Garsiojo J. Oliverio pasisakymas apie žindymą patiko ne visiems

Kulinarinių TV laidų vedėjas Jemie Oliveris garsėja drąsiais pasisakymais įvairiais gyvenimo klausimais. Šįkart britų kulinarijos žvaigždė atkreipė dėmesį savo pasisakymu apie žindymą.

Jamie Oliveris britų žiniasklaidai sakė, kad jam nerimą kelia tai, kodėl jo šalyje moterys taip mažai žindo savo kūdikius. „Žindymas ilgiau kaip šešis mėnesius sumažina tikimybę susirgti krūties vėžiu. Ar jūs apie tai kada girdėjote? Niekada!", - emocingai pasakė jis.

Atrodytų, iš tiesų teisingi žodžiai ir padrąsinimas moterims, kad jos nebijotų iškylančių žindymo sunkumų.

Tačiau jie patiko toli gražu ne visiems. Tai sulaukė audringos reakcijos. Kai kurioms moterims pasirodė, kad tai visai ne Oliverio reikalas, žindo ar ne jos savo kūdikius. Esą toks vyriškas nurodinėjimas, ką jos turi daryti su savo kūnu, nėra pateisinamas. Kitos sakė, kad ne visada norai sutampa su galimybėmis. Esą yra moterų, kurios negali žindyti, tačiau jausdamos tokį spaudimą, bando iš visų jėgų, o po to jų vaikas atsiduria ligoninėje dėl dehidratacijos ir išsekimo.

Sulaukęs tokios reakcijos, Oliveris buvo priverstas pasiteisinti ir savo „Twitter" paskyroje pasiaiškino, kad neketina tapti žindymo ambasadoriumi ar pradėti žindymo kampanijos.

Pasak garsiojo TV laidų vedėjo, jis žino apie žindymo naudą, nes tai susiję su jo mitybos studijomis. „Aš suprantu, kad maitinimas krūtimi dažnai nėra lengvas ir kai kuriais atvejais netgi neįmanomas, bet aš tik norėjau palaikyti moteris, kurios nusprendžia tai daryti", - parašė jis.

Pasisakymo pabaigoje Jamie pasiteisina nenorėjęs nieko įžeisti.

Šis nevienareikšmiai suprastas Oliverio pasisakymas apie žindymą buvo netrukus po to, kai paaiškėjo, kad jis su žmona Jools Oliver laukia penktojo vaiko.

Ketvirtadienį Londone įvyko iškilminga Dexterio Fletcherio režisuotos juostos "Erelis Edis" premjera, joje raudonuoju kilimu žengė Jamie Oliveris su žmona Jools. Būtent tada ir paaiškėjo, kad jie laukiasi penktosios atžalos.

Vida Press

Žurnalistams TV žvaigždė sakė, jog vaikas gims maždaug birželį. Pora jau augina 14 metų Poppy Honey, dvylikos metų Daisy Boo, šešerių Petal Blossom ir penkerių Buddy Bear.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis