Ieva Mackevičienė – apie sunkiausią pusmetį po sūnaus gimimo

Nors žaviosios Ievos Mackevičienės sūnui jau dveji su puse ir šį rudenį Motiejus žengia pirmuosius žingsnius į darželį, žinoma moteris vis dar puikiai prisimena pirmąjį pusmetį po gimdymo, kuris pasak jos, buvo pats sunkiausias.

„Nežinojau, kaip tada gyventi. Prireikė laiko, kol viskas susidėliojo", - atvirauja prie socialinės iniciatyvos mamoms „Myliu save" prisijungusi drabužių „Say Yes to Mom" kūrėja.

Žinoma moteris pasakoja, kad po vienerių metų vaiko auginimo jos gyvenime įvyko tam tikras lūžis: kasdienybėje atsirado sportas, išmoko planuoti laiką, skirti daugiau dėmesio savo vidiniam tobulėjimui. Pasak jos, moters gyvenime tiesiog turi ateiti tam tikras laikas, kai ji pradeda labiau tausoti save.

„Niekas kitas moteriai negali padėti mylėti save. Tik ji pati. Anksčiau aš labai daug reikalavau iš artimųjų, kad jie man padėtų auginti Motiejų. Rolandas gimus sūnui labai daug dirbo, nes jautė padidėjusią finansinę atsakomybe už naująjį šeimos narį, o mane dažnai lydėdavo mintis „Ir vėl aš viena namuose su vaiku".

Bet atėjo ta diena, kai ramiai su savimi pasišnekėjau ir iškėliau sau klausimą „O kodėl visas pasaulis man dabar turi padėti, kodėl aš turiu pyktis su artimaisiais?". Juk tai mano vaikas ir aš esu už jį 100 proc. atsakinga. Štai tada ir atėjo suvokimas, kad aš viską galiu veikti ir su sūnumi. Supratau, kad mano keliami reikalavimai apsunkina tik mano pačios gyvenimą."

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Ieva Mackevičienė pasakoja, kad sūnaus gimimas jos gyvenime atnešė ir didelių moteriškos brandos pokyčių: „Nebenorėčiau grįžti į tuos metus, kai man buvo dvidešimt, norėčiau, kad dabar po truputį laikas pradėtų stoti." Ir nors Ieva tikina, kad labai myli save, vis dėlto galima numanyti, jog ši meilė atlieka antraplanį vaidmenį.

„Man meilė sau - tai jausmas, kai tau tiesiog gera būti savimi, kai tau jauku būti vienai. Man tikrai patinka būti vienai, neįsivaizduoju, kaip reikėtų gyventi su vyru, kuris dirbtų nuo 8 iki 17 val. Tačiau, pirma, aš turiu pasirūpinti savo šeima, o tik tada galiu skirti laiko sau. Aš myliu save rūpindamasi man artimais žmonėmis. Bet juk turiu du vyrus, kurie manimi taip pat labai labai rūpinasi", - juokiasi.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Projekte Ieva Mackevičienė savo ne tik motiniška bei moteriška patirtimi bei meilės sau receptais dalijosi su kita dalyve – trijų mėnesių dukrelės Frėjos mama Gintare Žeimyte, kuri pašnekesių metu prisipažino ilgą laiką svarsčiusi apie gyvenimą be vaikų.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

„Aš labai aktyvi asmenybė, mėgstu keliauti ir buvo metas, kai savęs neįsivaizdavau esant mama. Bet šiandien aš pati laimingiausia mama, moteris, žmona", - planuotais pokyčiais gyvenime džiaugėsi „Myliu save" dalyvė Gintarė.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Moterys kartu praleido pusdienį: dailinosi vizažistės kėdėje, dalyvavo mini fotosesijoje bei „Šokio harmonijoje" mokėsi aistros šokio – tango paslapčių.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

Projekto sumanytojos „Mamų radijo" įkūrėja Laura Mazalienė ir Musumazyliai.lt ambasadorė Lina Jakimčukienė džiaugiasi, kad idėja startavo sėkmingai ir pasakoja, kad tikslas – padėti kuo daugiau mamų, kurioms motinystė tapo didžiuliu iššūkiu.

Jomilės Kazlauskaitės nuotr.

„Tai metus truksiantis projektas, kurio metu kiekvieną mėnesį su atrinkta mama ir žinoma moterimi bandysime grąžinti spalvas kasdienybei. Jau dabar gauname nemažai mamų laiškų, kuriose jos atveria savo širdį, ieško paramos. Norisi, kad tai būtų tikra, paliestų ne tik išorę, bet ir žmogaus vidinę būseną", – idėjos tikslais dalijasi L. Mazalienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis