Grožio konkursai garsina lietuvės 4 metų dukterį visame pasaulyje (FOTO)

Lietuvę Enriką Milne ir jos dukrytę Ariellę Didžiojoje Britanijoje žino daugelis, jei ne visi. Vos ketverių metų mažylė nuolat dalyvauja grožio konkursuose, juose laimi, o jos mama, lietuvė Enrika, drąsiai gina savo poziciją, kodėl leidžia mažylei dalyvauti grožio industrijoje.

26 metų lietuvė Enrika Didžiojoje Britanijoje gyvena jau septynerius metus. Jos vyras – britas Wayne (35), o dukrytei Ariellei šiuo metu yra ketveri metai. Jau kuris laikas šeima šmėžuoja Didžiosios Britanijos ir kitų šalių žiniasklaidoje, visai neseniai dalyvavo labai populiarioje ryto laidoje „This morning ".

Populiarioje rytinėje TV laidoje Enrika su dukryte.
Asmeninis albumas

Tokio užgriuvusio dėmesio priežastis – mažoji Arielle, kuri dalyvauja vaikų grožio konkursuose, o jos mama tiki, kad ateityje ši patirtis padės dukteriai pasiekti gyvenime didelių tikslų, iš kurių vienas galbūt – Didžiosios Britanijos gražiausios merginos karūna.

Asmeninis albumas

Asmeninis albumas

Asmeninis albumas

Be jokios abejonės, tokie vaikų grožio konkursai ne visiems patinka. Specialūs kostiumai, netikras įdegis, makiažas, manikiūras ir kiti konkursui būtini atributai kai kam atrodo visiškai nederantys su vaikyste. Todėl Enrika dažniausiai sulaukia klausimų, ar nemananti, jog toks vaikų seksualizavimas nuo mažų dienų turės neigiamos įtakos vaiko raidai.

Asmeninis albumas

Prie šių klausimų moteris jau priprato, ji tvirtina, kad mergaitės niekas neverčia kažko daryti per prievartą, esą ji nuo mažų dienų buvo linkusi prie gražių dalykų – mėgo puoštis, dažytis ir būti ypatinga. "Nuo pat mažų dienų Ariellė nemėgo purvo, jei ji išsitepdavo, pradėdavo verkti. Jai nepatikdavo liesti maisto pirštukais, ji visada mėgdavo dažytis", - sakė mums mama Enrika.

Asmeninis albumas

Asmeninis albumas

Kaip kilo idėja leisti dukrytę į panašius grožio konkursus? „Aš per televiziją pamačiau amerikiečių dokumentinį serialą "Toddlers and tiaras". Po jo nusprendžiau kažką panašaus surasti Anglijoje ir užregistruoti Ariellę", - sako Enrika Milne. Taip nuo 2016 metų balandžio Ariellė ėmė dalyvauti konkursuose ir jau turi įspūdingų laimėjimų kraitį.

Asmeninis albumas

Tam, kad išpuoštų dukrytę, Enrika įdeda tik ne tik daug savo, kaip grožio specialistės, pastangų, bet ir daugybę šeimos finansų. Paruošti konkursui mergaitę prireikia daug laiko, priemonių ir pinigų. Rankomis siūti specialūs kostiumai, netikras įdegis, priauginti plaukai, priklijuojamos blakstienos, manikiūras, makiažas – pasiruošimai konkursams kainuoja tūkstančius svarų. Vien specialiai mergaitei pasiūta suknelė grožio konkursui gali kainuoti daugiau kaip 300 svarų. Tačiau Enrika nemano, kad taip pinigai iššvaistomi į balą, pasak jos nemaža dalis pinigų, surinkta iš tokių konkursų dalyvių, atitenka labdarai.

Asmeninis albumas

Tėtis Wayne pritaria tokiam Enrikos požiūriui, palaiko jos nuomonę bei pastangas ir vežioja abi savo šeimos moteris į konkursus, kurie vyksta skirtingose šalies vietose.

Tėtis palaiko dukrytės norą dalyvauti grožio konkursuose.
Asmeninis albumas

Į mūsų klausimą, ką mama mano apie dukrytės karjerą grožio pasaulyje ir nuolat girdimus aplinkinių priekaištus dėl to, Enrika Milne atsakė: „Manau, kad ji pasieks daug ateityje. Kai dukrytė pradėjo dalyvauti šiuose konkursuose, išaugo jos drąsa ir pasitikėjimas savimi. Manau, kad tai padės jai ateityje susirandant darbą, galbūt pramogų versle arba televizijoje. Gaunu daug žmonių negatyvių nuomonių. Atsieit, aš ją sendinu, man siūlo ją palikti ramybėje ir leisti būti vaiku. Bet ji pati nori tai daryti! Jai patinka puoštis, darytis makiažą, dažyti lūpas ir nagus".

Asmeninis albumas

Asmeninis albumas

Skeptikams mama atkerta, kad tai tėra konkursai, po kurių Ariellė būna kaip visi vaikai. Tiesa, Enrika patikslina, kad dukrytė reguliariai užbėga pas ją į grožio saloną ir pasidaro manikiūrą. Mama sako, kad jos dukrytė tokia jau yra. „ Jeigu mes kažkur keliaujam, ji pakuojasi savo daiktus ir į rankinę įsideda 5 kvepalų buteliukus. Ir batų krūvą. Tokia jau ji gimusi. Jaučiasi, kad auginu princesę", - sakė mama.

Asmeninis albumas

Paklausus, gal ir pati Enrika bando laimę grožio konkursuose, lietuvė atsakė, kad dar ne. Tačiau neatmeta galimybės pabandyti dalyvauti grožio konkurse mamų kategorijoje.

Asmeninis albumas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis