Daugiavaikė ukmergiškė imasi netradicinio verslo, kuriam įkvėpė asmeninė patirtis FOTO

Netrukus Lietuvos gyventojai galės įsigyti originalius ukmergiškės Astos Inciutės-Liumparienės sukurtus rūbus moterims, besilaukiančiosioms ir mažus vaikus auginančioms mamoms. Savo savarankišką veiklą pradedanti 3 vaikų mama džiaugiasi, kad studijos KTU buvo pagrindinis variklis, paskatinęs svajones paversti realybe.

Postūmis veikti - studijos universitete

Šiandien laimi tie, kurie ne tik sugalvoja kūrybiškus, netikėtus sprendimus, palengvinančius visų gyvenimus, bet ir juos drąsiai realizuoja. Originalią idėją ne tik sugeneravo, bet ir ją aktyviai siekia įgyvendinti KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto studentė Asta Inciutė - Liumparienė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Netikėti naujo tyrimo rezultatai, kaip išmanieji telefonai ir planšetės veikia mūsų vaikus
Karolina Liukaitytė: ką daryčiau kitaip, jei laukčiausi kūdikio dabar

Ukmergėje vadybą studijuojanti jauna moteris pasakodama apie savo kelią savarankiško verslo link visų pirma pastebi, kad siekiant tikslo, teko nemažai ieškoti ir bandyti. „Dėl šalyje prasidėjusios ekonominės krizės mūsų šeima iš Vilniaus grįžo gyventi į Ukmergę. Vaikai buvo maži, nesisekė susirasti darbą.

Astos ir vyro didžiausias turtas - trys dukrytės
Asmeninio archyvo nuotr.

Sužinojusi, jog KTU Panevėžio instituto Vadybos ir administravimo fakultetas Ukmergėje renka vadybos bei ekonomikos studijų programų grupes, nutariau tobulinti savo profesinę kvalifikaciją ir įgyti bakalauro diplomą. Nepaprastai viliojo idėja, kad studijos vyks mūsų mieste: niekur nereikės važinėti, „atimti" laiką iš šeimos, patirti papildomas išlaidas," - savo patirtimi dalinasi Asta Inciutė - Liumparienė.

Savo asortimente turėsime ne tik viršutinių rūbų: striukių, džemperių, paltų, bet kartu ir rūbų, pritaikytų nėščiosioms bei maitinančioms mamoms.Trijų vaikų mama asta Inciutė- Liumparienė

Prisimindama apie savo veiklos pradžią Asta pasakoja, kad postūmį pradėti realizuoti iki tol galvoje buvusią verslo idėją davė viena dėstytoja, sugalvojusi įdomią užduotį. „Reikėjo aprašyti produkto gamybos organizavimą. Ilgai mąsčiau, kokią temą pasirinkti.

Studentai gvildeno pačias įvairiausias idėjas: nuo šratinuko, taisančio klaidas iki kramtomosios gumos skonio varškės sūrelių. O aš prisiminiau savo seną svajonę siūti viršutinius rūbus mamoms, nešiojančioms vaikučius nešynėse. Esu trijų nuostabių mergaičių mama, todėl keliavimo su vaikais problemos man yra labai artimos ir aktualios", - teigia pašnekovė.

Imtis verslo ukmergiškę įkvėpė studijos
Asmeninio archyvo nuotr.

Noras gyventi aktyviai nugalėjo

Asta pabrėžė, kad visada siekė suderinti aktyvų gyvenimo būdą su motinyste, todėl labai greitai įsitikino, kad vaikiškas vežimėlis gerokai riboja judėjimo galimybes ir apsunkina aktyvų gyvenimą. "Pirmą dukrą vežiojau su vežimėliu, tačiau kitos dvi mergaitės praktiškai užaugo nešynėse. Išbandžiusi dvi keliavimo su vaikais alternatyvas įsitikinau, kad mano aktyviam gyvenimo būdui vežimėlis yra nepriimtina transporto priemonė, - sako pašnekovė.

Nešioti dukrytes nešynėje moteriai buvo patogiau, negu stumdyti sunkų vežimėlį
Asmeninio archyvo nuotr.

„Gyvenome daugiaaukščiame name be lifto, todėl daug paprasčiau būdavo užsidėti nešynę ir tiesiog nevaržomai eiti nei bildėti koridoriumi su sunkiu vežimėliu. Be to, būdama visuomeniška ir trokšdama bendrauti su įdomiais žmonėmis įsitikinau, kad šiuo atveju mano išsigelbėjimas - nešynė, kurios dėka galėdavau sudalyvauti mane dominančiuose renginiuose prie širdies glausdama savo mažyles. Dviguba nauda: ir mama, ir vaikelis jaučiasi ramūs bei saugūs. Tokiu būdų aš aplankiau daugybę parodų, vykdavau net į ekskursijas", - džiaugiasi Asta.

Gyvenome daugiaaukščiame name be lifto, todėl daug paprasčiau būdavo užsidėti nešynę ir tiesiog nevaržomai eiti, negu bildėti koridoriumi su sunkiu vežimėliu.Trijų vaikų mama Asta

Meniškos prigimties pašnekovė atskleidė dar vieną savo pomėgį - fotografavimą. „Visi žinome, kad maži vaikai pristabdo gyvenimo tempą, tačiau noras kurti man neleisdavo nurimti. Ir vėl šiuo atveju pagelbėjo nešynė: fotosesijas darydavau prie savęs glausdama mažyles" - sako trijų dukrų mama.

Dar vienas Astos pomėgis - fotografavimas. Tam nekliudė ir dukrytė, nešama nešynėje
Asmeninio archyvo nuotr.

Atėjus šaltam metų laikui aktyvi moteris susidūrė su dar viena problema, kurios sprendimą šiuo metu taip pat stengiasi realizuoti. „Su vaikais nešynėje keliauti sekėsi puikiai kol buvo šilta ir nereikėjo vilktis storesnių viršutinių rūbų. Tačiau atėjus žiemai pajutau, kad reikia kitokio dizaino drabužių. Lietuvoje ne visada yra galimybė įsigyti specialių, visiems gyvenimo atvejams pritaikytų rūbų.

Asta Inciutė-Liumparienė kurs rūbus, skirtus nėščiosioms bei žindančioms mamoms
Asmeninio archyvo nuotr.

Todėl norėdama laisvai keliauti ir žiemą, pirkau kiek platesnį paltą, kad galėčiau apsivilkti ant mudviejų su vaikučiu. Išeitis ne pati geriausia, nes neįmanoma užsisegti viršutinių sagų, be to, nuolat reikia saugotis, kad neperšalčiau pati ar mano vaikutis" - savo išgyvenimais dalinasi pašnekovė.

Nauja kolekcija jau rudenį

Studijų metu rašydama bakalauro baigiamąjį darbą apie savo idėją Asta įsitikino, kad sumanymas kurti specialius rūbus yra visiškai realus ir įgyvendinamas. „Dėstant mintis popieriuje pamažu augo ir noras imtis konkrečių darbų. Idėjai visiškai subręsti padėjo atlikta vartotojų anketinė apklausa, kuri leido įsitikinti, jog rinkoje yra mano sumanytų drabužių poreikis. Todėl nieko nelaukdama pradėjau burti komandą sumanymui įgyvendinti.

Asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu intensyviai ruošiame rudens kolekciją, kurią pristatysime su prekiniu ženklu „Mudum". Savo asortimente turėsime ne tik viršutinių rūbų: striukių, džemperių, paltų, bet kartu ir rūbų, pritaikytų nėščiosioms bei maitinančioms mamoms. Mūsų siekis - siūti tokius rūbus, kuriuos dėvėdamos moterys jaustųsi ne tik patogiai, bet ir gražiai, kur jos bebūtų: namuose ar svečiuose", - teigia jauna mama.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis