Eglė Straleckaitė: dabar svarbiausia – neužbučiuoti vaikelio

Šokėja ir šokių mokytoja Eglė Straleckaitė–Daugėlė (25 m.) su vyru verslininku Justinu Daugėla (28 m.) augina trijų mėnesių dukrytę Vakarę.

Koks buvo jūsų nėštumas?

Tie nuotaikų svyravimai, jaučiausi nelabai adekvati, hormonų šėlsmas taip sujaukia viską, protu lyg ir suvoki, kad neturėtum taip reaguoti, bet nieko negali padaryti – tai į ašaras puoli, tai nepaaiškinamas liūdesys ar piktumas apima, man tokie jausmai nebuvo būdingi iki nėštumo.

O kai sulaukėte vaikelio?

Kai gimsta vaikelis, gyvenimas įgauna naujų spalvų ir pradeda judėti, pagaliau yra veiksmo! Paskui lyg ir vėl stabteli, todėl sakau: stenkitės nebūti vienos, kad nepervargtumėte, nekamuotų blogos mintys. Aš jau nuo rugsėjo vis nueinu į savo šokių studiją, po truputėlį pasidarbuoju, galbūt būtų tikrai labai sunku, jei nieko aplink daugiau nematyčiau ir būčiau uždaryta tarp keturių sienų.

Kokia ta motinystė, jūsų akimis?

Labai įvairi. Kartais jautiesi toks bejėgis, kai nežinai, kas tavo mažuliukui yra.

Lankėme su vyru ne vienus kursus apie vaikelio auginimą, žindymą, tačiau ten viskas buvo piešiama rožinėmis spalvomis, kad buvo sunku patikėti, jog tikrovė yra visiškai kitokia. Niekas nepasakė, kad iš pradžių žindyti yra labai skausminga, bent jau man taip buvo.

TAVO VAIKAS

Atvirai apie gimdymą ir žindymą bei motinystės pirmuosius žingsnius – naujausiame šventiniame žurnale „Tavo vaikas" (nr. 12).

Fotografė Nendrė

Kartais mamoms dėl savo vaikų reikia perplaukti šimtą upių, įveikti tūkstantį kilometrų abejonių ir pašaipų, kad lyg kokios astronautės pirmūnės žengtų tą vieną žingsnelį, kuris yra mažytis žmogui, bet milžiniškas žmonijai.

Kaunietė Giedrės (5 m.) ir Adomo (1 m. 3 mėn.) mama Vilma (38 m.) yra viena tokių mamų. Jos sūnus gimė su kreiva galvyte, nors gydytojai mamą ramino, kad išaugs, moteris nenuleido rankų. Ką šiandien ji pataria kitoms mamoms, sužinosite perskaitę str. „Astronautai".

TAVO VAIKAS

Dažnai vaikų nesutarimus „nurašome" skirtingiems charakteriams, pomėgiams, amžiaus skirtumui. Bet gal iš tikrųjų brolių ir sesių santykiai labiausiai priklauso nuo mūsų, tėvų, ir to, ką mes darome, sakome, kaip elgiamės, bendraujame? Psichologės psichoterapeutės dr. Romos Jusienės konsultacija – str. „Broliai ir sesės: tarp meilės ir neapykantos".

TAVO VAIKAS

Artėja Kalėdos. O ar kada pagalvojote, ką galėtumėte dovanoti tiems, apie kuriuos šiaip jau retai kada pagalvojate? Po kaimyno balkonu miegančiam benamiui, kurio dažnai net nebepastebime. Nemiegotų naktų ir kasdienės rutinos išvargintai nepažįstamai mamai, kuri užmiega vos prisėdusi parke, ant suoliuko. Seneliui, kuris gyvena senelių namuose. Arba kūdikiui, kurio niekada nesūpavo tikros mamos rankos.

Nepaprastų dovanų idėjomis dalijasi TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, teatro trupės „Teatriukas" aktorė Dalia Mikoliūnaitė, knygų apie fėjas „Miglų slėnio Fėjų pasakos" ir „Miglų slėnio Fėjų burtai" autorė lėlininkė Edita Lei str. „Dovanų dėžutė".

TAVO VAIKAS

Na, o puslapiuose su rubrika „Vaikų mada" šįkart karaliauja kūdikiai. Str. „Žvaigždelės žemėje".

TAVO VAIKAS

TAVO VAIKO viršelyje – 2,5 m. Ajus

Jeigu mūsų viršelio modeliukas jums pasirodė matytas, tai turime pasakyti, kad Ajus – Patricijos ir Ali Gadžijevų, „Ali šokoladinės“ įkūrėjų, pirmagimis. Tiesiog neatsispyrėme berniuko žavesiui, nors ir kieno jis vaikas. Tos akys!

Ajui – dar tik 2,5 m., bet pozuoti prieš objektyvus jam – ne naujiena. Į studiją berniukas atvažiavo tiesiai iš darželio, gal jau buvo šiek tiek nuvargęs, didelio noro sėstis ir pozuoti iš pradžių neparodė, tačiau, fotografei Nendrei leidus, nuspaudė pirmą kadrą – nufotografavo žaislinius šuniukus. O tada jau pats ėmėsi modelio darbo. Truputėlį papozuoja, truputėlį paburzgina žaislinį traktoriuką. Ajukas lengvai bendrauja su suaugusiaisiais, pasak mamos, ačiū reikia tarti močiutei, kuri mielai pabūna su savo anūkėliu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis