Ineta Puzaraitė-Žvagulienė: žmonės lėktuve susiraukia, jei už nugaros – mama su kūdikiu

Ne viename interviu dainininkė Ineta Puzaraitė – Žvagulienė džiaugėsi savo dukrele Barbora (8 mėn.) ir tikino, kad mažylė labai ramus ir lengvai auginamas kūdikis.

Žinoma moteris pasakoja, kad mažylės charakteris – puikiai tinkantis kelionėms, tad namie užsibūti tenka retai. O pirmoji tolima – įvyko tuomet, kai dukrytei buvo vos 3 mėn., žinoma moteris su pirmagime skrido į Malagą.

Į kelionę Ineta išvyko lapkričio mėnesio, kada saulė Lietuvos jau nebelepimo. Ispanijoje – priešingai, buvo gražu ir šilta, oro temperatūra siekė 25 laipsnius. Nors temperatūros kaita buvo ryški, pasak mamos, mažylei ji nepakenkė.

„Gal pirmas kelias dienas išėjus į lauką mažoji pasiraukydavo, nes nebuvo pratusi prie tokios intensyvios saulės."

Svarbu – žindyti

„Tada viena su 3 mėn. mažyle skridau į Malagą. Tiesioginių skrydžių nėra, tad teko keliauti su persėdimu Briuselyje. Išties buvo šiek tiek neramu, bijojau, kad Barborai neskaudėtų ausų kylant ir leidžiantis. Prasidedant šiems procesams, pradėdavau žindyti, ir mažytė slėgio pokyčių nepajuto", – pasakoja žinoma mama.

Grįžtant į Lietuvą kelionė, pasak Inetos, buvo kiek sunkesnė, nes atgal kartu skrido ir jos anyta su su penkiamečiu sūneliu, su dviem vaikais – sudėtingiau, pripažįsta Ineta, o ir persėdimo laikas buvo trumpesnis, nei keliaujant į priekį.

„Dažnai žmonės, už kurių lėktuve atsisėda moteris su vaiku, susiraukia, nes galvoja, kad kūdikis verks viso skrydžio metu. Po kiekvienos kelionės atsirado ne vienas keleivis, kuris priėjo prie manęs ir išreiškė nuostabą, kokia Barbora rami", – prisimena atlikėja.

Nei rūbų, nei skiepų

Pasiruošimas kelionei atlikėjos nevargino. Ji pasakoja, kad lagaminą kūdikiui suruošti nebuvo sunku, kadangi didžiąją dalį rūbų planavo įsigyti Malagoje, o dėl skiepų nesuko galvos – dukrytę skiepija tik pagrindiniais skiepais.

„Į lėktuvą nešiausi tik kuprinytę, kurioje buvo atsarginiai rūbeliai mažylei ir sauskelnės."

„Skridau pas vyro mamą, kuri augina du mažamečius vaikus, tad žinojau, kad ir vaistų, ir ligoninę blogiausiu atveju tikrai rasime. Žinoma, pagrindinius vaistus – tepaliukus ir žvakutes turėjau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis