Iš vestuvių – į gimdyklą: pagimdė Švedijos princesė (FOTO)

Šiandien – vėl džiugi diena Švedijoje. Po savaitgalį praūžusių princo Carlo Philipo ir jo išrinktosios Sofios Hellqvist vestuvių, šiandien karališkieji rūmai pranešė, jog sūnelio susilaukė jaunojo sesuo, princesė Madeleine.

Dar savaitgalį Švedijos karališkoji šeima rinkosi švęsti princo Carlo Philipo vestuvių. Princesė Madeleine su šeima taip pat dalyvavo iškilmėse. Daili suknelė pabrėžė pūpsantį nėščiosios pilvą, tačiau niekas neįtarė, kad praėjus 48 valandoms po šventės ji jau laikys ant rankų naujagimį.

Už JAV bankininko Chriso O'Neillo (40) ištekėjusi Švedijos princesė Madeleine (33) antrą kartą tapo mama. Šiandien 13.45 jai gimė sūnus. Šeima jau augina pusantrų dukrytę Leonore.

Tai trečiasis Švedijos karalienės Silvios ir karaliaus Carlo XVI Gustafo anūkas. Trejų metų dukrytę augina jų vyriausioji duktė, sosto paveldėtoja princesė Victoria.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pirmasis Kate Middleton pasirodymas viešumoje po antrojo gimdymo

Žinomų nėščiųjų stiliaus katastrofos

Gimdymo detalės

Netrukus po gimdymo, Stokholmo ligoninės, kurioje gimdė princesė, atstovai surengė spaudos konferenciją. Joje informavo, kad princesė į gimdymo namus atvažiavo 6 ryto. Gimdymas prasidėjo šiek tiek anksčiau numatytos datos. Planuojama gimdymo data buvo šio mėnesio pabaiga.

Gimdymas vyko natūraliai ir be komplikacijų. Berniukas gimė 3080 gramų ir buvo 49 cm ūgio. Gimdyme dalyvavo ir princesės vyras, kuris nukirpo gimusiam sūnui virkštelę.

Jeigu ir toliau viskas klostytis sklandžiai, rytoj princesė su sūneliu keliaus į namus.

Pirmąkart gimdė JAV

Princesės Madeleine dukrytė Leonore tapo didžiąja sesute. Tikrasis Leonore vardas yra Leonore Lilian Marija. Ateityje ji turės ir Gotlando hercogienės titulą.

Įdomu, kad pirmagimę Švedijos princesė gimdė Niujorke, tik krikštyti grįžo į gimtinę. Dabar sūnaus susilaukė Stokholme, kuriame paskutiniu metu gyveno. Vasario mėnesį, kai Leonore sukaks dveji metukai, karališkoji pora dėl vyro darbų žada persikelti gyventi į Londoną.

Princesė Madeleine pasipuošusi Švedijos nacionaliniais rūbais.
Princesė Madeleine pasipuošusi Švedijos nacionaliniais rūbais.
Vida Press

Po gimdymo praėjus parai, buvo išplatinta naujagimio nuotrauka. Jo vardas iki šiol nepaskelbtas.

Princesės Madeleine sūnui - viena para.
Princesės Madeleine sūnui - viena para.
Reuters/Scanpix

Princesė Madeleine ir Chrisas O'Neillas susituokė 2013 metų vasarą Stokholme. Princesė Madeleine ne kartą žiniasklaidos buvo pakrikštyta viena gražiausių Europos princesių.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis