jis pats geriau žino, kada jam valgyti, o kada miegoti. (juokiasi) Antanukas jau nuo pusės metų taikosi laiptais užsikabaroti į antrą aukštą, stiprus jis berniukas, vis žiūri, kaip kokį televizorių pastumti, tai laidus ištraukti, tai dar ką nors pareguliuoti.


Jūs gyvenat šv. Antano gatvėje, negi sūnui vardą dėl to išrinkote?


Oi, ne, Mykolas, kai buvau nėščia, mano pilvuką vadindavo Antanėliu, tuomet net nežinojome, ko laukiuosi – berniuko ar mergaitės. Kai paaiškėjo, kad gims berniukas, mano pilvas tapo dar labiau Antanėliu. Mudu su Mykolu nuo pat pradžių buvome sutarę, jei gims berniukas – vardą rinks tėtis, jei mergaitė – aš. Kai gimė sūnus, vyras „ilgai pagalvojęs“ išrinko Antano vardą. Tokiam rimtam vyrui rimtas ir vardas, galima ir į prezidentus eiti – Antanas Serdiukas skamba išdidžiai. (juokiasi)


D.Labučio nuotr.


Verčiatės vieni, be auklių?

Kol kas aš nedirbu, kai reikia kur nors išlėkti, televizijos laidoje nusifilmuoti, Mykolas puikiausiai susitvarko.

Nerimavote, ar pavyks būti labai gera mama. Kaip, jūsų nuomone, viskas klostosi?


Iš pradžių tikrai buvo šiek tiek baisu, ypač kai Mykolui tekdavo kur nors išvažiuoti, skambindavau ir prašydavau, kad kuo greičiau grįžtų. Bet su Antanuku lengva, jis – kaip laikrodukas, tam tikru laiku pavalgo, tam tikru laiku pamiega. Jis net nebūdraudavo, tik miega valgo, miega valgo, o aš taip norėdavau, kad truputį nemiegotų, o pabendrautų su manimi.


Antanas alergiškas, nelengva tvarkytis su ta bėda?

Jis nuo pat gimimo alergiškas, aš ir pati maža buvau labai alergiška, mano mama – taip pat. Mums praėjo, labai tikiuosi, kad ir Antanukui bus lengviau bėgant metams. Turiu didžiulį sąrašą, kam sūnus alergiškas ir ko jam negalima, manau, kad tai dar ne pabaiga, dar atsiras ir kitų jam „nedraugiškų“ produktų.


Visą interviu skaitykite naujausiame žurnale „Tavo vaikas“ ( nr. 8).

TAVO VAIKAS


Kitos temos:


Kiekviena sąmoninga būsima mama nėštumui pradeda ruoštis iš anksto – keičia mitybą, sportuoja ir... visą laiką patiria nerimą ir įtampą, nes nuo informacijos pertekliaus, „kas sveika, kas nesveika“, gali apsisukti galva. Ar galima valgyti visa, ką nori, ir savęs negraužti? Atsakymą rasite str. „Valgyk, džiaukis ir lauk“.

TAVO VAIKAS


Mūsų modelis – Greta. Jei ir jūs laukiatės ir norite papuošti rubriką „9 mėnesiai“, savo nuotrauką siųskite nuotraukas@tavovaikas.lt.

Kaip jaučia, jaučiasi, ką patiria, išgyvena, kaip savo vaiką mato ir kodėl kaip tik taip su juo elgiasi, kalbasi, gyvena „kitokio“ vaiko mama? Skaitykite str. „Kitokio“ vaiko mama“.

TAVO VAIKAS


Dauguma vaikų jau nuo ketverių metų amžiaus jaučia mažesnį dienos miego poreikį ir dažniau atsisako miegoti. Antra vertus, specialistai vis dėlto rekomenduoja, kad iki šešerių metų, o ir ilgiau vaikai turėtų nusnūsti ar ramiai pagulėti bent valandą per dieną. Ypač tai aktualu vaikams, kurie anksti keliasi ar apskritai mažiau miega naktį. Str. „Nenori miegoti?“ sako profesorė dr. Roma Jusienė.

TAVO VAIKAS


Jei baigiantis vasarai jūsų širdis vis dažniau ima plakti, o galva svaigti nuo minčių ir nerimo, tikėtina, kad jūs auginate būsimą pirmokėlį. Nesijaudinkite – jaudulį išgyvenate ne jūs vieni. Ko labiausiai baiminasi pirmokų tėvai, sužinosite perskaitę str. „7 būsimų pirmokų tėvų baimės“.

TAVO VAIKAS


Kaip paruošti užkandžių dėžutę, pataria Rūta Dvareckienė, trijų vaikų mama. Str. „5 vaiko „darbo“ dienos“ – pakištukas mamai.

TAVO VAIKAS


Baigiantis vasarai kviečiame pasinaudoti ypatinga prenumeratos akcija ir gauti dovanų. Daugiau informacijos – ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis