Gimė karališkasis kūdikis!

Pagaliau! Didžioji Britanija džiūgauja - princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton susilaukė naujagimio!

Sveikiname! Berniukas!

Šiandien, liepos 22 - ąją dieną, vėlai vakare tapo aišku, kad gimė karališkasis kūdikis. Berniukas!  Jo gimimo naujiena paskelbta tik vakare, nors gimė jis prieš kelias valandas. Kaip pranešama, naujagimio svoris - 3,8 kg, o tikslus jo gimimo laikas - 16.24 val. Londono laiku.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Pažiūrėk, kas nutinka, kai kūdikis ar vaikas vasarą paliekamas vienas automobilyje

Devynis mėnesius laukta naujiena pagaliau tapo kūnu. Karališkasis kūdikis gimė! Nuo pat ryto pasaulis laukė naujienų iš ligoninės, į kurią ryte su žmona atvažiavo princas Williamas. Pavakare į Bakingemo rūmus išgirsti džiugių naujienų sugrįžo ir atostogaujanti Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II.

Kaip ir priklauso pagal iš anksto numatytą protokolą, gimus karališkajam kūdikiui yra užpildomas dokumentas su naujagimio gimimo data, lytimi, vardu (jei jis žinomas, tačiau šiuo atveju - ne) ir su  policijos palyda nugabenamas į Bakingamo rūmus, kur prisegamas prie specialaus stendo. Šią iškilmingą ceremoniją transliavo daugelis pasaulio TV kanalų.

Oficialus raštas, kad liepos 22 dieną 16.24 val. gimė mažasis princas,, nugabentas į karališkuosius rūmus, kur viešai eksponuojamas. Twitter nuotr.


Pranešama, kad hercogienė su sūnumi jaučiasi gerai ir pirmąją naktį praleis ligoninėje. Taip pat paskelbta, kad Williamas dalyvavo gimdyme.


Pasveikino ir Lietuva

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Jos Didenybę Karalienę Elžbietą II gimus Kembridžo Kunigaikščio Viljamo ir Kunigaikštienės Catherine pirmagimiui.

„Linkiu kuo greičiau sustiprėti, didžiausios laimės ir meilės naujagimiui ir tėveliams. Lietuvos žmonės kartu su Jungtinės Karalystės žmonėmis nuoširdžiai džiaugiasi naujo Karališkosios šeimos nario atėjimu į pasaulį", - teigiama Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovė palinkėjo Karališkajai šeimai ir visiems Jungtinės Karalystės žmonėms visokeriopos sėkmės ir klestėjimo. 

Gimė sosto įpėdinis

Karališkosios poros Kembridžo kunigaikštienės Catherine ir princo Williamo pirmagimis yra trečiasis eilėje į Didžiosios Britanijos sostą po savo tėčio bei senelio. Tai pirmasis karališkosios poros vaikas. Apie tai, kad garsioji pora laukiasi pirmagimio, buvo pranešta praėjusių metų gruodį, kai būsimoji mama dėl rytinio nėščiųjų pykinimo pateko į ligoninę.

Nuo tada ir prasidėjo didžiosios spėlionės, kas gims - berniukas ar mergaitė, kokį vardą naujagimiui suteiks tėvai; kokį gimdymo būdą pasirinks Kate Middleton.

Kate ir princo Williamo pirmagimis buvo vienas laukiamiausių šios vasaros kūdikių

Kembridžo kunigaikštienės ir princo Williamo kūdikis į pasaulį atėjo vienoje labiausiai išsiskiriančių privačių gimdymo įstaigų D.Britanijoje - Šv. Marijos ligoninės Lindo skyriuje. Čia pasaulį išvydo abu princai - Williamas (31) ir Haris (28), taip pat daugelis kitų karališkosios giminės narių.Karališkieji rūmai liepos 22 -ąją išplatino pranešimą, kad ryte Kate ir Williamas atvyko į ligoninę.

Tiksli gimdymo data nebuvo skelbiama

Oficialiai buvo pranešta, kad gimdymas planuojamas liepos mėnesį. Tačiau datos niekas nežinojo, ir tai suteikė peno įvairioms spekuliacijoms. Buvo netgi manoma, kad kūdikis jau gimė, ir karališkoji pora jį slepia.

Apžvalgininkai, kruopščiai informuodavę apie kiekvieną garsiosios poros judesį, nepamiršdavo pasidžiaugti, kad šis įvykis atnešė Didžiajai Britanijai nemažai pelno. Tūkstančiai svarų nubyrėjo į suvenyrų pardavėjų kišenes.

Žiniasklaidos atstovai, jau prieš dvi savaites budėję prie ligoninės, vis informuodavo apie neva prasidėjusį gimdymą, o lažybų bendrovių savininkai trindavo rankas, nes sulaukdavo vis daugiau statymų įvairiais klausimais.

Kaip bebūtų, su garsiojo kūdikio gimimu istorija ne pasibaigė, o tik prasideda. Mūsų portalas linki stiprybės ir kantrybės jauniems tėvams!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis