Graži karališkųjų krikštynų tradicija (FOTO)

Šį savaitgalį Švedija šventė – Švedijoje pakrikštytas princesės Madeleine (33) ir jos vyro Chriso O'Neillo (41) sūnus keturių mėnesių princas Nicolas.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjo Švedijos karališkoji šeima – Karalius Carlas XVI Gustafas ir Karalienė Silvia. Vos grįžus namo jų laukė svarbius įvykis – jų dukters princesės Madeleine sūnelio Nicolaso krikštynos. Nicolas – antrasis princesės Madeleine ir jos vyro, amerikiečių finansininko Christopherio O'Neillo, vaikas.

Reuters/Scanpix

Mažojo princo krikštas sekmadienį įvyko Drotingholmo rūmų bažnyčioje. Iš viso šventėje dalyvavo apie 150 svečių, princo krikšto tėčiu tapo jo dėdė, Madeleine vyresnysis brolis princas Carlas Philipas, ir dar penki karališkosios šeimos draugai.

Reuters/Scanpix

Keturių mėnesių Nicolas garsiai dalyvavo savo krikšto ceremonijoje. Kai arkivyskupė Antje Jackelen jį krikštijo, birželio 15 dieną gimęs mažylis graudžiai verkė, bet kai ji iškėlė princą aukštyn, susidomėjęs berniukas trumpam liovėsi verkęs. Vėliau jį nuramino ant rankų paėmusi mama.

Reuters/Scanpix

Krikštynų ceremoniją tiesiogiai transliavo Švedijos televizija. Princas Nicolas yra pirmasis karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios anūkas.

Vida Press

Karalius dar turi dvi anūkes – sosto paveldėtojos princesės Victorios (38) dukterį Estelle (3) bei Madeleine pirmagimę Leonore (1).

Vida Press

Beje, Victoria šiuo metu laukiasi antrojo vaikučio, todėl ceremonijos metu smalsuolių akys, be abejo, krypo ir į ją.

Vida Press

Nicolas yra šeštas žmogus eilėje į Švedijos sostą. Penktasis yra jo sesuo princesė Leonore, o ketvirtasis – jų motina. Trečiasis – princas Carlas Philipas.

Vida Press

Graži tradicija gaubia Nicolaso krikšto rūbą. Pasirodo, juo krikštijamas jau ne pirmas Švedijos karališkosios šeimos vaikas.

Reuters/Scanpix

Pakrikštytasis princas Nicolas buvo papuoštas tuo pačiu baltu ir ilgu krikšto rūbu, su kuriuo pernai pakrikštyta ir jo sesuo Leonore.

Vida Press

O prieš ją šiuo krikšto rūbu puošėsi Victorios dukrytė princesė Estelle. Tačiau ir tai dar ne viskas – prieš 38 metus per krikštą juo puošėsi princesė Victoria, vėliau – Madeleine ir Carlas Philipas.

Vida Press

Beje, apžvalgininkų nuomone, dabar atėjo būtent pastarojo eilė gausinti šeimą. Šią vasarą vedęs Sofią Hellqvist, princas dar neturi vaikų.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis