Dviejų sūnų mama Gintarė kuria tai, kas vaikų miegelį daro saldesnį

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Šiandien pas mus svečiuojasi Gintarė.

Susipažinkime – pristatykite savo šeimą ir vaikus.

Sako, gero toli ieškoti nereikia. Su vyru lankėme tą pačią mokyklą, tad pažįstami esame labai seniai. Šiuo metu gyvenam Kauno rajone. Augom ir ilgą laiką gyvenom Kaune, tačiau atsiradus pirmajam sūnui, su vyru nusprendėme pabėgti truputėlį nuošaliau miesto.

Esu laiminga moteris, pagerbta tarp vyrų. Dabar su vyru auginame du nuostabius berniukus, pirmasis greit švęs pirmąjį jubiliejų, sueis 5 metai, o antrajam eina 4 mėnuo.

Asmeninio albumo nuotr.

Esu baigusi Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, veterinarinės medicinos studijas. Įgijau veterinarijos gydytojos profesiją ir jau 7 metai dirbu šį darbą. Tai profesija, nuolat reikalaujanti žinių gilinimo, negalima gavus diplomą atsipalaiduoti. Tad net būnant vaiko auginimo atostogose domiuosi naujienomis veterinarijos srityje, dalyvauju interneto seminaruose. Neužtenka vien tik mylėti gyvūnus, turi būti stiprus emociškai žmogus. Kartais reikia tvirto charakterio nepasiduoti augintinių mieliems veideliams, juk kažkas turi pabūti tuo „blogiečiu", kuriam gyvūnas leidžia valyti ausis, karpyti nagus, ar bakstelti adata. Namuose taip pat netrūksta gyvūnų. Auginam šunį ir katiną, abu yra priglausti. Taip pat turime nedidelį akvariumą, kaip mėgstu juokauti – trūksta tik papūgų.

Kaip sekėsi susilaukus vaikučių?

Mūsų abu sūnūs labai geri. Tiek su pirmuoju, tiek dabar su antruoju auginant nepatyrėme jokių didesnių vargų. Nežinome, ką reiškia bemiegės naktys, ar taip skambiai visų aptarinėjami pilvo diegliukų sukeliami negalavimai.

Į darbą sugrįžau, kai pirmagimiui buvo 1,2 m., ilgai užsisėdėti namuose – ne mano būdui. Darbą derinti su vaiko auginimu padėjo mano mama, taip pat didelis indėlis ir mano vyro.

Asmeninio albumo nuotr.

Buvau ir iš dalies esu tos nuomonės, kad vaiko auginimas nėra atostogos, kaip kad dažnam atrodo, nesvarbu, kad esame namuose. Ne visų vaikai būna ramūs, todėl vaiko auginimas kitiems yra sunkesnė patirtis, negu ėjimas į darbą. Tačiau, šiuo metu augindama antrą sūnų, šį savo gyvenimo periodą galėčiau vadinti atostogomis. Šiokia tokia patirtis, įgyta su pirmuoju vaiku, vidinė ramybė, kai daugiau ar mažiau viskas žinoma, perdėtų baimių nebuvimas ir ramus vaikas leidžia džiaugtis motinystės akimirkomis. Daugiau dėmesio šiuo metu reikia vyresnėliui. Jis labai žingeidus, nori daugiau dėmesio, jam viskas įdomu – ir kartu su manim veria karoliukus ir virtuvėje sukiojasi, ir tėčiui prie vyriškų darbų „padeda".

Pristatykite savo veiklą - kaip kilo idėja ir ką konkrečiai jūs kuriate?

Nuo mokyklos laikų turiu silpnybę rankdarbiams. Dar būdama moksleivė visuomet darbų pamokoms išsirinkdavau sunkiausius rankdarbius. Daugumai nerti, megzti ar siūti padėdavo mamos ar močiutės, o aš visada pati viską padarydavau.

Nesu naujokė šiuose vandenyse. Karts nuo karto pagamindavau papuošalų draugėms. Man patinka pats gaminimo procesas, atsipalaiduoju. Pirmajam sūnui buvau pagaminusi medinį čiulptuko laikiklį, todėl ir antrajam sūnui panorau pagaminti laikiklį pati, tik šįkart iš silikoninių karoliukų, kurių sudėtyje nėra toksinių medžiagų bei kenksmingo chemikalo BPA. Patiko, pagaminau dar kelis draugių vaikučiams.

Asmeninio albumo nuotr.

Tuomet prasidėjo muzikinių žaisliukų – migdukų paieškos. Neradusi, kas patiktų, sugalvojau pati nunerti. Nertų žaislų pasiūla gausi, o štai grojančių ir dar nertų neaptikau. Koks gyvūnas bus, ilgai galvoti nereikėjo. Kūkas (paršiukas) – mano vaikystės mylimiausias žaislas, todėl ir savo vaikams nunėriau po Kūką. Nesvarbu, kad didžiajam greit penkeri, muzikinis žaislas nemažiau mylimas nei mažojo brolio. Žaislo viduje esanti raminanti muzikėlė padeda vaikams nusiraminti ir greičiau užmigti.

Asmeninio albumo nuotr.

Taip pradėjo kirbėti mintis, kad galėčiau savo darbais džiuginti ir kitus. Galvojau, kuo mano gaminamų čiulptukų laikikliai gali skirtis nuo kitų. Iš praktikos, pastebėjau, kad ne visada patogu ilgas laikiklis prie čiulptuko, todėl sukūriau laikiklius, kurie pasidalina į 2 dalis. Aktualu migdant – trumpoji dalis lieka prie čiulptuko, taip lengviau rasti išspjautą čiulptuką lovelėje, o ilgesnė dalis atidedama į šalį.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Tuo tarpu mano nerti žaislai išsiskiria tuo, kad juose yra muzika, kuri puikiai pasitarnauja migdant.

Sukūriau feisbuke puslapį „Kūkas“ (ČIA), tai man asocijuojasi su vaikyste, mano mylimiausiu žaislu. Veikla dar tik startuoja, todėl labai smagu, kai gaunu teigiamų atsiliepimų, o įsigiję mano gaminį rekomenduoja ir savo draugams.

Asmeninio albumo nuotr.

Esu sentimentali, todėl stengiuosi savo vaikams išsaugoti svarbiausius ir įdomiausius daiktus iš vaikystės – piešinius, pirmuosius drabužėlius, žaisliukus. Šie čiulptukų laikikliai ir grojantys žaislai Kūkai, be abejo, bus padėti į atsiminimų dėžutes. Manau, tai puiki dovana gimimo, lankynų ar krikštynų proga.

Kaip sekasi suderinti veiklą su motinyste?

Didysis sūnus dieną būna darželyje, o mažasis, kaip ir minėjau, labai ramus, todėl kūryba galiu užsiimti ne tik jam miegant, bet ir būdraujant. Vakare, visiems sugrįžus į namus, laiką skiriu šeimai. Kol kas suderinti nesunku, nes dar tik pati veiklos pradžia. Buvau gavusi skubų užsakymą, teko ir vakarus aukoti. Mano veiklą labai palaiko vyras, skatina mane, namų ruošos darbai jam nesvetimi, jei reikia, pavaduoja mane.

Asmeninio albumo nuotr.

Aišku, būna dienų, kai „ranka nekyla", tuomet rankdarbiais neužsiimu. Laikiklius, maitinimo karolius mamoms, kramtukus ir nertus muzikinius migdukus gaminu su meile, negaliu daryti vien tam, kad daryti. Mano kūrybinio kelio dar tik pradžia, bet mažais žingsneliais judu į priekį.

Ko palinkėtumėte mamoms?

Turėti svajonių ir nebijoti siekti jų išsipildymo. Turėti šalia žmogų, kuris palaiko jūsų svajones. Ir būti laimingomis, nes tik esant mums laimingoms, laiminga visa šeima.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis